Momente tari la Oscar 2013

de Ştefan Dobroiu în 25 Feb 2013
Sarea şi piperul galei: discursuri, gafe şi invitaţi surpriză

Ştim deja cu toţii că Argo a fost ales Cel mai bun film al anului 2012 de către membrii Academiei americane de film, organizatoarea Oscarurilor. Chiar dacă gala a fost criticată pentru prestaţia prezentatorului Seth MacFarlane, dar şi pentru câteva momente neinspirate, a venit măcar cu o adevărată surpriză: Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama a prezentat cea mai aşteptată statuetă a serii, cea pentru Cel mai bun film.

Rareori vei găsi vreun secret mai bine păstrat la Oscaruri decât apariţia lui Michelle Obama, în transmisiune în direct de la Casa Albă. Deşi presa internaţională transformă într-un adevărat sport deconspirarea celor mai ascunse planuri ale producătorilor galei (şi cine, până la urmă, poate ţine un secret la Hollywood?), momentul Obama chiar a venit ca o surpriză la sfârşitul galei. Este şi o metodă a Academiei să le tragă preşul de sub picioare Globurilor de Aur: dacă voi l-aţi invitat pe Bill Clinton, noi uite că o invităm pe Michelle Obama!

Conform celor de la deadline, ideea a fost a lui Lily Weinstein, fiica lui Harvey Weinstein, unul dintre cei mai importanţi producători de la Hollywood (The Artist, The King's Speech, Silver Linings Playbook, Django Unchained, ca să amintim doar titluri recente câştigătoare la Oscar) şi contributor la campania lui Barack Obama. Weinstein le-a făcut legătura producătorilor galei la Casa Albă, iar aceştia s-au ocupat de toate detaliile logistice, comentând că "s-au purtat ca nişte agenţi CIA" pentru ca nimeni să nu le descopere surpriza. Iată că au reuşit.

În timpul galei, mulţi comentatori din mediul online au dat de pământ cu Seth MacFarlane, dar acesta cu siguranţă a avut câteva momente memorabile în timpul galei. Să ne gândim doar la cântecul "We Saw Your Boobs", care trece în revistă câteva dintre cele mai celebre actriţe ale ultimilor ani şi filmele în care le-au putut fi admiraţi sânii pe marele ecran. Cântecul ritmat şi vocea surprinzător de bună a lui MacFarlane au mers mână în mână cu expresiile amuzante sau jenate de pe feţele actriţelor menţionate în cântec (Naomi Watts şi Charlize Theron, de exemplu). Jennifer Lawrence a fost cea mai simpatică, poate şi datorită faptului că sânii ei, spune cântecul, n-au fost zăriţi încă în vreun film. Actriţa premiată pentru rolul ei din Silver Linings Playbook (decizie criticată de analişti) a fost victima unui pas greşit, ea căzând pe treptele ce duc spre scenă exact înainte de a-şi ridica Oscarul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal. A compensat cu una dintre cele mai modeste şi amuzante replici ale galei: "Acum vă ridicaţi în picioare doar pentru că vă e milă de mine că am căzut..."

Unul dintre momentele deloc înghiţite de invitaţi a fost o glumă puţin prea grafică a lui Seth MacFarlane. După ce a precizat că în istoria Oscarurilor a mai existat un actor nominalizat pentru interpretarea lui Abraham Lincoln, prezentatorul a spus: "Aş spune că actorul care chiar a intrat în capul lui Lincoln a fost John Wilkes Booth". După cum probabil ştii, Booth, actor cunoscut al perioadei sale, l-a asasinat pe Abraham Lincoln cu un glonte în ceafă în timpul unei reprezentanţii de teatru pe 14 aprilie 1865, preşedintele murind a doua zi dimineaţă.

Omagiul acordat unei jumătăţi de secol de filme James Bond a adus-o pe scenă pe energica Shirley Bassey, care a intepretat melodia Goldfinger de pe coloana sonoră a producţiei omonime, lansată în 1964. La 76 de ani, cântăreaţa părea la fel de în formă ca acum 50 de ani, când înregistra această atât de cunoscută melodie din repertoriul agentului 007. Un alt moment muzical important a avut-o ca protagonistă pe Barbra Streisand. Şi Jennifer Hudson a fost lăudată pentru melodia din Dreamgirls, ca şi Adele, invitată să interpreteze Skyfall, melodia care a şi câştigat Oscarul pentru Cel mai bun cântec original.

Dintre discursuri a ieşit în evidenţă Ben Affleck, câştigătorul, alături de ceilalţi doi producători Grant Heslov şi George Clooney, al statuetei pentru Cel mai bun film cu Argo. Affleck a rememorat momentul de acum 15 ani, când reuşea să obţină un Oscar, împreună cu Matt Damon, pentru scenariul lui Good Will Hunting. "Pe atunci eram doar un puşti, nu credeam că voi mai urca vreodată pe această scenă", a spus Affleck. Sala a izbucnit în aplauze la următoarea frază: "Nu contează dacă ajungi să cazi în viaţă, asta oricum se va întâmpla la un moment dat, tot ce contează este să te ridici". Şi Ang Lee, Daniel Day-Lewis şi Quentin Tarantino au fost lăudaţi pentru discursurile lor bine simţite sau energice.

Care este momentul tău favorit de la această ediţie a premiilor Oscar?

Exploreaza subiecte similare:

Seth MacFarlane, Ben Affleck, Grant Heslov, George Clooney, ang lee, Matt Damon, Daniel Day-Lewis, Barbra Streisand, Jennifer Hudson, Harvey Weinstein, Argo, The Artist, The King's Speech, Silver Linings Playbook, Django Unchained, Jennifer Lawrence, Naomi Watts, Charlize Theron, Quentin Tarantino, oscar 2013

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
raulk pe 25 februarie 2013 17:59
cel mai bun a fost prezenta lui Ted...nici nu stiu cum a aparut(holograma sau altceva)
danymury pe 25 februarie 2013 18:23
cand o zis MacFarlane "Următorul invitat nu are nevoie de nicio prezentare" a fost la Meryl Streep nu Barbra Streisand..just saying :P
SERGIULICA2005 pe 25 februarie 2013 19:30
Asa este ! Sie um vrut sa remarc acelasi lucru. In plus, AFFLECK si MATT DAMON au castigat premiul pentru "Scenariu priginal" acum 15 ani si nu 16.
Vorador pe 25 februarie 2013 18:41
Momentul meu preferat este aparitia capitanului Kirk,previziunea lui s-a cam adeverit.
Nimicdinceparafi pe 25 februarie 2013 19:03
Ce fatza a facut Naomi Watts la acel cantec :))
wildinthecountry pe 25 februarie 2013 19:44
we saw your boobs
weedmaster pe 25 februarie 2013 19:52
Deci Abraham Lincoln a fost asasinat in 1965 ?! Sunteti prosti rau cinemagia !
aur_11 pe 25 februarie 2013 19:57
OMG! Ce usor "dai" cu barda ! ... si jignesti ! Tu nu gresesti la ediat in graba, niciodata? "Tipic romanesc" : hai da aruncam cu "invective" !
danymury pe 26 februarie 2013 11:47
este bine ca ai gasit greseli, dar cand le spui spunele mai frumos ca suntem oameni toti, se mai greseste
aur_11 pe 25 februarie 2013 19:55
Greseala de editare: anul mortii 1865! corectati va rog , Cinemagia!
rob3rt_89 pe 25 februarie 2013 20:21
Buna observatie , Heisenberg!
SANDA45 pe 25 februarie 2013 20:15
discursul lui DDL,evident...
rob3rt_89 pe 25 februarie 2013 20:23
App de greseli in articol , Seth MacFarlane a spus "Următorul invitat nu are nevoie de nicio prezentare" cand a prezentat-o pe Meryl Streep , nu pe Barbra Streisand
EllaBlue pe 26 februarie 2013 00:31
Discursul lui Daniel Day-Lewis mi s-a parut genial!Pur si simplu il ador,are filme putine,dar grozave....iar Seth MacFarlane a fost super :)
monicarusu25 pe 26 februarie 2013 09:36
au fost glume nesarate ce nu i-si aveau rostul.
Iulian. pe 26 februarie 2013 19:27
Gluma legata de Lincoln a fost destul de neplacuta.
alex_il_fenomeno pe 15 martie 2013 14:43
Am urmarit doar secvente, si sincer mi s-a parut nemaipomenita.
Amy9998 pe 28 mai 2013 15:09
Discursul lui Daniel Day-Lewis a fost superb... Și momentul în care a căzut Lawrence.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells