The Mummy este filmul cu cele mai mari încasări la debut din cariera lui Tom Cruise

de Cristina Grigore în 13 Iun 2017
În Statele Unite însă, pelicula nu a putut detrona Wonder Woman de prima poziţie din box office

Sfârşitul de săptămână a adus în box office-ul nord-american o confrutare a blockbusterelor din care The Mummy nu a ieşit învingător, căci pe locul întâi a rămas Wonder Woman, cu 57,2 milioane de dolari încasări în acest sfârşit de săptămână.

Mumia, filmul ales de Universal să dea startul unei francize ce va readuce pe marele ecrane monştri clasici din filmele studioului, s-a lansat cu 32,2 milioane de dolari încasări, la un buget de producţie de 125 milioane de dolari. În China însă, pelicula a strâns 52,2 milioane din vânzarea biletelor şi a oferit un record carierei lui Tom Cruise – Mumia devine filmul cu cele mai mari încasări la debut din cariera starului. Internaţional, producţia a ajuns la 142 milioane de dolari.

Wonder Woman, aflat pentru a doua săptămână în top, aduce celor de la Warner un success incontestabil, valoros mai ales datorită duo-ului feminin – regizoare-eroină de acţiune – ce se află în prim-planul producţiei. Dacă filmul şi-a adjudecat un record prin faptul că a devenit pelicula regizată de o femeie cu cele mai mari încasări la debut, criticii au subliniat o altă calitate majoră a acestuia, aceea de a fi salvat Universul Cinematografic DC – “este primul film de buget mare ce are în rol central o supereoină din era actuală de personaje cu abilităţi supranaturale”.

Dacă pe locul trei în topul nord-american se află animaţia Captain Underpants: The First Epic Movie, cu 12,3 milioane de dolari încasări, topul cinci este completat de două sequel-uri - Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales mai obţine10,7 milioane de dolari (şi ajunge la un total international de 528 milioane la un buget uriaş, de 230 milioane de dolari), în vreme ce Guardians of the Galaxy Vol. 2 adaugă 6,2 milioane de dolari şi ajunge la 828,3 milioane de dolari în toată lumea (producţia a necesitat 200 milioane de dolari). 

Exploreaza subiecte similare:

The Mummy, Tom Cruise, Wonder Woman, Captain Underpants: The First Epic Movie, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, Guardians of the Galaxy Vol. 2

Alte știri din cinema

„Dumnezeu să ne ierte”, despre doi polițiști în căutarea unui monstru, din 27 octombrie

Inspectorii Velarde și Alfaro se confruntă pe neașteptate cu o serie de crime oribile. Primesc ordinul de a rezolva cazul cât mai repede și cât mai discret, dar acțiunile lor nu sunt chiar atât de diferite de cele ale criminalului

Michael Fassbender și Alicia Vikander s-au căsătorit

Interpretul lui David din Prometheus este acum soţul Avei din Ex Machina

Cum arată Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury

Bryan Singer, regizorul peliculei biografice, a postat o nouă imagine de la filmări

Serialul multi-premiat dr. Foster revine la Diva, cu al doilea sezon

Premiera sezonului 2 al serialului săptămânal Dr. Foster este joi, 2 noiembrie, la ora 21:00, pe canalul Diva. În fiecare joi la 21:00 va fi difuzat câte un episod

Părerea ta

Spune-ţi părerea
camaleonii pe 13 iunie 2017 13:28
4 corectii pentru Cristina:
- Wonder Woman a strans $58.5M in al 2-lea weekend din America, nu 57.2 cum scrie in articol
- Piratii 5 ajunge la un total de $600M si nu 528
- Mumia a strans $140M international si nu 142
- Gardienii Galaxiei au strans $833M si nu 828 cum e specificat in articol

greseli minore, dar la Pirati e amuzanta diferenta de peste 70 de milioane :)

unkn0wn pe 13 iunie 2017 16:04
Logica ar fi ca dupa asta sa nu-l mai lase pe Zack Snyder sa debiteze tampeniile care aproape distrug universul DC. Tampitul vrea sa faca al 2lea film la rand in care Superman sa fie un fel de villian. Deci in BvS a fost privit ca un villian, iar in Justice League tampitul il face ce-a dreptul villian.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback