Meg 2: Confruntare în adâncuri, divertisment pur

de Gloria Sauciuc în 8 Aug 2023
Filmul rulează pe marile noastre ecrane în format 3D

Jason Statham, un „James Bond ecologist”, după cum este etichetat personajul lui din seria The Meg, asistă la ore de dresat megalodoni în Meg 2: The Trench, cam cum vedeam în Jurassic World, driblează cu submarinul pe fundul oceanului printre rocile aruncate în aer de teroriști, cam cum vedeam în seria Star Wars, și apără o plajă plină de turiști de atacul venit din adâncuri, ca în Jaws.

Chiar cu senzația unui déjà vu, totul este super-meseriaș. De la filmările de largă respirație cu care începe filmul, când acțiunea are loc pe un cargobot, până la cadrele sufocante din submarin, scenele inventive de acțiune, provocările protagoniștilor și reușita de a crea suspans la tot pasul, aceasta fiind cea mai surpinzătoare calitate a filmului.

Nu e de mirare, cu un regizor precum Ben Wheatley la cârmă, cunoscut pentru filme precum Free Fire (ce i-a atras atenția lui Martin Scorsese, care l-a coprodus), Sightseers (produs de regizorul Sean of the Dead, Edgar Wright), Kill List și supranumit „copilul teribil al cinema-ului britanic”. Capitolul final, pe insula cu turiști ce urmează să se transforme în gustare pentru megalodoni, ni s-a părut - totuși - scăpat din mână: și la nivel de logică (de unde au apărut sopârlele feroce pe țărm?) și prin schimbarea registrului - tonul relativ grav din primele trei sferturi e înlocuit acum din plin cu umor negru.

 Jason Statham ajunge în acest sequel față în față nu cu unul, nu cu doi, ci cu trei rechini preistorici din adâncuri, plus o creatură uriașă cu tentacule, și chiar avea o viață grea până să aibă de-a face cu ei: Mana One, staţia de cercetare subacvatică a fost sabotată, transformată în centru de exploatări miniere subacvatice. Coborârea la 7600 de metri adâncime devine o misiune imposibilă cu megalodoni și teroriști pe urmele lor. Villainii umani sunt tare schematici, dar cu megalodonii în peisaj nici nu mai contează. Mai mult, scenariștii s-au luat chiar în serios elaborând niște morți spectaculoase pentru acești răi umani.

După ce The Meg a încasat 530 milioane de dolari la box-office-ul global în 2018, sequel-ul era deja în cărți. În filmul original, un grup de oameni de știință se află într-un submarin care este atacat de un Megalodon – o specie de rechin crezută dispărută. Acum vedem că nu era singurul.

În noul film, Statham face echipă cu Wu Jing, celebru în China, care a apărut în filme de succes precum The Wandering Earth, Wolf Warrior și The Battle at Lake Changjin. Cei doi încep o călătorie subacvatică pe fundul oceanului pentru a descoperi noi ființe abisale, și se vor lupta cu un trio de rechini apărut prin surprindere pe o plajă turistică, unde fac numeroase victime.

În Meg 2 joacă Statham, Wu Jing, Wiu, Cliff Curtis, Sienna Guillory, Skyler Samuels, Page Kennedy, Shuya Sophia Cai și Sergio Peris-Mencheta. Filmul este inspirat din romanul de acțiune al lui Steve Alten din 1997 Meg: A Novel of Deep Terror.

Exploreaza subiecte similare:

Meg 2: The Trench

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells