Meryl Streep se pregăteşte de un nou rol de Oscar

de Ştefan Dobroiu în 17 Nov 2014
Actriţa apare pe afişul lui Florence Foster Jenkins, noul film al lui Stephen Frears

Stephen Frears a dat lovitura în 2013 cu Philomena, film biografic cu patru nominalizări la Oscar, şi pare a ridica ştacheta cu Florence Foster Jenkins, noul său proiect. În rolul titular o vom vedea pe Meryl Streep, iar subiectul are toate şansele să atragă atenţia membrilor Academiei americane de film.

Actriţa o interpretează pe Florence Foster Jenkins, moştenitoarea unei gigantice averi şi unul dintre cele mai cunoscute nume din înalta societate a New York-ului de la începutul secolului. "Săraca fată bogată" era obsedată de un singur lucru: să devină o soprană de renume mondial, ovaţionată pe cele mai prestigioase scene ale lumii. Singura problemă era că Florence nu avea urechea muzicală, vocea, tehnica şi dicţia pentru a-şi urma visul.

Şi-a convins soţul, St. Clair Bayfield, un actor britanic interpretat în film de Hugh Grant, să-i fie impresar şi împreună au luat cu asalt scenele lumii. Conştient de limitările ei vocale, Bayfield a încercat să o protejeze, dar Jenkins nu s-a lăsat până când nu a dat un recital la celebra Carnegie Hall... Stephen Frears va explora cu siguranţă celebritatea obţinută de acest pitoresc personaj al scenei lirice.

Filmările la Florence Foster Jenkins vor începe în luna mai a anului viitor şi sunt toate şansele ca o premieră mondială să aibă loc în selecţia festivalului de la Cannes, în 2016. Până atunci o vom vedea pe Streep în adaptarea pentru marele ecran a muzicalului Into the Woods şi în Ricki and the Flash, în care interpretează o cântăreaţă rock gata să se reapropie de copiii ei înstrăinaţi. Cu Hugh Grant ne reîntâlnim chiar vinerea acestea, când se lansează comedia romantică The Rewrite/Punct şi de la capăt.

Sursă foto: Mediafaxfoto

Exploreaza subiecte similare:

Stephen Frears, Meryl Streep, Into the Woods, The Rewrite

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells