Premierele săptămânii 9-15 martie 2018

de Ştefan Dobroiu în 9 Mar 2018
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Este weekend-ul cel mai bogat al lunii, cu nu mai puţin de şapte premiere. Este, în acelaşi timp, şi weekend-ul cel mai slab calitativ, dacă avem încredere în coeficientele cronicilor compilate de Rottentomatoes: primele trei filme din lista noastră, considerate cu cel mai mare lipici la spectatori, au coeficiente între 16 şi 33% cronici pozitive. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

The Hurricane Heist/Cod roşu de jaf
După mai multe roluri motion capture (Kong în Kong: Skull Island, Durotan în Warcraft, Koba în noua serie Planeta maimuţelor) şi un rol principal în extrem de prost primitul Fantastic Four, actorul Toby Kebbell are o nouă şansă la celebritate cu acest film ce îmbină două genuri populare, filmul cu dezastre şi filmul cu jafuri. Criticii nu au picat deloc pe spate la vederea premierei, în care un meteorolog (Kebbell) şi o poliţistă (Maggie Grace din seria Taken) de orăşel de provincie fac echipă pentru a opri un jaf plănuit în timpul unui distrugător uragan.

Death Wish - Răzbunarea
De câţiva ani încoace Bruce Willis se mulţumeşte să apară în filme de categorie B, cu bugete mici şi încasări adesea şi mai mici. Fanii actorului au văzut recent Once Upon a Time in Venice şi Marauders, iar acum pot vedea Death Wish, în care Willis interpretează un doctor a cărui soţie este ucisă în propria casă. Nemulţumit de faptul că poliţia nu este în stare să descopere asasinul, eroul ia justiţia în propriile mâini şi se transformă într-un justiţiar letal. Pe măsură ce numărul de cadavre creşte, opinia publică începe să discute cât de oportun sau necesar este să-ţi faci singur dreptate, ignorând legea. Rating Interzis minorilor.

Strangers: Prey at Night/Necunoscuţii: Prădători în noapte
Încă un film cu rating Interzis minorilor. Acum un deceniu filmul The Strangers reuşea încasări de nouă ori mai mari decât bugetul, prin urmare nu e deloc de mirare că acum avem parte de un sequel, chiar dacă la zece ani distanţă. În centrul atenţiei sunt mai mulţi oameni oameni aflaţi într-un parc de rulote, unde trei indivizi mascaţi par gata de orice pentru a-i ucide. Christina Hendricks (Mad Men) apare în rolul principal. Fanii subgenului slasher ar putea aprecia violenţa sequel-ului, dar acesta a fost criticat pentru scenariul străveziu şi momentele de gore repetitive.

Fotbal infinit
După o premieră în secţiunea Forum a festivalului de la Berlin, documentarul lui Corneliu Porumboiu poate fi văzut şi în cinematografele din ţară. Filmul porneşte de la o premisă aparent anodină (pentru cei pe care sportul rege îi lasă rece) sau scandaloasă (pentru fanii acestuia): încercările unui mic funcţionar de provincie, Laurenţiu Ginghină, de a schimba regulile fotbalului pentru a-l face în acelaşi timp mai puţin violent şi mai spectaculos. Cu un Porumboiu interogându-l calm pe "revoluţionar", aflăm o poveste personală, dar explorăm şi o perspectivă proaspătă asupra vieţii, o perspectivă ce promovează o anumită perseverenţă în faţa adversităţii.

Cronica noastră, aici.

Oferta acestui weekend este completată de trei filme europene premiate şi selectate la mai multe festivaluri. Francezul Laurent Cantet revine la una dintre temele sale favorite, provocările adolescenţei, în L'atelier/Atelierul. Mai vedem Estiu 1993/Vara lui 1993, dramă premiată anul trecut cu trofeul pentru cel mai bun debut la festivalul de la Berlin (trofeu câştigat în 2018 de Nu mă atinge-mă al româncei Adina Pintilie), despre o fetiţă de şase ani a cărei vacanţă la ţară nu şterge amintirea unei tragedii recente. În sfârşit, vedem şi Die göttliche Ordnung/The Divine Order, un film despre lupta unei casnice dintr-un mic canton elveţian pentru ca femeile din ţara ei să aibă drept de vot (drept primit abia în 1971).

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Fotbal infinit, Estiu 1993, Strangers: Prey at Night, The Hurricane Heist, Death Wish, Die göttliche Ordnung, L'atelier

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells