Premierele săptămânii 4-10 ianuarie 2019

de Ştefan Dobroiu în 4 Ian 2019
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Este primul weekend al anului şi nu avem niciun motiv să nu facem o vizită la cinema. În program sunt o animaţie pentru întrega familie, o parodie de epocă, o dramă violentă şi un film german care are toate şansele să ofere o nouă perspectivă asupra tragediei migranţilor. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Citeşte aici despre toate cele 16 premiere ale lunii ianuarie.

Ralph Breaks the Internet/Ralph rupe netu'
La şase ani de la surpriza plăcută oferită de Wreck-It Ralph, iată că ne reîntâlnim cu eroul interpretat de John C. Reilly. Ralph Breaks the Internet este o animaţie pentru întreaga familie şi, chiar dacă nu evită întru totul previzibilul, are parte de suficientă acţiune şi comentarii relevante despre obsesia prezentului pentru activităţi online ca să fie atractiv atât pentru spectatorii adulţi, cât şi pentru copii. Îi vedem pe Ralph şi Vanilina (Sarah Silverman) bucurându-se de extraordinara lor prietenie, dar iată că lumea Vanilinei, Bombonia, este ameninţată cu dispariţia când consola se strică. Cei doi amici se aruncă în misterioasa lume a internetului pentru a repara consola, înfruntând astfel o mulţime de aventuri printre giganţii online precum Ebay, Facebook şi Twitter.

Cronica noastră, aici.

Holmes & Watson/Holmes şi Watson
Nu, nu era suficientă abordarea revizionist-hiperkinetică a lui Guy Ritchie cu Jude Law în rolul titular, era nevoie şi de una parodică. Will Ferrell şi John C. Reilly sunt Sherlock Holmes şi doctorul Watson în această comedie ce insistă să ni-i înfăţişeze pe cei doi ca nişte idioţi notorii. Distribuitorul român nu a făcut vizionare de presă, prin urmare nu am văzut filmul, dar reacţiile din SUA sunt deplorabile: înţelegem de ce criticii nu ar aprecia o astfel de comedie (9% cronici pozitive pe rottentomatoes), dar nici spectatorii nu s-au declarat mulţumiţi de această experienţă cinematografică (doar 29% au declarat că le-a plăcut filmul).

The Mule/Curierul traficanţilor
La 88 de ani, Clint Eastwood regizează şi joacă rolul principal în această dramă violentă despre un octogenar care devine, mai întâi fără să aibă habar, curier de droguri pentru un cartel mexican. Eroul, care are în sfârşit ocazia să-şi răscumpere greşeli din trecut, va fi curând prins în conflictul violent dintre traficanţi şi autorităţi, ajungând să-şi pună viaţa în pericol la fiecare pas. Filmul a fost criticat pentru tonul inegal şi lăudat pentru modul cum înfăţişează vârsta a treia, dar şi o inedită perspectivă asupra visului american aflat în plină descompunere.

Transit/Tranzit
Ce am apreciat la drama regizorului german Christian Petzold este modul cum, prin alăturarea Franţei din prezent cu povestea unor oameni obişnuiţi disperaţi să fugă din faţa invaziei naziste, acesta ne face să înţelegem drama refugiaţilor. Din punctul de vedere al istoriei, cu toţii am fugit la un moment dat din calea unei invazii, fie ea otomană sau nazistă, prin urmare este surprinzătoare indiferenţa multora (sau empatia exclusiv de la distanţă) în ce priveşte migranţii din Orientul Mijlociu. Petzold altoieşte pe o poveste de dragoste un relevant comentariu despre nevoia de normalitate, invitând la implicare şi empatie. Probabil că Transit este cel mai puţin distractiv film al săptămânii, dar cu siguranţă te va însoţi cel mai mult timp.  

Cronica noastră, aici.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Transit, Ralph Breaks the Internet, The Mule, Holmes & Watson

Alte știri din cinema

Premierele săptămânii 22-28 februarie 2019

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Chris Pratt este de nerecunoscut în trailer-ul western-ului The Kid

Starul filmelor Marvel şi Jurassic World are aici un rol inedit, de villain

Stallone va juca în Samaritan, „o abordare nouă şi întunecată a genului cu supereroi”

Starul va fi şi producătorul peliculei, prin compania sa, Balboa Productions

Hugh Jackman şi Patrick Stewart vor fi incluşi în Cartea Recordurilor

Cei doi deţin recordul pentru „cea mai lungă carieră drept supererou Marvel live-action”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells