Aurora Borealis: Északi fény

(2017)

Aurora Borealis - Luminile Nordului

Poster Aurora Borealis: Északi fény Postere Aurora Borealis: Északi fény

Sinopsis Aurora Borealis: Északi fény

Aurora Borealis: Északi fény

Olga este o avocată de succes extrem de dedicată carierei. Descoperirea unui întunecat secret de familie o face să-şi pună sub semnul întrebării întreaga viaţă. Caută răspunsuri, dar mama ei, Maria, a făcut tot posibilul ca adevărul să nu iasă la iveală. În timp ce Olga scrutează trecutul familiei, ea trebuie să înfrunte şi problemele din propria viaţă.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1
Vezi pe Hbo Max

Caseta tehnică

AKA

  • Zorza polarna
  • Aurora Borealis: Severna svetlost

Produs de

Nordic Productions

Distribuitorul international

Vertigo Média Kft.

Distribuit in Romania de

Cine Europa

Țara

Ungaria

Box office Aurora Borealis: Északi fény

Weekend premieră (20.08.2018)
  • Loc 16
  • Spectatori 525
  • Încasări (RON) 8.418,10
Total
  • Spectatori 3.790
  • Încasări (RON) 46.641,49
  • Încasări (USD) 11.625,93

Părerea criticului

StefanDo pe 22 August 2018 14:46
Márta Mészáros, cea mai celebră regizoare din Ungaria, cu premii şi selecţii la cele mai prestigioase festivaluri, îşi resuscitează cariera ce se întinde pe cinci decenii cu sensibilul Aurora Borealis - Luminile Nordului. O perspectivă feminină asupra istoriei şi a războiului, filmul suferă din cauza unor alegeri regizorale neinspirate, dar compensează cu o ataşantă recuperare a trecutului. Iată mai jos ce ţi-ar putea plăcea la acest film a cărui premiră naţională a avut loc în selecţia festivalului Transilvania.

În centrul atenţiei este Maria (Mari Törõcsik), o femeie în vârstă care îşi petrece ultimii ani din viaţă într-un pitoresc sătuc maghiar. Primirea unei scrisori şi o veste şocantă din trecut o afectează atât de mult, încât Maria intră în comă. Fiica ei, Olga (Ildikó Tóth), o apreciată avocată stabilită în… citeşte

0 0

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
into_the_labyrinth pe 04 Iulie 2019 00:49
Aurora Borealis: Északi féni, care a fost prezentat şi la noi, la ediţia precedentă a TIFF, este, din toate punctele de vedere, o dramă clasică. Mária, o unguroaică ce fusese refugiată în Austria, suferă un atac de cord după ce primeşte o scrisoare din Rusia. Fata sa, Olga, o avocată, soseşte imediat să o vadă şi de aici se deapănă un întreg lanţ al amintirilor, al secretelor de familie şi al lucrurilor rămase nespuse, în jurul căruia se brodează toată acţiunea ulterioară a filmului.
Este, deci, o dramă ”plină”, fără elemente de thriller sau de comedie, în schimb, până la un punct, ar putea fi socotit şi film de mister.
Olga află diferite lucruri care i s-au întâmplat mamei sale la fuga în Austria, inclusiv că cel ce părea a fi tatăl său natural, Ákos, murise într-un incident la graniţă.
Nu insist în a detalia… citeşte

0 0
liana10 pe 18 Mai 2019 01:43
Bun film! Bătrâna din rolul mamei și, totodată, bunicii e genială! Mi-a amintit de bunica mea. De altfel, Mari Torocsik a câștigat în 1972 premiul Cannes pentru cea mai bună actriță și în 2012, la Tiff, Cluj, a primit un premiu pentru întreaga carieră. Și încă trăiește, va împlini 84 de ani în noiembrie!
0 0
lili22 pe 16 Mai 2019 15:21
Ce film prost.Revin vechile obsesii ale regizoarei.Femei gravide si copii schimbati.
0 0
borisvultur pe 27 August 2018 22:56
Ravagiile războiului
La 86 de ani, Marta Meszaros nu se dezminte. Creează suspens, mister, lucrează cu niște actrițe extraordinare și, mai ales, alege imagini obsedante. Camera de filmat schimbă unghiuri, înlătură orice patetism, într-un slalom neobosit printre ravagiile războiului, „care nu se termină niciodată” - vorba unui personaj.
0 0

Spune-ţi părerea despre Aurora Borealis: Északi fény

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Aurora Borealis: Északi fény
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells