Maxim 15 secunde de sex în filmele din Vietnam?

de Ştefan Dobroiu în 24 Sep 2015
Autorităţile locale ameninţă că vor tăia „excesul” la montaj

Vietnamezii sunt aproape de a pierde orice şansă de a vedea ceva fierbinte la cinema: autorităţile locale sunt hotărâte să aplice regula culinară a „celor cinci secunde” pentru scenele de sex din filmele proiectate în cinematografele ţării. The Hollywood Reporter anunţă că şeful centrului naţional al cinematografiei din Vietnam a făcut această propunere săptămâna trecută. Conform propunerii, doar scenele de sex de maxim cinci secunde vor fi ignorate de cenzură, noul regulament stipulând maxim trei astfel de scene într-un film.

Vietnamul are o lungă tradiţie în cenzurarea filmelor cu secvenţe mult prea explicite, în concepţia autorităţilor, pentru sensibilităţile localnicilor. Anul acesta, 20 de minute din megahitul mondial Fifty Shades of Grey (foto) au fost tăiate de cenzură. Nu suntem siguri dacă acest detaliu a dăunat sau a ajutat ecranizării după mult prea cititul roman al autoarei E.L. James.

Fără legătură cu importurile de la Hollywood, această propunere drastică i-a făcut pe cineaştii vietnamezi să protesteze vehement. Nume precum Nguyen Thanh şi Van Bui Tuan Dung au criticat propunerea, comentând pe bună dreptate că nu durata, ci calitatea scenei ar trebui pusă în discuţie. Ne întrebăm dacă oficialii vietnamezi preferă o scenă explicită ca în titluri precum Antichrist, 9 Songs, Dogtooth, Intimacy, Lucía y el sexo şi multe altele, dar de patru secunde, alteia de şase secunde, dar mult mai „cuminte”.

Regula de cinci secunde este parte a unei campanii de revizuire a sistemului de rating din Vietnam. Oficialităţile locale spun că vor asculta şi părerea publicului înainte de a da undă verde noului sistem de rating ce ar trebui să intre în vigoare la începutul anului viitor.

Exploreaza subiecte similare:

Fifty Shades of Grey, Lucía y el sexo, 9 Songs, Antichrist, Intimacy, Dogtooth

Alte știri din cinema

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Sunt un mic ticălos, prima serie animată cu peste cinci miliarde de dolari încasări

Cu începere din acest weekend, seria se va numi "Sunt un mic ticălos profitabil"

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 27 septembrie 2015 00:30
la ce filme cu sex se fac in ultimul timp nu e nicio pierdere.Nu am mai vazut un film cu scene de sex calumea de la The Reader.
SorinTudor pe 12 octombrie 2015 00:08
Este o lipsa de cultura provocata de o gandire limitata a vietnamezilor sa cenzureze scenele de sex, dupa parerea mea sunt putin cam incuiati la capitolul sex

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells