Primele reacții la Venom, între „surprinzător de amuzant” şi „un eşec total”

de Cristina Grigore în 3 Oct 2018
Filmul, în regia lui Ruben Fleischer (Zombieland, Gangster Squad), a împărţit criticii

După premiera ce a avut loc luni seară, la Regency Village Theater din Westwood, California, criticii de film străini şi-au exprimat primele impresii legate de filmul în care Tom Hardy joacă rolul unui jurnalist (Eddie Brock) care devine gazda unui simbiot extraterestru şi capătă puteri supranaturale. Modul în care Venom a fost adus pe marele ecran într-o peliculă de sine stătătoare, în regia lui Ruben Fleischer (Zombieland, Gangster Squad), a stârnit reacţii diverse şi extreme - între „surprinzător de amuzant” şi „un eşec total”.

Cronica Cinemagia, aici.

„Multe părţi din film nu sunt deloc ce trebuie, însă relaţia dintre Eddie şi Venom are farmec”, a scris Perry Nemiroff de la Collider.com pe contul său de Twitter. „Nu cred că am avut totuşi reacţiile potrivite la unele scene, însă recunoaştem ceea ce trebuie să fie amuzant, chiar dacă este total ridicol, nu-i aşa? Mare păcat că nu au mers pe un rating R.”

Filmul e stângaci şi deloc la fel de fluid ca alte filme Marvel recente, însă este amuzant, în mod intenţionat sau nu. Nu-l luaţi prea în serios şi rămâneţi şi la scenele de după genericul de final”, scrie Erik Davis de la Fandango.com.

„Venom are câteva momente atractive. Însă un scenariu greoi, fără o linie anume, nu lasă filmul să se îndrepte clar către ceva mai îndrăzneţ, super amuzant ori unic”, spune şi Brandon Davis (ComicBook.com).

„Îmi pare rău să o spun, dar Venom este, în cea mai mare parte, un eşec total – greşit ca ton, pare un film de acum 15 ani, ce igonoră evoluţia storytelling-ului şi cea a adaptărilor benzilor desenate din ultimii ani”, adaugă Tom Jorgensen (IGN.com).

„Venom a fost suprinzător de amuzant! M-am distrat teribil la vizionare. În ciuda unor probleme, iese în evidenţă datorită personajului central, Eddie Brock/Venom. Mulţi uită că el avea un simţ al umorului straniu şi în benzile desenate, iar tipul acesta de umor a fost perfect transpus în film”, menţionează Hector Navarro, blogger si vloger de film (Geek & Sundry, Nerdist, 500 Greatest Films Podcast).

Ideea cea mai întâlnită în comentariile criticilor de film este că scenariul lui Venom nu reuşeşte să găsească un echilibru între partea întunecată şi nuanţele sale comice.  

Exploreaza subiecte similare:

Venom, Ruben Fleischer, Tom Hardy

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ishmael pe 3 octombrie 2018 16:58
pe imdb are metascore de 33; marvel chiar nu mai cumpara niste critici?
mihnea_aspru95 pe 3 octombrie 2018 18:17
@ishmael. Păi nu e Marvelu' de la Disney, acolo ar fi o mega-surpriză să vezi primul lor film rotten :))).
Aici, fiind Marvelul lui Sony, a intrat deja în uz să fie cam prost primit, orice film făcut de ei.

Costirik pe 3 octombrie 2018 22:12
'Mare păcat că nu au mers pe un rating R'
carmen_angelus_romila pe 4 octombrie 2018 07:37
Inca de la aparitie filmul stiintifico-fantastic starneste controverse, dar sa nu uitam filmele de acest gen, sau pline de multe actiune si suspans, precum s icele mult prea inovatoare, isi au contestatarii lor,

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells