Premierele săptămânii 24-30 august 2018

de Ştefan Dobroiu în 24 Aug 2018
Află ce-i de văzut weekendul acesta la cinema!

Avem parte de un weekend cu doar trei premiere, din care este foarte uşor să intuim cine va urca pe prima treaptă în topul încasărilor. Interesant este faptul că toate cele trei premiere se concentrează asupra trecutului, din vremuri imemoriale până la deceniile trecute. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Alpha
Vârsta adolescenţei este dificilă în zilele noastre, dar oare cum stăteau lucrurile în preistorie? Acţiunea din Alpha are loc în epoca de gheaţă, cu 20.000 de ani în urmă, iar în centrul atenţiei este Keda (Kodi Smit-McPhee), un puşti aruncat într-o prăpastie în timpul unei vânători de bizoni. Lăsat în urmă de semenii săi, convinşi că nu a supravieţuit, Keda va trebui să se descurce singur într-o lume mai mult decât ostilă. Atacul unei haite de lupi şi rănirea unuia dintre ei va duce la o schimbare de proporţii în Keda: dacă lupul, pe care a fost învăţat să-l considere duşman, i-ar putea fi prieten? Lăudat pentru imaginile superbe şi pentru cum dozează momentele tensionate, filmul se recomandă a fi văzut pe un ecran cât mai mare şi i-ar putea captiva pe tinerii spectatori în ciuda faptului că povestea merge încontinuu în unica direcţie posibilă.

Licu, o poveste românească
Cine nu are bătrâni să-şi cumpere, spune o veche vorbă românească, iar documentarul regizoarei Ana Dumitrescu este cea mai bună dovadă. Îl ascultăm pe Licu Canţer, un sibian ajuns la vârsta de 92 de ani, rememorând momente importante ale vieţii sale. Pe lângă şarmul seniorului, amintirile sale sunt relevante pentru că aproximează eficient marile tulburări istorice din România secolului trecut. Că a vrut sau nu, Licu a fost afectat de acestea şi modul cum le rememorează, în acelaşi timp detaşat şi ataşant, ne face să ne schimbăm percepţia despre trecut şi să ne dorim, atunci când va fi vremea, să îmbătrânim la fel de frumos.

Aurora Borealis - Luminile Nordului
Rămânem în trecut şi cu acest cel mai recent film al celei mai lăudate şi premiate regizoare maghiare Márta Mészáros. Acţiunea are loc atât în prezent, când vârstnica Maria are nişte problemele de sănătate ce o fac pe fiica ei, Olga, să descopere secrete din trecutul familiei, dar şi în anii '50, când ascensiunea comunismului îi face pe mulţi maghiari să fugă în Austria. O perspectivă feminină a istoriei, Aurora Borealis explorează acţiunile extreme pe care trebuie să ţi le asumi pentru a te asigura că familia îţi supravieţuieşte unor vremuri tulburi. Aurora Borealis nu este cel mai bun film pe care Ungaria l-a produs anul acesta, dar merită văzut şi pentru modul cum, cu discuţia sa despre trecut, ne face să vedem alţi ochi abuzurile din prezent şi ne invită la empatie.

Cronica noastră, aici.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Licu o poveste românească, Alpha, Aurora Borealis: Északi fény

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells