Recomandări TV de Crăciun

de Ştefan Dobroiu în 23 Dec 2013
Află ce oferă posturile de televiziune de Sărbători!

Ne strângem în familie cu prilejul Sărbătorilor, iar televizorul este adesea aprins, măcar ca sunet de fundal. Cinemagia îţi urează Sărbători cât mai împlinite şi fericite alături de cei dragi şi îţi recomandă câteva filme clasice difuzate de posturile noastre TV în această perioadă.

Mary Poppins
Naţional TV, marţi, ora 20.15
La anul se fac exact cinci decenii de când acest film produs de Walt Disney a fost iubit de familii din lumea întreagă. Julie Andrews a devenit un star mondial după interpretarea rolului titular, iar cântecele muzicalului premiat cu cinci Oscaruri au fost fredonate de generaţii peste generaţii de copii. Avem un motiv în plus să vedem Mary Poppins acum, pentru că în ianuarie se lansează pe ecrane Saving Mr. Banks, film despre relaţia dintre Walt Disney (Tom Hanks) şi autoarea P.L. Travers (Emma Thompson) şi nesfârşita lor gâlceavă cu privire la condiţiile de aducere a lui Mary Poppins pe marile ecrane.

Shakespeare in Love
Digi Film, marţi, ora 20
Unul dintre filmele de epocă cele mai iubite în ultimele decenii, Shakespeare îndrăgostit ne-o arată pe Gwyneth Paltrow în rolul carierei, pentru care a fost cu unul dintre cele şapte Oscaruri câştigate de filmul lui John Madden. Evenimentele au loc în 1593, când Shakespeare (Joseph Fiennes) este bântuit de povestea lui Romeo şi a Julietei şi se îndrăgosteşte de Viola, fiica unui neguţător bogat care sfidează regula vremurilor ce interziceau femeilor să joace pe scenă. În roluri secundare Colin Firth, Geoffrey Rush şi Ben Affleck.

Frumoasa adormită/Sleeping Beauty
Antena 1, marţi, ora 20.30
Magia lui Walt Disney prinde iarăşi viaţă cu ajutorul Frumoasei adormite, ultimul lungmetraj animat supervizat de producător înaintea morţii sale. Deşi nu s-a bucurat de un mare succes în momentul lansării, animaţia a devenit curând un clasic al genului, povestea Aurorei având parte de numeroase relansări pe marile ecrane. Trebuie precizat că Maleficent, personajul negativ, a fost ales într-un sondaj cel mai înspăimântător antagonist din întreaga istorie Disney. Faptul că Angelina Jolie o interpretează pe Maleficent în filmul omonim aşteptat pe 30 mai ne îndeamnă să ne facem temele şi să revizionăm Sleeping Beauty pentru că, umblă vorba, aventurile personajului din noua producţie Disney doar completează acţiunile ei din animaţia originală şi că poveştile celor două filme se îmbină mai strâns decât ne-am fi aşteptat.

Sunetul muzicii/The Sound of Music
Euforia Lifestyle, marţi, ora 21.00
Ajunul Crăciunului ne face să ne reîntâlnim cu Julie Andrews şi în Sunetul muzicii, pe care mulţi dintre noi îl urmăream/urmăresc an de an în această perioadă. Câştigător a cinci premii Oscar, Sunetul muzicii a devenit în 1965 filmul cu cele mai mari încasări lansat vreodată (fără a se lua în calcul inflaţia), terminând astfel cei 25 de supremaţie absolută ai lui Pe aripile vântului.

Marţi mai poate fi văzut Madagascar 3: Fugăriţi prin Europa (HBO Comedy, ora 21.30), unul dintre succesele animate recente, dar şi Mission: Impossible (Digi Film, 22.05), filmul care i-a consolidat lui Tom Cruise cariera la Hollywood devenind debutul unei serii longevive. Pentru cei care vor să-l aştepte pe Moş Crăciun în faţa televizorului, Digi Film programează şi Strălucirea eternă a minţii neprihănite, un excelent titlu atipic din filmografia lui Jim Carrey.

Ziua de Crăciun vine cu Shrek Forever After/Shrek pentru totdeauna (Digi Film, 09.05), Ralph Strică-Tot (HBO, 10.15), Oz: The Great and Powerful (HBO, 11.55), The Avengers (HBO, 15.30), Men in Black (AXN, 17.20), Stardust (Digi Film, 17.55), clasicul Petrecerea/The Party (MGM, 19.15), Love Actually (Digi Film, 20.00), Ho Ho Ho 2: O loterie de familie (Pro TV, 20.30) şi Mirror Mirror/Oglindă, oglinjoară (Pro TV, 22.30). HBO programează la 23.55 Django Unchained, cel mai recent film al lui Quentin Tarantino.

Exploreaza subiecte similare:

Mary Poppins, The Sound of Music, Sleeping Beauty, Shakespeare in Love

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 23 decembrie 2013 16:36
Bine ca s-a terminat cu Home Alone
Aleek pe 23 decembrie 2013 18:44
:))
JohnnyAddams pe 23 decembrie 2013 22:29
Mai bine Home Alone decat Mirror Mirror.
Bayard pe 24 decembrie 2013 07:46
Mda, chiar sa ma uit a 20-a oara la aceleasi filme? :) Din punctul meu de vedere nu e nimic de vazut interesant de Craciun, oricum, nu pe posturile astea din pachetele de baza.
Macabru pe 24 decembrie 2013 14:54
Bai, dupa mine, m-as uita de 20 de ori la Home Alone de Craciun, decat sa vad PENIBILITATILE de la...sa zicem Antena 1. Te cunosc de undeva, Next Star, Te pui cu blondele, Mireasa pentru fiul meu...sa difuzezi tu asa hal de emisiuni in zile de sarbatoare, ca si cum cu astea te-ai mandri, astea te reprezinta..Doamne fereste. Mai bine o emisiune decenta pe History / Discovery decat ce ne ofera Pro TV, Antena 1 si alte "mari" trusturi de televiziune.
Nimicdinceparafi pe 25 decembrie 2013 13:33
Emisiunile de care spui tu sunt metode oficiale de tortura ale Mossad-ului.
Theodor2011 pe 24 decembrie 2013 17:29
Home Alone (primele parti). De peste 20 ani, probabil cel mai vizionat si recomandat film de CRACIUN
alex_il_fenomeno pe 14 februarie 2014 16:55
Pe majoritatea le-am urmarit, insa oricum, fantastice alegeri pentru sarbatori.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells