Premierele săptămânii 4-10 octombrie 2013

de Ştefan Dobroiu în 4 Oct 2013
Află ce-i de văzut pe marile ecrane din ţară în acest weekend!

În cel mai bogat weekend al toamnei nu mai puţin de şase premiere se luptă pentru atenţie în cinematografe. Află din materialul de mai jos recomandările Cinemagia şi consultă programul proiecţiilor pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de weekend.

Gravity
Gravity este fără îndoială cea mai aşteptată premieră a weekendului. Nu puţini spun că Alfonso Cuarón ar fi realizat unul dintre cele mai bune SF-uri ale deceniului, iar James Cameron a etichetat premiera de vineri drept "cel mai bun film în spaţiu realizat vreodată". Adus pe marile ecrane în format 3D şi cu proiecţii inclusiv pe ecranul IMAX, producţia are numai de câştigat de pe urma imaginilor senzaţionale filmate de Emmanuel Lubezki, de cinci ori nominalizat la Oscarul pentru Cea mai bună imagine şi cel mai probabil câştigător la următoarea ediţie a Premiilor Academiei. Povestea se învârte în jurul lui Ryan Stone (Sandra Bullock în cel mai solicitant rol al carierei), expertă în inginerie şi aflată pentru prima oară într-o misiune spaţială. Un accident atotdistrugător o va face pe eroină să înfrunte moartea şi să improvizeze pentru a se reîntoarce pe Terra.

Pentru o cronică click AICI.

Don Jon
Avertizăm de la început că filmul se înscrie doar foarte liber în genul comediei romantice şi că este interzis minorilor. Lansat la începutul anului la festivalul de la Sundance, Don Jon este debutul în regie al apreciatului actor Joseph Gordon-Levitt, care îngroaşă rândurile actorilor cu cariere interesante şi ca regizori. Eroul este Jon, un tânăr dependent de filme XXX dar conştient că ar trebui să treacă la nivelul următor, acela al unei relaţii exclusive, când o întâlneşte pe Barbara (Scarlett Johansson). Cum evoluează relaţia lor şi cum îşi învaţă Jon lecţiile poate fi văzut în premiera acestui weekend, care evită să respecte formula comediei romantice de la Hollywood (ceea ce e foarte bine) fără să revoluţioneze în vreun fel genul (ceea ce nu e foarte bine).

Pentru o cronică click AICI.

Justin şi cavalerii/Justin and the Knights of Valour
Familiile şi copiii ar putea aprecia unica animaţie a weekendului, despre Justin, un puşti care visează să devină cavaler. Simpaticul Justin visează să devină cavaler, aşa cum a fost şi legendarul său bunic, sir Roland, doar că de ceva vreme cavalerii au fost izgoniţi din regat: însăşi regina i-a înlocuit cu avocaţi gata oricând să inventeze noi reguli stricte. Dar după o vizită plină de învăţăminte făcută bunicii, Justin se hotărăşte o dată pentru totdeauna: se va antrena pentru a deveni cavaler! Filmul este povestea aventurilor sale şi a trăsnitelor întâlniri cu personaje care mai de care mai ciudate.

Tentaţii (i)rezistibile/Thanks for Sharing
Richar Roper a spus despre film că "este o incursiune aproape luminoasă în dependenţa de sex", iar asta ne face să credem că cele două comedii romantice ale săptămânii pornesc de la premise asemănătoare. Un consultant pe probleme de ecologie, cu spirit ascuţit de competiţie (Ruffalo), un tată de familie cu o carieră de succes, dar cu probleme în viaţa de zi cu zi (Robbins), şi un medic de urgenţe care şi-a pierdut complet controlul (Gad), se luptă cu dependenţa de sex şi, prin oricâte încercări trec, întotdeauna sunt gata să se sprijine unul pe celălalt. Luaţi separat, fiecare e deştept, fermecător şi... cu moralul la pământ, dar împreună ajung să realizeze că s-ar putea să aibă o şansă reală la fericire. În film mai amar Gwyneth Paltrow, dar şi Alecia Moore, cunoscută mai bine cu numele de scenă Pink.

Metallica Through the Never
Este o premieră specială, un film-concert cu elemente de ficţiune în regia lui Nimród Antal şi cu populara trupă rock Metallica în centrul atenţiei. Antal îmbină celebre melodii ale trupei cântate în timpul unui concert spectaculos cu aventurile unui fan Metallica (Dane DeHaan), care primeşte o misiune urgentă, trebuind să găsească un obiect necesar trupei. Cronicile laudă regia şi montajul, etichetând filmul drept "electric", dar subliniază că elementele fictive nu se ridică la înălţimea restului, în ciuda unei interpretări convingătoare din partea lui DeHaan, de văzut la anul într-un rol important, cel al lui Harry Osborn, în The Amazing Spider-Man 2.

Pentru o cronică click AICI.

Lupu
Debutul în lungmetraj al lui Bogdan Mustaţă (Ursul de Aur pentru scurmetrajul O zi bună de plajă) a avut premiera mondială în septembrie în competiţia festivalului de la Sarajevo. Personajul titular, interpretat de un foarte tânăr Mihai Vasilescu, este un adolescent care încă suferă după moartea tatălui său. Într-o cheie mai romantică, se îndrăgosteşte de Clara (Ada Condeescu), o fată întâlnită în bloc. Doar că aceasta e posibil să nu existe, iar lucrurile se complică şi mai mult când tatăl (Costel Caşcaval) băiatului revine misterios la viaţă... Puţine sunt filmele româneşti cu o premisă mai interesantă!

Care este cea mai interesantă premieră a weekendului?

Exploreaza subiecte similare:

Gravity, Don Jon, Lupu, Justin and the Knights of Valour, Metallica Through the Never, Thanks for Sharing

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 4 octombrie 2013 11:08
Eu la Gravity o să mă duc.
wildinthecountry pe 4 octombrie 2013 11:23
Gravity
Bayard pe 4 octombrie 2013 11:46
Gravity in IMAX neaparat, am auzit comentarii ca e mai bun decat scurtmetrajele alea facute special pentru cinematografele IMAX :)
DeadSea07 pe 4 octombrie 2013 15:20
Ma duc la Gravity sigur
AndreBlack pe 4 octombrie 2013 17:01
Gravity si poate Don Jon .
legiune pe 4 octombrie 2013 23:30
Gravity. Poate o sa se faca si un cinema decent pe la noi aici.
alex_il_fenomeno pe 3 noiembrie 2013 16:25
Pana acum am urmarit doar Gravity, si a fost ok. Restul urmeaza.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells