Premierele săptămânii 1-7 septembrie 2017

de Ştefan Dobroiu în 1 Sep 2017
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Avem de-a face cu o săptămână ultra-escapistă, cu patru filme de gen lansate pe ecrane. Comedia de acţiune, comedia ireverenţioasă, filmul cu jafuri şi cel cu supereroi pot garanta distracţie la cinema în acest prim weekend al toamnei, chiar dacă ne-am fi dorit în ofertă şi o producţie mai relevantă. Iată mai jos recomandările noastre.

Citeşte şi despre celelalte premiere din septembrie.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Hitman's Bodyguard: Care pe care
Publicul din România apreciază din plin comediile de acţiune, prin urmare această colaborare a lui Ryan Reynolds cu popularul Samuel L. Jackson s-ar putea bucura de încasări foarte bune în primul weekend al lunii. Premisa are potenţial: după ce alege să depună mărturie la tribunalul de la Haga, un asasin plătit devine ţinta mai multor încercări de lichidare. Angajat să-l apere este un specialist în protecţia martorilor. Toate bune şi frumoase, doar că cei doi s-au mai întâlnit în trecut, primul încercând adesea să-l ucidă pe al doilea. Conflictul continuu dintre cei doi este sursa umorului plin de sarcasme şi inventive, iar faptul că asasinul trebuie redus la tăcere este sursa exploziilor, a urmăririlor şi a rafalelor de gloanţe. Criticii nu au fost foarte încântaţi de film, dar Hitman's Bodyguard nu este făcut pentru ei, ci pentru amatorii de adrenalină şi popcorn.

O cronică, aici.

Girls Trip: Dezmăţ cu fetele
Succesul seriei Marea mahmureală a fost copiat şi în alte rânduri, cel mai adesea cu mult mai puţin succes decât filmul original, dar uneori premisa grupului de prieteni sau prietene reunit pentru o noapte (sau un weekend) de petrecere poate da naştere unei comedii mai speciale. Este cazul lui Girls Trip, care combină umorul ireverenţios cu o discuţie pe teme mai serioase: prietenie, loialitate, sinceritate, făţărnicie, puterea de a-ţi asuma greşelile. Probabil că publicul masculin va fi mai atent la umorul ireverenţios (la unele poante am râs cu sughiţuri aproape jenate), iar cel feminin la secvenţele o idee prea lacrimogene ale filmului. În orice caz, mesajul de "asta sunt şi n-ai ce-mi face" (şi că femeile pot avea un umor la fel de porcos ca bărbaţii, lucru care se vede foarte rar în comediile hollywoodiene) va ajunge cu siguranţă la toată lumea.

Patru contra unei bănci/Vier gegen die Bank
Rămânem pe teritoriul comediei cu acest film care dovedeşte că relaţia dintre oamenii obişnuiţi şi bănci nu se schimbă niciodată. Un film de televiziune cu titlu identic a fost realizat în 1976 de pe atunci necunoscutul Wolfgang Petersen, care, după succesul unor producţii precum Das Boot (1981) şi The NeverEnding Story (1984) a fost invitat la Hollywood, unde a început să semneze blockbustere pe bandă rulantă (Air Force One, Troy, Poseidon). Titlul premierei de vineri spune totul despre subiect: patru bărbaţi ai căror bani au fost pierduţi de o bancă decid să jefuiască o sucursală a acesteia. Soarta potrivnică şi faptul că ideile lor de punere în aplicare a planului sunt cu totul demente devin o sursă a umorului.

Inhumans/Inumanii
Nu, filmul anunţat de studiourile Marvel pentru noiembrie 2018 nu a fost făcut mai devreme: proiectul a fost transformat într-un serial şi preluat de Marvel Television. Rezultatul este Inhumans, primul serial care poate fi văzut în România pe ecranele IMAX. O nouă colaborare cu postul de televiziune ABC (care difuzează şi Agents of S.H.I.E.L.D.), serialul prezintă luptele la putere din Familia regală inumană, ai cărei membri ajung pe Pământ pentru a se proteja în urma unei lovituri de stat. În centrul atenţiei se află Black Bolt (Anson Mount), liderul familiei regale, dar şi Maximus (Iwan Rheon, pe care îl ştii din Game of Thrones, dar ar trebui să-l vezi şi în irepetabilul serial britanic Misfits), fratele său care râvneşte la tron.

Mai multe despre subiectul serialului, aici.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Vier gegen die Bank, The Hitman's Bodyguard, Girls Trip , Inhumans

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells