Recomandări TV: filme cu premii Oscar, divertisment, competiții sportive în direct

de Gloria Sauciuc în 16 Feb 2015
Filme, emisiuni de divertiment și sportive, documentare de neratat în săptămâna 16-22 februarie

Începutul de săptămână vine pe Cinemagia cu o serie de recomandări TV, din oferta zecilor de canale de la noi. Dacă nimic din ce vă propunem nu este pe gustul vostru, vă invităm să consultați rubrica „Filme la TV”  sau Programul TV complet, pentru a nota de pe acum emisiunile sau producțiile pe care doriți să le vedeți pe micul ecran săptămâna aceasta

Documentar „Russia’s War”
luni, 17.35, TVR 1
Cea mai mare bătălie de blindate din toate timpurile, documentată de regizorul Igor Gelain, se difuzează în episodul de luni, denumit „Operaţiunea Citadela”. Armata Roşie câştigă Bătălia de la Kursk şi apoi începe procesul de respingere a armatei naziste de pe teritoriul URSS.


Divertisment. „Sunt celebru, scoate-mă de aici”
luni, ora 20.30, ProTV
Tot luni începe la ProTV emisiunea mult trâmbițată de canal, „Sunt celebru, scoate-mă de aici”, în care 12 vedete sunt puse în fața unor situații cel puțin incomode, în jungla din Africa de Sud. Un psiholog îi însoțește, pentru a le rezolva accesele anxioase, și a le domoli fobiile de păianjeni, șerpi etc.


Lupte. „Fight Night”
luni, ora 20.00, Sport.ro
Canalul Sport.ro transmite în direct de la Târgovişte, timp de trei ore, competiţia de combat „Urmaşii lui Dracula”.

Film clasic „Lost Horizon
marți, 15.30, ProCinema
Regizorul american Frank Capra a regizat acest clasic despre un grup de oameni care fuge de un război cu un avion ce aterizează forţat undeva în munţii Himalaya, pentru a descoperi o societate utopică: Shangri-la. Termenul, care a devenit sinonim cu „paradis", face să nu fie o surpriză că ţinutul este într-adevăr un paradis terestru: izolat de tumultul vieţii de afară, plin de armonie, Shangri-La este un alt exemplu de „grădină a Raiului", ai cărei locuitori sunt binecuvântaţi cu o longevitate care îi face aproape nemuritori. Dar, în mod evident, mai e ceva. Odată ajuns la Shangri-La, nu o poţi părăsi, după cum află pasagerii atunci când încearcă să evadeze cu una dintre localnice - Maria: după câteva zile de călătorie, aceasta moare, dezvăluindu-şi adevărata vârstă.

Film  cu nouă nominalizări la Oscar 2015 „The Grand Budapest Hotel
miercuri, 20.00, HBO
Aventurile lui Gustave H, un legendar administrator al unui hotel celebru din Europa în timpul celor două războaie, şi ale lui Zero Moustafa, hamalul care devine cel mai bun prieten al său. Povestea are ca subiect furtul şi recuperarea unei picturi renascentiste nepreţuite, bătălia pentru o avere de familie enormă şi înfiriparea unei poveşti de dragoste– toate în contextul unui continent care suferă schimbări bruşte şi dramatice.

Film clasic romantic „Love in the Afternoon” (1957)
joi, 18.05, AMC
Cu Gary Cooper și Audrey Hepburn sunt protagniștii acestui film. Cum Dl Flannagan este un bărbat bogat, cultivat, și cu multă experiență în privința femeilor, Ariane, studentă la Conservator, cu ajutorul imaginației sale bogate, își va construi o viață imaginară, în care ea a avut la picioare mulți bărbați bogați și importanți...

Film de animaţie „Oraşul comorilor”
vineri, 22.45, ProCinema
În Oraşul Comorilor, viaţa poate fi liniştită, dar poate la fel de bine să fie agitată şi violentă. Pentru nimeni nu este acesta un adevăr mai tangibil decât pentru eroii noştri, Roşu şi Negru - doi fraţi, copii ai străzii, care străbat oraşul în lung şi lat ca şi când le-ar aparţine în totalitate. Dar în acest oraş, un rău mocneşte şi are ochii aţintiţi asupra celor doi frăţiori... forţându-i în final să intre într-o luptă crâncenă cu mafioţi şi asasini feroce ce vor să pună stăpânire pe Oraşul Comorilor.

Film premiat „The Fighter
sâmbătă, 22.30, Pro TV
Cu Mark Wahlberg, Christian Bale, Amy Adams, Melissa Leo, este povestea reală de viaţă a boxerului „Irish Mickey Wad” şi ascensiunea acestuia de pe străzile rău-famate ale oraşului Lowell din Massachusetts spre titlul de campion mondial la categoria mijlocie.
 Antrenat de către fratele lui vitreg pe nume Dickie Eklund, care avea un imens talent nativ de luptător, dar care şi-a ratat cariera din cauza dependenţei de cocaină şi a infracţiunilor de jaf pe care le-a comis şi care l-au trimis în spatele gratiilor, Mickey Ward a reuşit să câştige o serie de meciuri importante ca sportiv amator, însă, atunci când a fost făcut KO de către un adversar mult mai vânjos, a decis să renunţe la box pentru o perioadă de trei ani. Încurajat şi susţinut moral în permanenţă de către o barmaniţă drăguţă pe nume Charlene, cu care se implică într-o relaţie amoroasă, precum şi de către fratele lui mai mare Dickie Eklund, Mickey Ward revine în ring şi demonstrează că prin muncă, seriozitate şi talent te poţi ridica la statutul de celebritate internaţională.

Film cu Oscar: „12 ani de sclavie
duminică, 22.30, Pro TV
Filmul spune povestea lui Solomon Northup, un negru, care traieste in New York in perioada dinaintea Razboiului civil din SUA. Intr-o zi Solomon primeste o oferta de a castiga mai multi bani, la propunerea angajatilor unui circ si pleaca, fara sa isi anunte sotia. A doua zi se trezeste drogat, legat si inchis intr-o celula, a unor negustori de sclavi pe un vapor care mergea spre New Orleans. Timp de 12 ani, Solomon ramane sclav. Ajutat de catre canadianul Samuel Bass, acesta ii trimite o scrisoare sotiei lui Solomon in care o anunta ce s-a intamplat. Solomon este trimis la plantatia unui avocat alb, a carei familie l-a avut candva sclav pe tatal barbatului si l-a eliberat si contacteaza autoritatile pentru a-l elibera pe Solomon.

Exploreaza subiecte similare:

Frank Capra, Lost Horizon, The Grand Budapest Hotel, Gary Cooper, Audrey Hepburn, Mark Wahlberg, Christian Bale, Amy Adams, Melissa Leo, 12 Years a Slave, The Fighter, Love in the Afternoon

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 16 februarie 2015 10:51
„The Fighter” sâmbătă, 22.30, Pro TV e de neratat !!! +
„12 ani de sclavie” duminică, 22.30, Pro TV de asemenea de neratat !!!

Bayard pe 16 februarie 2015 17:34
Daca nu le-ai vazut pt ca altfel..... nu mai vreau sa revad vreodata 12 Years, excelent, dar nene te darama psihic.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells