Premierele săptămânii 2-8 ianuarie 2015

de Ştefan Dobroiu în 2 Ian 2015
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend

Luna ianuarie se anunţă una foarte interesantă (aici recomandări despre cele 19 filme aşteptate pe ecrane), în principal pentru că distribuitorii de la noi din ţară aşteaptă apropierea Oscarurilor pentru a lansa în cinematografe filmele cu şanse la nominalizări. Ofensiva Oscarurilor începe încă din primul weekend al lui 2015, care ne arată şi dacă publicul din România este în continuare în război cu genul muzical. Să fie vreuna dintre premiere suficient de interesantă pentru publicul nostru pentru a-i fura lui Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri locul întâi din topul încasărilor?

Poţi consulta programul proiecţiilor de pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

În inima pădurii/Into the Woods
Meryl Streep, Johnny Depp, Emily Blunt, Anna Kendrick şi Chris Pine sunt doar câteva dintre numele de pe afişul lui Into the Woods. Faptul că regizor este Rob Marshall, specialistul numărul unu în muzical al Hollywood-ului, după titluri precum Chicago (şase premii Oscar în 2003) şi Nine. O combinaţie a patru dintre cele mai cunoscute poveşti (Scufiţa Roşie, Rapunzel, Cenuşăreasa şi Jack şi vrejul de fasole), Into the Woods porneşte de la drama a doi tineri brutari (Emily Blunt şi James Corden) gata de orice pentru a dezlega blestemul ce i-a condamnat la o viaţă fără urmaşi. Stârniţi de o vrăjitoare (Meryl Streep), eroii vor porni într-o periculoasă misiune, iar acestea li-i va scoate în faţă pe Cenuşăreasa (Anna Kendrick) şi prinţul ei, Rapunzel (MacKenzie Mauzy), Scufiţa Roşie şi Lupul cel rău, dar şi pe micul Jack (Daniel Huttlestone), pornit la târg să o vândă pe Milky-White, vaca lui albă ca spuma laptelui.

Publicul din România nu este mare amator de muzicaluri, iar reticenţa sa faţă de acest gen foarte popular în SUA ar putea fi pusă la încercare de animatele aventuri ale personajelor de poveste.

Al şaptelea fiu/Seventh Son
Ecranizarea fantasy-ului The Spook's Apprentice al lui Joseph Delaney, filmul lui Sergei Bodrov ne arată doi actori câştigători sau multi-nominalizaţi la Oscar (Jeff Bridges şi Julianne Moore) de părţi diferite ale baricadei în această confruntare între bine şi rău. Bridges este John Gregory, un mag a cărui sarcină este să-şi protejeze ţinutul de poveste de uneltirile celor care îi vor răul. Astfel trebuie să o înfrunte pe malefica Mamă Malkin (Moore), o periculoasă vrăjitoare ce vrea să subjuge tărâmul fermecat. Ajutată de o întreagă armată de creaturi supranaturale, Malkin se va dovedi un oponent redutabil pentru maestrul Gregory, care va căuta ajutorul unui al şaptelea fiu al unui al şaptelea fiu (Ben Barnes), combinaţie genealogică ce conferă puteri supranaturale. Va reuşi el, cu ajutorul ucenicului său lipsit de experienţă să învingă răul?

Asterix: Domeniul zeilor
După ce filmele cu Gérard Depardieu au devenit principalul motiv al unui scandal în Franţa, unde li s-a reproşat faptul că bugetul lor gigantic nu este justificat nici de calitatea producţiei şi nici de aprecierile publicului, iată că ne reîntâlnim cu popularii Asterix şi Obelix într-o nouă animaţie 3D. Domeniul zeilor a fost lăudată pentru faptul că-i amuză pe copii şi pe adulţi deopotrivă, aducând pe ecran o combinaţie de giumbuşlucuri ale galilor energizaţi de miraculoasa poţiune magică cu o subversivă (şi satirică) schimbare de strategie a romanilor: Iulius Cezar comandă construirea unui complex rezidenţial de lux, numit Domeniul zeilor, încercând să-i corupă pe gali cu tentaţia confortului. Se vor lăsa galii cuceriţi de vicleana strategie a împăratului? Filmul este adus pe ecrane atât în versiune subtitrată şi, pentru cei mai mici dintre spectatori, în versiune dublată.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

Astérix: Le domaine des dieux, Into the Woods, Seventh Son

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AlineziaBumfi pe 2 ianuarie 2015 12:41
DE CE INTO THE WOODS NU RULEAZA SI IN CRAIOVA?! Ce nesimtire, nu am mai intalnit asa ceva pana acum (sa ruleze un mult-asteptat film in restul tarii, dar in unul din marile orase nu...)
In rest... varza. Seventh Son pare o mare porcarie din trailer (nicidecum epic) si am auzit multe plangeri in legatura cu efectele speciale foarte proaste...

pauloosevilya pe 3 ianuarie 2015 17:18
De ce nu pot vota, se misca asa de greu... nu pot vedea comentarile altor utilizatori! Pe mobil se misca si mai prost.. In fine, filmul este atat de prost, prost e putin spus! monumental de ieftin si chiar film de 2 lei.. Nu faceti greseala sa mergeti la el, mai dati si 28 de lei si se vede prost 3D.
Sorin87 pe 4 ianuarie 2015 11:43
Asteptam filmul Seventh Son de multa vreme
pauloosevilya pe 4 ianuarie 2015 20:10
Ma refer la Seventh Son (2014)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells