Transit

(2018)

Tranzit

Poster Transit Postere Transit

Sinopsis Transit

Mai mult
Transit trl SUB

În timpul invaziei naziste, Georg fuge din Parisul asediat asumându-și identitatea unui autor mort ale cărui acte le posedă. Blocat în Marsilia, o întâlnește pe Marie, o tânără femeie disperată să-și găsească soțul dispărut, pe nume Weidel, exact bărbatul a cărui identitate o folosește acum Georg. „La fel ca și opera sa de până acum, cel de-al patrulea film al regizorului este elegant, plin de ingeniozitate și provocări intelectuale” scriau, după premiera de la Berlin, cei de la Screen Daily. Transit…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Caseta tehnică

Produs de

Neon Productions

Distribuitorul international

Les Films du Losange

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

Germania, Franta

Box office Transit

Weekend premieră (31.12.2018)
  • Loc 20
  • Spectatori 943
  • Încasări (RON) 11.460,00
Total
  • Spectatori 1.648
  • Încasări (RON) 19.845,00
  • Încasări (USD) 4.852,90

Părerea criticului

Gloria pe 04 Ianuarie 2019 11:26
Transit: o istorie alternativă cu un comentariu relevant despre conflagrații și refugiați
Tranzit, cel mai recent film al lui Christian Petzold, selectat anul acesta în competiția de la Berlin, un demers cinematografic la persoana I plasat într-un univers franco-german atemporal, rulează în premieră pe marile noastre ecrane.

Un film despre un flagel cât se poate de real, anume războiul, și despre epurările din teritoriile ocupate, plasat într-un prezent alternativ, în care Europa ar fi din nou sfâșiată de un război mondial. Transit este - totodată - și un film despre condiția refugiatului, care cerșește o viză de tranzit de la o ambasadă străină sau care cere de mâncare la un restaurant ieftin. Refugiații - albi și de condiție medie, la fel cum erau și cei din timpul războiului - ne trezesc empatia, poate că ne regăsim în ei. Deși același lucru se întâmplă chiar în prezent refugiaților sirieni, care fug de războiul de la… citeşte

4 2

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
borisvultur pe 21 Ianuarie 2019 22:20
Vocea din off
Filmul e realizat după romanul Annei Seghers. De obicei, vocea din off îmi displace. Aici nu mă deranjează, e vocea ascultătorului, putem zice ...a scriitorului, a celui ce reorganizează discursul epic. O coloană sonoră reușită, o anxietate și o hăituială dincolo de cuvinte - iată atuuri ale unui film cu puțini spectatori.
4 0
benhack pe 27 August 2020 20:30
Bun filmul....chiar foarte bun. Nu e nici trecut, nici prezent , desi ar fi putut fi si trecut si present, poate o avertizare sa nu fie chiar un viitor! Nu stiu in ce cheie a fost scris romanul Annei Seghelers, probabil în cheie istorică. Cred că romanul a fost doar un pretext pt scenarist și regizor de a și impune utopia ce a rezultat. Merită văzut și chiar revăzut!
1 0
blackmore pe 23 Septembrie 2019 00:26
Un film care imi aduce aminte de 1984 , numai ca fara inceput , fara sfarsit , atemporal intr-un stil antihollywoodian tipic lui Petzold , despre conditia refugiatilor.Un film care ii va plictisi de moarte pe fanii filmelor obisnuite , banalesi care nu va fi pe placul nazistilor si xenofobilor deci nu e recomandat pentru aproape pe toti spectatorii romani
1 1
Yaloma pe 08 August 2023 10:05
Un film deosebit
Atmosfera din film este una tipica filmelor lui Petzold, cu o actiune care curge foarte lent, dar te acapareaza prin bogatia emotiilor traite de personaje, intruchipate foarte reusit de actori.
Despre viata chinuita a refugiatilor, nevoiti sa se ascunda si sa fuga mereu, multi pierzandu-si si viata pe parcurs...dar care continua sa aiba sentimente dintre cele mai frumoase fata de semenii lor, in ciuda greutatilor traite...Un film deosebit de profund si sensibil, dar care nu poate fi apreciat de oricine, ca de altfel toate filmele acestui regizor.

0 0
mladitza pe 20 Aprilie 2021 00:39
abstract, absurd, lent
.... si f bine scris. Mi-a placut acest film, dar e multa epica in el, pe multi asta ii va plictisi. Li se va parea obositor si chiar asa si este, solicitant pentru ca e cat se poate de reflexiv. Actorul din rolul principal Franz Rogowski seamana cu Joaquin Phoenix, joaca bine, dar nu e la fel de talentat ca Joaquin.
0 0
user-5c9f8c2e87074 pe 12 Noiembrie 2020 22:56
Sa ma ierte distinsii comentatori dar abia am rezistat 20 de minute atat de plictisitor si de fals nu pot gusta, nu pot intra în asemenea film . Extrem de anost.
Revin sa nu se înțeleagă gresit. Nu sunt nici nazist ,nici xenofob si nici fan al filmelor holliwoodiene. Iubesc fimul pur si simplu dar aici nu am găsit de ce sa ma agat, totul e atat de plat....

0 0
Francesca_lia pe 12 Iunie 2020 17:21
Uite un comentariu care discrimineaza... blackmore!
0 0
xerses pe 05 Septembrie 2019 22:29
Greu de gasit ceva care sa placa in acest filmș mi s-a parut plictisitor si atat.
0 1
lili22 pe 18 August 2019 14:08
Nu se precizeaza nicaieri anul evenimentelor Personajele vorbesc germana si se pregatesc sa fuga in Mexic.E la fel in cazul celor care isi cauta o alta tara sa supravietuiasca cel putin.
0 1
blackmore pe 22 septembrie 2019 23:11
E caracteristic filmelor lui Petzold sa nu se precizeze perioada actiunii, ca sa arate ca actiunea se poate petrece in orice timpuri, dar mai bine nu te mai uita la filmele lui, pt ca sunt antinaziste

Spune-ţi părerea despre Transit

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Transit
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells