Premierele săptămânii 21-27 septembrie 2018

de Ştefan Dobroiu în 21 Sep 2018
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Două filme româneşti, două filme de acţiune şi o animaţie pentru cei mai mici spectatori, iată tentanţiile cinematografice ale săptămânii. Recomandările noastre, mai jos.    

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Povestea unui pierde-vară
De multă vreme nu am mai pus un film românesc pe prima poziţie în recomandările săptămânii. La doi ani după Două lozuri, probabil unica producţie autohtonă profitabilă a mileniului, Paul Negoescu revine în atenţie cu un film făcut pentru public, despre un profesor universitar (Alexandru Papadopol) care refuză să se maturizeze, dar este obligat să o facă atunci când află că ar putea avea un copil. Este un subiect generos cu publicul, iar tratarea jucăuşă şi elementele comice le-ar putea închide gura celor care cârtesc încontinuu împotriva filmului românesc mai mult sau mai puţin mizerabilist. Un evident omagiu pentru comediile nevrotice ale lui Woody Allen, Povestea unui pierde-vară recuperează şi un Bucureşti colorat, energic şi luminos, ceea ce poate să-l facă încă şi mai atractiv pentru public, distrăgând atenţia de la faptul că personajul principal, cu toate lecţiile sale asumate, este neinteresant şi antipatic.

Cronica noastră, aici.

Peppermint: Gustul răzbunării
Efectul evident al popularităţii seriilor John Wick şi Taken, filmul cu Jennifer Garner în rolul principal ne arată ce se întâmplă atunci când justiţia eşuează să-i facă dreptate unei femei a cărei familie a fost executată de traficanţi droguri. Deşi este martoră la proces şi identifică atacatorii, aceştia sunt eliberaţi din "lipsă de probe". Eroina, Riley, dispare fără urmă, dar exact la cinci ani de la atac, membri ai cartelului ucigaşilor încep să moară pe capete şi poliţia bănuieşte, pe bună dreptate, cine se află în spatele execuţiilor. Curând este clar că Riley vrea să se răzbune pe toţi cei care au sabotat condamnarea asasinilor, adică judecătorul, avocatul apărării, procurorul şi poliţiştii corupţi. Criticii americani nu s-au grăbit să laude filmul (doar 11% cronici pozitive pe Rottentomatoes.com), etichetându-l drept generic, dar fanii genului action l-ar putea aprecia, în lipsă de altceva mai tentant.

Mai multe despre film, aici.

Fals tratat de mântuire a sufletului
Noul film al lui Nicolae Mărgineanu este acel gen de film românesc despre care noi spunem că se lansează "pe furiş". Fără campanie de promovare şi fără vizionare de presă. Filmul spune povestea unui inspector CNSAS şi a ajutorului său, care încep investigarea unui dosar despre colaborarea cu Securitatea, în 1988, a unui preot şi probabila împingere la suicid a unui călugăr novice. Trailerul conţine avertismente de genul "Ai grijă să nu-ţi pierzi umanitatea chiar şi atunci când pleci la vânătoare de oameni", iar sinopsisul descrie apoteotic confruntarea în prezent dintre reprezentanţii CNSAS şi preotul retras în vârf de munte: "Cei doi urca la chilia părintelui Iustin, într-o peşteră aflată pe un vârf de munte. La finalul acestei confruntări de convingeri şi energii umane, niciunul dintre cei implicaţi nu va mai fi la fel ca înainte."

Săptămâna aceasta mai vedem Money/Banii sunt bani, action francez despre trei tineri care jefuiesc pe cine nu trebuie şi ajung în posesia unei valize pline cu bani proveniţi din afaceri criminale. Suma imensă, în loc să-i ajute să scape de problemele financiare, le va pune vieţile în pericol. În sfârşit, Ploey - You Never Fly Alone/Ploey - Inimă de viteaz, îi va învăţa pe cei mici extraordinara importanţă a prieteniei, cu povestea unui pui de fluierar care nu reuşeşte să zboare şi este lăsat în urmă de familia plecată toamna spre ţările calde. Va reuşi micul Ploey să transforme un handicap într-un avantaj cu ajutorul prieteniei?

Mai multe detalii despre Banii sunt bani, aici.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Fals tratat de mântuire a sufletului, Peppermint, Povestea unui pierde-vară, Ploey - You Never Fly Alone, Money

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Cretzulynne pe 22 septembrie 2018 22:43
"Este un subiect generos cu publicul, iar tratarea jucăuşă şi elementele comice le-ar putea închide gura celor care cârtesc încontinuu împotriva filmului românesc mai mult sau mai puţin mizerabilist." Hahahaha! Cât de amuzant!

Apropos, iarăși se aglomerează titlurile românești toamna ? Iarăși o să vă plângeți că cinema-ul românesc e în picaj din cauza asta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells