Rampage: acţiune şi monştri dezlănţuiţi

de Gloria Sauciuc în 16 Apr 2018
Rampage reuşeşte un pariu important pentru un film de Hollywood: să țină în suspans spectatorul, să-l distreze, să nu-l plictisească

În weekend am mers cu trei copii la un film destinat elevilor iar la final mi-au spus că nu s-au distrat, că lor le plac filmele distractive. Mi s-a confirmat cu această ocazie că o nevoie primară a spectatorului e cea de divertisment. Rampage: Scăpaţi de sub control, film aflat în premieră pe marile noastre ecrane, satisface exact această nevoie elementară a spectatorului - nevoia de entertainment. Filmul ar putea fi pus la baza/fundația unei piramide a plăcerilor cinefile.

Atuul filmului e relația specială de prietenie dintre protagonist, primatologul Davis Okoye (Dwayne Johnson) și George, o gorilă cu simțul umorului și reacții umane. Atașamentul unuia fața de celălalt și sentimentele umane ale gorilei ne fac să ne pese de acest patruped ce va deveni curând victima colaterală a unui experiment genetic scăpat de sub control. Acest experiment îl va transforma într-o bestie violentă ce dezlănțuie apocalipsa.

Acțiunea atinge cote uriașe când George, alături de un aligator și un lup - de asemenea afectați de reziduri ale experimentului genetic - atacă un oraș întreg. Distrugerile celor trei monştri de peste opt metri, cu capacități autoregenerative, pentru care gloanțele sunt ca picăturile de ploaie, oferă un spectacol impresionant.

Dwayne Johnson își reia partitura de salvator musculos pe care am mai văzut-o și în alte filme. I se alătură nominalizata la Oscar Naomie Harris (fosta Moneypenny), în rol de geneticiană iar surpriza distribuției este Jeffrey Dean Morgan, mai bonom decât în serialul The Walking Dead, dar cu aceeași manieră interpretativă ca în serialul cu zombi.

Minusul filmului ar fi personajul negativ, întrupat de frații Wyden. Dacă Claire, jucată de Malin Akerman, e plauzibilă în rolul șefei corporației care finanțează experimentele genetice pe animale, fratele ei, „maimuțoiul” Brett (Jake Lacy), face slab duo-ul de villaini. 

Ca o concluzie, Rampage reuşeşte un pariu important pentru un film de Hollywood: să țină în suspans spectatorul, să-l distreze, să nu-l plictisească, să nu fie banal şi uzat, deşi premisa lui nu este nouă (și King Kong ajunsese în oraș și urcase pe cel mai înalt turn provocând distrugeri).

Exploreaza subiecte similare:

Rampage, Dwayne Johnson, Naomie Harris, Malin Akerman, Jeffrey Dean Morgan, Jake Lacy

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells