Nedreptățiții nominalizărilor la Oscar 2020

de Gloria Sauciuc în 17 Ian 2020
Rami Malek, care a mimat melodiile în rolul lui Freddie Mercury (Bohemian Rhapsody) a câștigat Oscarul pentru Cel mai bun actor, pe când Taron Egerton - care chiar a cântat melodiile lui Elton John - nu a fost nici măcar nominalizat

Oscarurile deseori au fost prilej de dispute, dar anul acesta reușesc să amintească publicului că uneori pot fi chiar nesuferite.

Acum că s-au mai liniștit apele după nominalizările de luni după-amiază, e surprinzător să constatăm câți favoriți au fost trecuți cu vederea. Nimic pentru interpretarea lui Jennifer Lopez (Hustlers), dar mai ales a lui Taron Egerton (Rocketman). Nimic pentru Adam Sandler, „briliant” în Uncut Gems. Nimic pentru Beyoncé, cu melodia ei Spirit (The Lion King). În cursa pentru categoria „Cel mai bun regizor” a continuat să fie monopolul bărbaților, din el lipsind femeile, chiar dacă Greta Gerwig (Little Women), Lulu Wang (The Farewell) și Marielle Heller (A Beautiful Day in the Neighborhood) erau creditate cu șanse.

Iată marii nedreptățiți, ignorații de la nominalizările Oscar 2020:

Ignorată: Jennifer Lopez, Hustlers

Oare cei mai tineri membri ai Academiei Americane de Film nu au votat? Turul ei de forță în rolul unei stripteuze din drama lui Scafaria, care a creat comparații cu filmul Erin Brockovich, trebuia să o catapulteze direct în poziția celei mai bune actrițe în rol secundar (după ce a primit o nominalizare la Globul de Aur - unde a fost învinsă de Laura Dern, pentru Marriage Story - și o nominalizare la Screen Actors Guild).

Ignorată: Lupita Nyong'o, Us

Oscarurile au avut de mult ceva împotriva horror-ului. Deși filmul Get Out semnat de Jordan Peele a reușit să strângă patru nominalizări la Oscar în 2018, mai noul Us nu a avut parte de aceeași primire din parte Academiei.

Ignorată: Greta Gerwig, regizoarea filmului Little Women

Deși adaptarea semnată de Gerwig a primit cronici elogioase și cinci nominalizări la alte categorii (Cea mai bună actriță pentru Saoirse Ronan, Cel mai bun scenariu adaptat - pentru Greta Gerwig și altele), totuși nu a fost nominalizat la regie. Dacă Gerwig ar fi fost nominalizată, ar fi fost prima femeie din istoria Oscarurilor care să fie de două ori nominalizată pentru Cel mai bun regizor (după primul ei film nominalizat, Lady Bird).

Ignorat: Taron Egerton, Rocketman

Pentru rolul lui Elton John din Rocketman, Egerton l-a bătut pe Leonardo DiCaprio la Globurile de Aur, câștigând premiul Screen Actors Guild și o nominalizare BAFTA. Cursa la Oscar pentru Cel mai bun actor a fost foarte strânsă și iată că marele nedreptățit din categorie este Taron Egerton. Chiar și așa, Rami Malek, care a mimat melodiile în rolul lui Freddie Mercury (Bohemian Rhapsody) a câștigat Oscarul pentru Cel mai bun actor, pe când Edgerton - care chiar a cântat melodiile lui Elton John - nu a fost nici măcar nominalizat...

Ignorat: Christian Bale, Ford v. Ferrari

Pentru film, ziua a fost una fericită: a fost prima producție despre curse auto nominalizată la Cel mai bun film. Totuși, și Christian Bale, în rolul pilotului britanic Ken Miles, merita o nominalizare Oscar la categoria „Cel mai bun actor”. Totuși, densitatea mare a candidaților din acest an, plus cele patru Oscaruri anterioare ale lui Bale au îndepărtat votanții.

Ignorat: Adam Sandler, Uncut Gems

Rolul lui Sandler, cel al unui bijutier newyorkez în Uncut Gems este, probabil, rolul carierei lui, a scris presa internațională. Simplul fapt că filmul a fost pe val de sărbători, exact când votanții Academiei umpleau urnele, i-au făcut pe unii să creadă că Sandler va fi pe lista anunțată luni. Însă, din păcate. nu s-a întâmplat.

Ignorat: George MacKay, 1917

„1917” este atât un succes de box-office, dar și la Oscar, cu 10 nominalizări. În aceste condiții, e straniu ca MacKay, credibil în scenele de război, să nu fi fost nominalizat. Iar dacă 1917 va câștiga Oscarulîn prinipala categorie, ar fi primul film care reușește asta fără să aibă niciun actor nominalizat - de la Slumdog Millionaire din 2008 încoace.

Ignorat: Eddie Murphy Dolemite Is My Name

Așa cum era de așteptat, Murphy a câștigat unele dintre cele mai bune cronici pentru rolul comicului din viața reală Ray Moore în Dolemite is My Name. În general, Oscarurile îi favorizează pe actorii care joacă rolul unor oameni obișnuiți și mai ales rolurile altor actori. Totuși, producția Netflix nu a reușit să răzbească în această categorie. Murphy, deocamdată, are o singură nominalizare - pentru Dreamgirls.

Ignorat: Beyoncé, Spirit

Balada lui Beyoncé din animația Lion King e printre cele mai mari realizări ale momentului în domeniul muzicii de film. Totuși, Oscarurile sunt pierzătorul, pentru că nu o vor mai putea aduce pe cântăreață să cânte la Gală.

Ignorat: Frozen 2

Filmul de animație cu cele mai mari încasări din istoria genului nu a fost nominalizat la categoria „Cea mai bună animație”.

Exploreaza subiecte similare:

Taron Egerton, jennifer lopez, Beyoncé, Christian Bale, Greta Gerwig, Eddie Murphy, Marielle Heller, Adam Sandler, Rocketman, Lupita Nyong'o, Hustlers, The Grand Challenge: Le Mans '66, Frozen II, Rami Malek, Bohemian Rhapsody, George MacKay, Uncut Gems , Dolemite Is My Name, Lulu Wang

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
WreckItRalphMacchio pe 17 ianuarie 2020 20:08
"Totuși, densitatea mare a candidaților din acest an, plus cele patru Oscaruri anterioare ale lui Bale au îndepărtat votanții." Care sunt alea patru Oscaruri ale lui Bale? Are patru nominalizari si un singur premiu, din 2011.

" Rami Malek, care a mimat melodiile în rolul lui Freddie Mercury (Bohemian Rhapsody) a câștigat Oscarul pentru Cel mai bun actor, pe când Edgerton - care chiar a cântat melodiile lui Elton John - nu a fost nici măcar nominalizat..." Exista destule argumente care sa sustina ca Egerton merita nominalizat, dar nu stiu daca asta e unul dintre ele. Sunt Oscaruri, nu Grammy-uri. Conteaza interpretarea, nu vocea.

cavallioty pe 18 ianuarie 2020 14:05
cred ca trebuia mentionat de unde a fost preluat articolul
Cretzulynne pe 19 ianuarie 2020 00:55
Au fost ignorate și The Farewell și Portrait de la jeune fille en feu. Și Céline Sciamma.
Caktus pe 31 mai 2020 17:36
A fost ignorat si Cazul lui Richard Jewell. Eu zic ca merita mai multe nominalizari (Nu numai nominalizarea pentru cea mai buna actrita in rol secundar.)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells