Materialul original pentru Lord Of the Rings: Inelele Puterii nu este tocmai ceea ce credeți

de Marina Florea în 16 Feb 2022
Producătorii serialului nu au drepturile de autor asupra întregii opere a lui Tolkien

Lord of the Rings: The Rings of Power este un serial mult-așteptat, nu în ultimul rând pentru că a fost anunțat încă din 2017. Desigur, orice revenire în mult-îndrăgita lume a Pământului de Mijloc va fi un eveniment major în cercurile de fani. Și, totuși, detaliile despre noua serie de pe Amazon au fost ținute sub tăcere, așadar fanii și-au petrecut ultimii câțiva ani speculând despre ce, anume, va fi serialul și ce scrieri ale lui J.R.R. Tolkien va ecraniza.

De curând, totuși, au ieșit la iveală detalii care fac lumină pe această temă: Lord of the Rings: The Rings of Power va avea loc în cel de-Al Doilea Ev al Pământului de Mijloc și explorează cum vestitele inele au fost create iar, apoi, au reușit să îi corupă pe cei care le purtau. Totuși, considerând că respectiva perioadă a istoriei fictive nu a mai fost pătrunsă, era deci vorba despre „inventarea unui roman pe care (J.R.R. Tolkien) nu l-a scris niciodată”, scrie looper.com.

Nu mai este nevoie să spunem că aceasta înseamnă că autorii serialului au în față o sarcină grea, una care - surprinzător - a devenit și mai grea datorită faptului că nu au drepturile de autor asupra întregii opere a lui Tolkien. Prin urmare, echipa de creație a trebuit să lucreze între niște limite strânse și totuși să rămână creativă, mai notează Looper.

Într-un interviu recent cu Vanity Fair, producătorii J.D. Payne și Patrick McKay au relatat despre materialul orginal pe care îl dețin legal, deși unele dintre aceste materiale ar putea să vă surprindă.

De exemplu, cei doi au recunoscut că nu au drepturi de autor asupra a The Silmarillion, o poveste despre care se credea că ar putea fi sursa de inspirație a serialului Amazon, sau a altor materiale care ar putea fi utile. Producătorii au declarat cum că au drepturi numai asupra trilogiei Lord of the Rings, asupra a The Hobbit și a anexelor, ceea ce limitează numărul povestirilor pe care le pot adapta pentru serialul  The Rings of Power . „Nu avem drepturile asupra The Silmarillion, asupra Povestirilor neterminate, asupra Istoriei Pământului de Mijloc, sau a altor asemenea”, relatează Payne.

Așadar, cum ar putea aduce Al Doilea Ev pe marele ecran fără să se atingă de aceste povestiri? După McKay, „există o versiune a tot ceea ce ne trebuie pentru Cel de-Al Doilea Ev în cărțile asupra cărora avem drepturi...”

Producătorii notează că „au marjă de libertate  și loc să dramatizeze și să spună câteva dintre cele mai bune povestiri ale lui Tolkien”. Per total, se pare că au descoperit un mod nou și creativ de a rezolva o dilemă complexă, comentează Looper.

Exploreaza subiecte similare:

The Lord of the Rings: The Rings of Power, J.R.R. Tolkien

Alte știri din cinema

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 17 februarie 2022 10:30
Eu ştiam. Dar mulţumesc, oricum.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells