Fals tratat de mântuire a sufletului

(2018)

Fals tratat de mântuire a sufletului

Poster Fals tratat de mântuire a sufletului Poster Fals tratat de mântuire a sufletului

Sinopsis Fals tratat de mântuire a sufletului

Mai mult
Fals tratat de mântuire a sufletului

Toma este inspector la CNSAS. Aproape toată învățătura pe care o transmite Toma celui mai tânăr "ucenic" al sau este una a răzbunării și amenințărilor, sperând sa faca din acest tânăr un "vânător de securiști".
Dar, Radu, care nu a trăit pe vremea comunismului îl pune la îndoială ori de câte ori are ocazia. Este momentul în care echipa Radu-Toma ia contact cu un dosar care pare sa aducă în prim-plan nu numai colaborarea cu Securitatea a unei fete bisericești - părintele Iustin, dar chiar un act…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.7
Vezi pe Hbo Max

Caseta tehnică

Produs de

Ager Film

Distribuit in Romania de

Cinemagix ID

Țara

Romania

Părerea criticului

mirodoni pe 25 Septembrie 2018 21:13
“Fals tratat de mântuire a sufletului”
Regizat de Nicolae Mărgineanu

Încă un film românesc despre care nu aveam intenția să scriu. Pentru că nu prea am ce. Dar am să încerc, poate îmi vine inspirația pe parcurs.

Titlul este cam pompos, raportat la conținut. Sinopsisul ar fi promițător, dacă filmul ar trata în profunzime ce scrie acolo. Subiectul, arhicunoscut: poliția politică, vânătoarea de turnători la Securitate. Regizor, Nicolae Mărgineanu, apoi încă vreo câțiva Mărgineni: Nicolae junior, producător executiv, Remus, părinte/călugăr, Oana Maria, costume, Petru, coloana sonoră. Scenariul este scris de Bogdan Andrei Toma, un ilustru necunoscut. Mai multe “date tehnice” n-am prea găsit.

Filmul a apărut brusc, nu am auzit de vizionare pentru presă, nu am găsit cronici. Am înțeles că nu a… citeşte

0 0
Tudor-Cristian pe 18 noiembrie 2018 11:40
Cum spuneam, ai nevoie de ajutor de specialitate, amice...

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Mihai_Moise pe 29 August 2023 18:40
Bun!!!
Sigur, ideea era foarte ofertanta și se putea lucra mai mult pe ea, dar, în final, rezultatul e satisfăcător. Am ales sa-l vad pt ca m-a atras titlul și n-as putea susține că mi-am pierdut vremea.

Desi ii lipsește fluența între scene, o coloană sonoră atrăgătoare, o dezvoltare mai bună a duo-ului Toma (inspector CNSAS) - părintele Iustin, inclusiv câteva dialoguri mai inspirate (chiar daca, pe alocuri, exista cateva replici strălucitoare) și un final mai șlefuit, per total, e un film care poate plăcea mult unei anumite categorii de spectatori, pasionați de lustrație, dar nu numai.

1 0

Spune-ţi părerea despre Fals tratat de mântuire a sufletului

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells