Premierele săptămânii 21-27 martie 2014

de Ştefan Dobroiu în 21 Mar 2014
Află ce-i de văzut pe marile ecrane din ţară!

După o serie de weekenduri în care ne-am obişnuit cu cinci sau chiar şase premiere, iată că vineri vine doar cu două. Festivalul One World România contrabalansează oferta "minimalistă" a cinematografelor cu proiecţii în premieră naţională. Iată mai jos recomandările Cinemagia. Consultă programul proiecţiilor de pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile tale de weekend.

Divergent
Ofensiva ecranizărilor după romane pentru "tinerii adulţi", aşa cum le place americanilor să zică, primeşte forţe proaspete din partea lui Divergent, prima parte dintr-o trilogie despre un viitor distopic. Shailene Woodley şi Theo James au o nouă şansă la celebritate cu acest film a cărui acţiune se petrece într-o societate unde oamenii sunt împărţiţi, în funcţie de principala lor calitate, în cinci facţiuni. La 16 ani tânăra Beatrice (Woodley) trebuie să îşi aleagă facţiunea, iar decizia ei îi va da viaţa peste cap şi i-o va pune pe urme pe... Kate Winslet, într-unul din puţinele roluri negative ale carierei. Interpretări reuşite, scenografia inspirată şi câteva scene de acţiune spectaculoase distrag atenţia de la faptul că Divergent pare doar o introducere la al doilea film, Insurgent, deja în pregătire şi cu premiera programată pentru primăvara anului viitor.

The Grand Budapest Hotel
Wes Anderson revine în forţă cu noua sa colecţie de staruri şi un subiect de epocă. Hotel Grand Budapest a fost premiat cu Marele premiu al juriului în februarie, la cea mai recentă ediţie a festivalului de la Berlin şi a fost întâmpinat de cronici elogioase. Cinema-ul colorat al lui Anderson, accesorizat cu staruri precum Ralph Fiennes, Bill Murray, Edward Norton, Saoirse Ronan, Owen Wilson, Adrien Brody, Tilda Swinton şi Jude Law, ne poartă într-un mare hotel interbelic, unde regizorul concentrează în povestea personajelor tumultul schimbărilor ce afectează întregul continent.

One World România
Ultimele zile ale festivalului aduc pe ecranele cinematografelor Elvira Popescu, Studio şi Noul Cinematograf al Regizorului Român cele mai noi, premiate şi relevante documentare despre drepturile omului. O proiecţie eveniment are loc chiar în seara de vineri, când documentarul Bucureşti, unde eşti?, de Vlad Petri, are premiera naţională după ce a debutat în selecţia festivalului de la Rotterdam. Unica proiecţie până iunie, când filmul se va lansa oficial, are loc la ora 21 la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Pentru programul festivalului, click AICI.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

Divergent, The Grand Budapest Hotel, Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet, Wes Anderson

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AlineziaBumfi pe 21 martie 2014 10:20
Cred ca Divergent va fi senzational. Am asteptari foarte mari, dar cum alte productii de acest gen (ex. Beautiful Creatures; The Host) m-au dezamagit mult, totusi nu stiu ce sa spun... Daca deja s-au stabilit si datele de lansare pentru urmatoarele doua filme si casting-ul etc, inseamna ca producatorii chiar cred ca va fi un succes la box-office, cum a fost in cazul lui The Hunger Games.
Ramane de vazut.

Phantom_sub pe 23 martie 2014 21:15
Mie mi-a plăcut Divergent. E bun filmul.
danny987 pe 21 martie 2014 12:30
Cred ca Divergent va fi o mare porcarie,ca majoritatea filmelor de gen.Grand B Hotel pare interesant din trailer.Sa vedem daca ma va tine vreunul in sala pana la finalul filmului.
AndreBlack pe 21 martie 2014 15:07
Divergent si poate si Budapest Hotel .
Mishu25 pe 22 martie 2014 12:39
Grand Budapest Hotel
alex_il_fenomeno pe 30 aprilie 2014 15:10
Ambele par interesante, insa adresate unui tip specific de public fiecare in parte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells