Premierele săptămânii 6-14 iulie 2018

de Ştefan Dobroiu în 6 Iul 2018
Află ce-i de văzut săptămâna aceasta pe marile ecrane!

Avem parte de o săptămână în care testăm ce gen este mai popular printre spectatorii români, filmul cu supereroi sau comedia ireverenţioasă. Megaproducţiile Marvel se bucură de un succes relativ modest (comparaţie nu cu alte premiere, ci cu popularitatea acestor titluri în alte ţări), prin urmare există o şansă ca noile aventuri ale Omului Furnică să nu se claseze pe prima treaptă în topul încasărilor. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Ant-Man and the Wasp/Omul Furnică şi Viespea
Anunţat drept prima comedie romantică din Universul Cinematografic Marvel, a doua aventură a lui Scott Lang/Omul Furnică (Paul Rudd) se îndepărtează întrucâtva de la formula cu care ne-au obişnuit producţiile MCU anterioare. Nu are un villain propriu-zis şi îşi foloseşte durata pe de o parte pentru a completa evenimentele din Războiul Infinitului şi pe de alta pentru a explora din nou tărâmul cuantic, unde, ştim deja, prima Viespe (Michelle Pfeiffer), Janet van Dyne, a rămas prizonieră cu trei decenii în urmă. Filmul prezintă şi evenimentele din 1987 care au dus la dispariţia lui Janet, dar şi încercările disperate ale lui Scott, secondat de Hope van Dyne (Evangeline Lilly) şi Hank Pym (Michael Douglas) de a o salva. Ca şi primul film, sequelul ia ochii cu o mulţime de efecte speciale bazate pe aptitudinea eroilor de a-şi micşora sau mări dimensiunile. Cronicile au lăudat umorul filmului, etichetând drept binevenită schimbarea de ton ce urmează sumbrei producţii Războiul Infinitului.

O cronică, aici.

TAG: Dă-o mai departe
Nunţile, amiciţiile şi întrecerile între bărbaţi sunt de multă vreme teritorii predilecte pentru unele dintre cele mai ireverenţioase şi populare comedii ale ultimelor decenii. Ajutată de o distribuţie plină de nume cunoscute, comedia Tag plusează şi cu o sursă de inspiraţie reală: un grup de cvadragenari gata să joace, chiar şi la maturitate, prinselea. Ed Helms, Jake Johnson, Hannibal Buress, Jon Hamm şi Jeremy Renner interpretează cinci prieteni din copilărie care au păstrat legătura tocmai pentru că joacă prinselea câte o lună pe an, fără excepţie. Faptul că Jerry (Renner) nu a fost "prins" niciodată şi preocuparea celorlalţi patru prieteni de a-i arăta că îl pot întrece sunt coloana vertebrală a comediei. Unde mai pui că Jerry se căsătoreşte, iar nunta este cea mai bună ocazie de a i-o coace campionului. Tag se trage din spiritul trilogiei Marea mahmureală şi are toate şansele să urce pe prima treaptă în topul încasărilor, având în vedere atracţia românilor pentru comedia uşoară.

Sicilian Ghost Story/O poveste siciliană
Film lansat anul trecut în secţiunea Semaine de la Critique a festivalului de la Cannes şi recompensat de publicul primei proiecţii cu zece minute de ovaţii, O poveste siciliană este regizat de Fabio Grassadonia şi Antonio Piazza. Sursa de inspiraţie este dispariţia unui băiat, Giuseppe Di Matteo, din Sicilia, în anii '90. Şi în film vedem cum Giuseppe, un puşti de 13 ani, dispare fără urmă dintr-un sat sicilian. Singura care pare preocupată să desluşească misterul dispariţiei este Laura, colega lui de clasă. O poveste siciliană a fost lăudat pentru faptul că porneşte de la un eveniment istoric brutal şi, cu ajutorul unei abordări ingenioase, îi conferă magie şi un sens mai larg.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Sicilian Ghost Story, Ant-Man and the Wasp, Tag

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells