Recomandări TV 31 iulie - 6 august. SF-urile au o pondere mare în programul săptămânii

de Gloria Sauciuc în 31 Iul 2017
Nu ezitați să accesați Rubrica „TV” pentru oferta completă a posturilor de la noi

Ziua de luni este, așa cum v-am obișnuit, a Recomandărilor TV. Iată, așadar, o serie de filme pe care noi le vom urmări în următoarele seri ale acestei săptămâni. Desigur, oferta canalelor TV de la noi este mult mai variată în titluri și genuri. Consultați programul TV, cu secțiune speciale pentru seriale.

SF. World War Z (2013)
Digi Film
luni, 31 august, ora 17:25
O pandemie globală, care se răspândește ca virusurile pe care le-am întâlnit deja, doar că - de data aceasta - transformă oamenii în zombies. „Ce se întâmplă apoi când toate grijile noastre devin futile pe lângă acest flagel? Ce se întâmplă când structurile puterii și normele sociale dispar? Cum vom putea supraviețui?” sunt teme pe care le tratează filmul cu Brad Pitt protagonist.

Scara globală, intersectarea temelor cu zombie cu cele ale politicii și a instituțiilor guvernamentale, pentru că adăuga elemente interesante și moderne genului clasic cu zombie, fac din film o producție ce merită urmărită. Digi Film ne oferă această ocazie luni.

Thriller. Se7en (1995)
TNT
Marţi, 01 august, ora 22:00
Acţiunea filmului se desfăşoară într-un oraş fără nume, în care doi detectivi de la Omucideri se află pe urma unui sadic criminal în serie, care îşi alege victimele după şapte păcate de moarte. Brad Pitt se află în rolul detectivului David Mills, un începător într-ale meseriei, optimist, dar cam naiv, al cărui partener este desemnat veteranul William Somerset (Morgan Freeman). Împreună merg pe urmele criminalului şi sunt rând pe rând martorii crimelor sale oribile, care se adună rapid, fără să realizeze că li s-a pregătit o „surpriză” total neaşteptată şi cutremurătoare.

Comedie8 Femmes/8 Femei (2002)
Digi Film
Miercuri, 2 august, ora 16:35
Regizorul Francois Ozon declara la data lansării: „Am vrut să pictez o imagine usor amuzantă a feminității”. Un film despre lupta dintre clase și secretele de familie, 8 Femmes este o comedie ce combină un thriller clasic, cu intrigi a la Agatha Christie, și un spatiu restrâns unde crima se petrece în interiorul unui grup. 8 Femmes este un film anti-naturalist, care pune accent pe stilizare și pe artificial pentru a mări expresivitatea și farmecul feminin.

Toate actrițele sunt frumoase, fiecare gen de frumusețe îl face pe spectator să viseze, astfel încât cruzimea și groaza unei crime să pară mai colorate, mai însemnate, poate chiar mai stranii. Plasarea acțiunii în anii 50 a ajutat la construirea credibilitãtii acestei „situații extravagante“ a celor opt femei prizoniere. Răsturnările imprevizibile de situație devin astfel veridice. Regizorul Ozon a punctat acțiunea și construcția personajelor cu scurte melodii ale fiecăreia dintre cele opt potențiale vinovate de crimă.

SF.  Meteor (1979)
TNT
Joi, 3 august, ora 09:40
O coliziune cosmică fatală pentru omenire. Singura soluţie salvatoare o constituia coalizarea americanilor şi a ruşilor pentru a distruge Meteoritul ameninţător.
Interesant şi aproape necunoscut este faptul că, potrivit relatărilor filmologului şi scenaristului român Radu Aneste Petrecu, cu câţiva ani înainte el şi Mircea Drăgan trimiseseră la Hollywood un scenariu suspect de asemănător, doar cu câteva diferenţe minore: nu un meteor ameninţa Pământul, ci Luna, deviată de pe orbită; sau, valul tsunami care devasta coastele Pacificului era cauzat de atracţia lunară, pe când în filmul realizat e rezultatul impactului cu un meteorit.

SF.  Star Trek Into Darkness (2013)
Paramount Channel
vineri, 04 august, ora 23:00
Cu o moștenire care numără patru sezoane de serial TV, 11 filme de lung metraj și nenumărate visuri intergalactice ale fanilor, în 2009, în Star Trek a apărut un grup de proaspăt absolvenți ai Academiei Stelare, care au pornit în prima lor călătorie înspre alte lumi. A fost primul test pe care a trebuit să-l treacă, punându-și la contribuție inteligența, abilitățile și loialitatea. Acela a fost doar începutul. Acum, novicii de pe Enterprise se avântă în întunericul cel mai sumbru pe care forțe sinistre amenință să-l arunce asupra Pământului secolului al 23-lea. Căpitanul Kirk (Chris Pine) pornește o vânătoare de capete într-o zonă de război cu misiunea de a da de urma celui ce este sursa armelor de distrugere în masă. Pe măsură ce eroii noștri sunt propulsați pe tabla acestui epic joc de șah al vieții și al morții, dragostea va fi pusă la încercare, prieteniile se vor destrăma și va fi nevoie de sacrificii pentru protejarea singurei familii a lui Kirk: echipajul său.

Dramă. Anna Karenina
Digi Film
Joi, 3 august, ora 20:00
În filmul Anna Karenina al lui Joe Wright, decorurile te surprind şi atrag, tu însuţi fiind parcă în mijlocul lor, întrucât le vezi din toate unghiurile, nu dintr-o unică perspectivă, cea a spectatorului de teatru. Ai acces în culise; întrezăreşti parcă şi rotiţele care fac panourile să se ridice, arătându-ne un nou decor. Prin uşi ajungi în peisaje înzăpezite, apoi în labirinturi elaborate de scări, după care intri într-un patinoar, apoi într-o sală de bal, într-o alta de operă, apoi la hipodrom - vezi chiar o cursă de cai pe scena unui teatru. O Matrioșka surprinzătoare de decoruri.

Formula aleasă de regizor este o metaforă pentru societatea rusă a timpului. în lucrarea "Natasha’s Dance: A Cultural History of Russia", citată de regizor, istoricul Orlando Figes îi descria pe membrii înaltei societăţi din Rusia ca trăindu-şi vieţile de parcă ar fi pe o scenă. Ideea lui Figes era că Rusia a suferit dintotdeauna o criză de identitate, nefiind sigură dacă e parte a estului sau a vestului. În epoca Annei Karenina, ruşii s-au hotărât că fac parte din cultura occidentală, au vrut să fie asemenea francezilor. Prin urmare, a pune pe scena unui teatru o poveste ca Anna Karenina a lui Lev Tolstoi, plasată în Rusia imperială, e concordantă cu ideea că întreaga existenţă din acea vreme era o piesă de teatru. Toţi acei oameni - o întreagă societate - pretindeau că ar fi altcineva decât erau de fapt.

Supereroi atipici. Hancock
PRO TV
Sâmbătă, 5 august, ora 20:30
Hancock are super-puteri, dar s-a cam plictisit sa fie salvatorul lumii și de aici efectul comic. Filmul nu se concentrează pe modul în care Hancock și-a dobândit puterile sau în care le folosește; ci pe faptul că Hancock este o figură notorie, un profesionist aflat la mijlocul carierei sale, care-și urăște ocupația și dorește să renunțe. Superputerile lui, departe de a fi o binecuvântare, l-au făcut să se izoleze de oamenii, care ar trebui, de fapt, să fie cei mai înfocați fani ai săi.

Dramă. The Place Beyond the Pines (2012)
ProCinema
Duminică, 6 august, ora 23.00
 Filmul prezintă drama lui Luke (Ryan Gosling), un cascador, care este nevoit să facă o schimbare în carieră, atunci când trebuie să își întrețină familia. Luke își folosește abilitățile pentru a jefui bănci, însă spargerile atrag atenția poliției, în special lui Avery (Bradley Cooper), un tânăr polițist aflat la începutul carierei, care dorește a se face remarcat de către șefi. Acțiunea filmului se întinde pe o perioadă de 15 ani, când băieții celor doi protagoniști devin prieteni, iar aflarea veștilor despre jafurile lui Luke le influențează relația, punându-le viața în pericol.

Exploreaza subiecte similare:

World War Z, Se7en, Brad Pitt, Morgan Freeman, agatha christie, François Ozon, 8 Femmes, meteor, Star Trek Into Darkness, Chris Pine, Anna Karenina, Joe Wright, Hancock, The Place Beyond the Pines, Will Smith, Ryan Gosling, Bradley Cooper

Alte știri din cinema

Unde se va opri Inside Out 2? Noi recorduri pentru animaţia Pixar

Continuarea a încasat 1,44 miliarde de dolari, dar totalul s-ar putea să fie considerabil mai mare

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells