Recomandări TV. Curse automobilistice, seriale cu mafioți, comedie și război

de Gloria Sauciuc în 2 Dec 2019
Iată cele mai bune filme și seriale care rulează pe micile ecrane de luni până duminică

Lunea este a recomandărilor TV pe Cinemagia. Totodată, vă punem la dispoziție, în orice zi a săptămânii, programul complet al posturilor TV de la noi dar și rubrici de sine stătătoare cu Filme la TV și Seriale TV. Consultați programul pentru oferta completă, dacă printre recomandările de mai jos nu vă face niciun film cu ochiul.

Serial TV. Narcos (2015)
Luni, 2 decembrie, ora 21:00, TNT

 Bazat pe povestea lui Pablo Escobar, fondatorul și unicul șef al cartelului din Medellín, serialul urmărește ascensiunea celebrului baron columbian al drogurilor. Născut într-o familie de fermieri, Escobar a renunțat la vânzarea de bunuri obținute ilegal pentru a se axa pe distribuirea de cocaină, afacere care i-a adus rapid miliarde, dar și o mulțime de agenți DEA (Departamentul de Combatere a Drogurilor) pe urme. Producția a primit, între altele, două nominalizări la Globurile de Aur (cel mai bun serial dramatic, cel mai bun actor într-un serial dramatic – Wagner Moura), trei selecții la Primetine Emmy Awards și una la BAFTA.

Serial TV. 4 Blocks (2017)
Luni, 2 decembrie, ora 01:00, TNT

Cel de-al treilea sezon al serialului „4 Blocks” va avea premiera la TNT pe 9 decembrie, de la ora 23.10 și, în fiecare luni, vor fi difuzate câte două episoade. Până atunci, telespectatorii se pot familiariza cu acțiunea și personajele urmărind sezonul 2. În vreme ce noi adversari își fac apariția în Berlin și foștii aliați se transformă în rivali periculoși, aroganța, ura, precum și devotamentul fără limite și iubirea amenință distrugerea clanului Hamady în sezonul 3. Cea mai mare amenințare poate veni chiar din interiorul clanului. E capabil Toni să își apere familia și cartierul pentru ultima oară sau va pierde totul? 

Război. Black Hawk Down (2001)
Marţi, 3 decembrie, ora 21:40, Film Now

Unul dintre cele mai lăudate filme de război de la începutul mileniului şi câştigător a două Oscaruri (Cel mai bun montaj, Cel mai bun sunet), Black Hawk Down descrie experienţele extreme ale unor soldaţi americani trimişi în Somalia pentru a lichida liderii unei mişcări de rezistenţă ce ameninţă pacea în zonă. Soldaţii se vor trezi nevoiţi să înfrunte o adevărată armată locală. Filmul i-a făcut cunoscuţi pe Josh Hartnett şi Eric Bana şi a iscat o controversă privind practicile militare ale Statelor Unite. 

Horror. The Forest (2016)
Joi, 5 decembrie, ora 22:55, AXN

Cu The Forest se revine la horror-ul de școală veche, din acela cu care Hollywood-ul a dezobișnuit publicul încet-încet, cel puțin de la seria Saw încoace. Renunțând la arsenalul de violență, criminali în serie, unelte de tortură sau case bântuite, filmul revine la o poveste cu fantome într-un loc sinistru. Filmul încearcă să sperie prin rețete și clișee: o blondă frumoasă își cauta sora dispărută într-un ținut străin (Japonia), iar odată ajunsă acolo chiar primul pas începe cu o sperietură. Regizorul Jason Zada vrea să ne convingă că toată Japonia e o lume a supranaturalului, unde fantomele (și frica de ele) sunt o realitate zilnică. De altfel, sperieturile sunt punctul forte al filmului. Un horror cu fantome, care doar își „conving” victimele să moară și nu le devorează, filmul aproape că nu are scene sângeroase. 

Sport. Michel Vaillant (2003)
Vineri, 6 decembrie, ora 21:10, TVR 1

O superproducție semnată de Louis-Pascal Couvelaire și Luc Besson (Al Cincilea element, Ioana D´Arc). La fel de spectaculos că „Driven”-ul lui Stallone, dar mai puțin comercial și ceva mai introspectiv. Michel Vaillant, un as al volanului, un campion de necontestat al raliurilor și circuitelor de curse din întreagă lume. Diane Kruger apare în rolul frumoasei blonde de la standurile echipei Vaillant. Succesele sale și ale echipei Vaillant sunt privite cu admirație, dar și cu invidie de concurenți. Ruth Wong, conducătoarea echipei Leader, este capabilă de orice pentru a câștiga, își va pune la lucru imaginația pentru a distruge echipă Vaillant. Pe grilă de start a cursei de 24 ore de la Le Manș, Michel se concentrează la volanul mașinii sale. Alături, în mașină Vaillant cu numărul 8, se află prietenul sau Steve, un pilot american talentat. În față lor, două mașini roșii că focul, extrem de agresive, cei doi piloți ai echipei Leader. De această data, Michel Vaillant și echipă să nu se vor mai bate pentru cea mai înaltă treaptă a podiumului, ci pentru viață lor... 

Război. Saving Private Ryan (1998)
Sâmbătă, 7 decembrie, ora 00:40, Paramount Channel

Realizat în 1998, cu Tom Hanks în rolul principal (regia Steven Spielberg), filmul surprinde atacul american de pe plaja Omaha din iunie 1944, în timpul debarcării din Normandia a trupelor americane, acţiune care a fost urmată de eliberarea Franţei ocupate de trupele germane. Filmul reconstituie cu realism momentul istoric: lupta Aliaţilor contra trupelor germane este una disperată, victimele fiind numeroase. În acest context, o mică trupă de soldaţi primeşte o misiune aproape sinucigaşa: să îl ducă acasă cu bine pe soldatul Ryan, ultimul supravieţuitor dintre patru fraţi, chiar dacă pentru mulţi dintre ei misiunea va aduce sacrificiul suprem. Filmul a luat mai multe Oscaruri pentru cea mai bună regie, cea mai bună imagine, cele mai bune efecte de sunet, cel mai bun montaj, cel mai bun mixaj de sunet. Comedie.

Comedie. Ted 2 (2015)
Duminică, 8 decembrie, ora 23:30, PRO TV

„După succesul fenomenal al filmului din 2012 (550 de milioane încasări pe glob) nu există şansă ca sequelul să nu dea lovitura, având un public deja format. Cu o premisă ataşantă (Ted trebuie să dovedească în istanţă că este o persoană, altfel va fi considerat toată viaţa un obiect), glume ireverenţioase, energie şi câte un moment emoţionant presărat pe ici, pe colo, Ted 2 îşi adjudecă titlul de cea mai excentrică încercare comică a verii lui 2015. Unele glume sunt foarte bune, altele sunt foarte proaste, dar e cert că nu vei ieşi din sala de cinema fără să fi râs măcar de câteva ori cu gura până la urechi”, scria Cinemagia la data lansării filmului pe marile ecrane din România.

Exploreaza subiecte similare:

Narcos, 4 Blocks , Black Hawk Down, The Forest, Michel Vaillant, Saving Private Ryan, Ted 2, Tom Hanks, Luc Besson, Steven Spielberg, Diane Kruger, Jason Zada, SAW, Josh Hartnett, Eric Bana

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells