Premierele săptămânii 19-25 aprilie 2019

de Ştefan Dobroiu în 19 Apr 2019
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Avem parte de una din acele săptămâni cinematografice când e practic imposibil să prevezi ce producţie va urca pe prima treaptă în topul încasărilor. Cu Avengers: Endgame programat pentru ultimul weekend al lui aprilie, multe filme de anvergură mică profită de momentul de respiro dinaintea dezlănţuirii supereroilor Marvel pentru a înceca să convingă publicul să intre în sala de cinematografe. Faptul că avem un număr mare de premiere, cinci, face ca mai toate genurile să fie reprezentate. Iată mai jos recomandările noastre.

Bucureştenii au parte weekend-ul acesta şi de cea de-a opta ediţie a festivalului Cinepolitica. Selecţia reuneşte lungmetraje de ficţiune şi documentare despre diverse aspecte politice şi sociale ale prezentului sau ale istoriei. Mai multe despre festival, aici.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Les frères Sisters/Frații Sisters
Probabil că distribuţia (Jake Gyllenhaal, Joaquin Phoenix, John C. Reilly) va recomanda acest debut în limba engleză al reputatului regizor francez Jacques Audiard, laureat cu Palme d'Or pentru Dheepan în 2015. Ce ştiu puţini dintre spectatori este faptul că western-ul a fost filmat şi în România şi Mobra Films, compania de producţie a lui Cristian Mungiu, se numără printre producători. Acţiunea are loc în statul american Oregon, pe la 1850, când descoperirea unui chimist, în stare să descopere mai uşor aurul în râurile din Vestul Sălbatic, face să sclipească ochii mai multor personaje colorate.

Cronica noastră, aici.

The Curse of La Llorona/Blestemul femeii care plânge
Amatorii de horror vor intra cu siguranţă la acest film ce face parte din tot mai largul univers The Conjuring, care cuprinde francizele The Conjuring, Annabelle şi The Nun. Inspirat de un sumbru personaj din folclorul mexican, o mamă care şi-a ucis fiii pentru a se răzbuna pe soţul infidel, filmul arată ce se întâmplă când o familie ajunge, în Los Angeles-ul anilor '70, în vizorul cumplitului demon. Fără să fie inovator, horror-ul îi poate speria pe spectatorii mai sensibili, dar nu prea reuşeşte să te "bântuie" şi după ce ieşi din sala de cinema. Locurile comune şi unele replici care se vor cu greutate, dar devin amuzante, sunt şi ele un minus.

Cronica noastră, aici.

After/După ce ne-am întâlnit
O dramă ce vizează în special publicul adolescent, filmul este inspirat de o serie de cărţi care, în ciuda criticilor specialiştilor, s-a bucurat de o primire foarte bună din partea unei anumite părţi a publicului. Multe comparaţii cu Fifty Shades of Grey mai târziu, iată că vedem povestea şi pe marele ecran. În centrul atenţiei este Tessa (Josephine Langford), o fată cuminte care se îndrăgosteşte, în primul an de colegiu, de rebelul Hardin (Hero Fiennes Tiffin). Cronicile nu au fost deloc amabile, dar After pare să fie făcut după cu totul alte principii decât cele ale criticilor, deci publicul l-ar putea primi cu mai multă bunăvoinţă, mai ales dacă este "în target". Drept dovadă, filmul are în acest moment pe Cinemagia un rating gigantic de 9/10, rating datorat cel mai probabil fanilor cărţilor.

Wonder Park/Parcul de distracţii
Fără îndoială cea mai proaspătă şi colorată premieră a săptămânii, această animaţie porneşte de la o premisă fantezistă: o fetiţă, June, descoperă un extraordinar parc de distracţii în mijlocul pădurii şi curând îşi dă seama că acesta este fix rodul imaginaţiei ei. Doar că lipsa ei de concentrare condamnă parcul la ruină. Împreună cu noii ei prieteni din parc, inclusiv animale vorbitoare, June va trebui să depună mari eforturi pentru renovarea parcului şi deschiderea lui, astfel încât toată lumea să se poată bucura de el.

Epava
În sfârşit, un film românesc apărut ca prin minune în programul cinematografelor. Epava este cel mai nou lungmetrajul al regizorului român stabilit în Franţa Cornel Gheorghiţă, cunoscut pentru Europolis şi Cripta. Vedem trei regizori de film trecuţi de prima tinereţe care se reîntâlnesc pe malul Mării Negre la trei decenii după ce s-au cunoscut (şi după Revoluţie). Este, evident, un moment al reevaluărilor şi al reajustării aşteptărilor pentru viitor. Pe lângă acest trio îl vedem pe Bogdan Marhodin în rolul lui Firu Dorileanu, un tânăr care dă pe neaşteptate peste un secret din trecutul familiei sale.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Les frères Sisters, Avengers: Endgame, The Curse of La Llorona, Epava, Wonder Park, After

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 22 aprilie 2019 08:22
Nimic interesant.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells