Recomandări Timp liber: târguri tradiţionale, concerte de rock alternativ şi teatru

de Gloria Sauciuc în 27 Iun 2014
Iată o serie de evenimente non-cinematografice cu care sunt îmbiaţi bucureştenii în următoarele zile

După o săptămână grea la birou, răsfoirea rubricii Timp liber de pe Cinemagia a devenit pentru noi la fel de plăcută precum propunerile însele de petrecere a weekendului sau a săptămânii viitoare. Spectacole de teatru, concerte, târguri, expoziţii, evenimente outdoor etc., toate sunt prezentate pentru a şti ce se întâmplă în Bucureşti când mai toată lumea e liberă.

Atenţie, spectacol „fragil” despre viaţa de cuplu! Vineri, 27 iunie, la Godot Café-Teatru

„Fragil”, o comedie despre viaţa de cuplu, cu Mirela Zeţa, Radu Iacoban, Andreea Gramoşteanu şi Marin Grigore, în regia lui George Dogaru, se va juca vineri seară, de la ora 19, la Godot Cafe-Teatru (str. Blănari nr. 14).

Greg (Radu Iacoban) o iubeşte pe Steph (Andreea Gramoşteanu) cu adevărat, chiar dacă nu crede că e cea mai frumoasă femeie din lume. Steph însă vede altfel lucrurile când vine vorba de ea însăşi… O piesă despre cât de imposibilă poate fi dragostea când nesiguranţa şi lipsa de încredere în tine şi în cel de lângă tine pun stăpânire pe oameni. Fragil este o comedie despre iubire în forma brută, despre „lipsa de menajamente” cu care ne confruntăm atunci când suntem într-o relaţie, despre fericirea sau dezamăgirea pe care o primim chiar de la omul de lângă noi.

Regizorul piesei, George Dogaru, este cel care a realizat show-ul de televiziune Mondenii, de la Prima TV, iar Mirela Zeţa, Andreea Gramoşteanu şi Marin Grigore sunt trei actori care fac parte din emisiunea respectivă. Radu Iacoban este actor, regizor şi scenarist cu piese scrise şi regizate care se joacă acum pe scenele teatrelor româneşti, cele mai recente fiind Carpathian Garden şi În parc, la Godot Café-Teatru.

Târgul de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel la Muzeul Național al Satului, între  27  şi 29 iunie

Meşteri şi creatori populari din diferite zone etnografie ale ţării, continuatori ai tradiţiilor populare româneşti, ne aşteaptă la târg în weekend. Tradiţiile legate de această sărbătoare sunt valorificate într-un program atractiv în care sunt incluse demonstraţii meşteşugăreşti, expoziţii şi proiecţii de film, momente muzical-coregrafice, târg cu meşteri dar şi gastronomie tradiţională specifică perioadei.

„Astă seară: Lola Blau”, cu Maia Morgenstern, în regia lui Alexandru Dabija

Duminica, 29 iunie, de la ora 11.00, în incinta Bibliotecii Naţionale a României, se joacă Lola Blau, de Georg Kreisler. Lola Blau este alter-ego-ul autorului Georg Kreisler. Și scriitorul, și personajul, sunt evrei vienezi. Ambii părăsesc Austria la timp, pentru a scăpa de deportare. Ambii se reîntorc în Austria după război, și după ce se lansează în cariera de entertaineri. Ambii privesc lucid la realitatea înconjurătoare, pe care o critică de la înălțimea unei satire devastatoare, care ar trebui să destabilizeze orice spectator, oricât de confortabil ar fi așezat în scaun.

Alternative music luni, 30 iunie, în Club Fabrica

Trupa americană „Stick to Your Guns” ( „Diamond” a fost numit cel mai bun Album Hardcore/Metal în cadrul Independent Music Awards) se va afla pentru prima dată în România, pe 30 iunie, în Clubul Fabrica.

„Coma”, „Perfect Zero for Infinity”, „Breathelast” și „Key to the Crown” sunt numele autohtone ce se vor alătura trupi americane în cadrul „Sabotage Summer Day”, ce își va deschide ușile începând cu ora 19:00. Biletele la concert se pot achiziţional de pe iabilet.ro

Concert Urma - pe 3 iulie, în Republic

Una dintre cele mai titrate trupe românești de rock alternativ, Urma, cântă pe 3 iulie în Clubul Republic din Centrul istoric bucureştean, începând cu ora 22:30 . Discografia formației include patru materiale full length, cel de al patrulea, „Lost End Found”, fiind lansat de curând.

Acesta s-a bucurat, totodată, de un enorm succes la public, piesele „Terminus”, „All Wrong” sau „Cine iubește şi lasă” depășind deja un milion de afișări pe Youtube. Biletele pentru concertul Urma din Republic pot fi găsite online pe iabilet.ro.

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells