Marile studiouri se bat pe noul thriller al lui Jake Gyllenhaal

de Ştefan Dobroiu în 10 Iun 2020
Thriller-ul Snow Blind va fi regizat de scandinavul Gustav Möller (The Guilty)

Încă de la apariţia sa în Donnie Darko (2001), Jake Gyllenhaal a dovedit că are o mână excelentă la alegerea thrillerelor din carieră. Zodiac, Source Code, Prisoners, Enemy şi Nightcrawler sunt doar câteva exemple. Se pare că actorul nu şi-a pierdut flerul, cel mai recent proiect al său devenind cauza unui aşa-zis "război al licitaţiilor" între marile studiouri.

Numele filmului este Snow Blind şi este adaptarea romanului grafic omonim scris de Ollie Masters. Regizor este scandinavul Gustav Möller, care la doar 30 de ani a devenit unul din cele mai hot nume ale genului după apariţia thriller-ului multipremiat Vinovatul/The Guilty, film selectat şi premiat la festivalul Transilvania în 2018 (noi l-am întâmpinat cu o cronică entuziastă) şi lansat ulterior şi în cinematografele din ţară.

Slashfilm şi Deadline anunţă că scenariul filmului este scris de Patrick Ness, care se va ocupa şi de remake-ul Împăratul muştelor pentru regizorul italian Luca Guadagnino. Personajul principal din Snow Blind este Teddy, un elev de liceu care descoperă cu stupoare că familia sa se află în programul de protecţie a martorilor şi că tatăl său (Gyllenhaal) a avut un trecut mult mai aventuros decât îi place să recunoască. Totul se complică atunci când identitatea deconspirată a tatălui atrage în orăşelul de reşedinţă al familiei un bărbat obsedat să se răzbune pe acesta.

Vom afla curând ce mare studio de producţie îşi va adjudeca drepturile de distribuţie. Având în vedere agitaţia din jurul filmului sunt mari şanse ca acesta să intre în curând în producţie şi la anul să-l vedem în cinematografe.

Foto: Jake Gyllenhaal în Nightcrawler

Exploreaza subiecte similare:

Jake Gyllenhaal, Gustav Möller, Nightcrawler, The Guilty, Zodiac, Source Code, Prisoners, Enemy

Alte știri din cinema

Actorii din serialul Glee, urmăriți de tragedii: Naya Rivera, ultimul nume de pe lista neagră

Seria de tragedii care îi lovește pe actorii și realizatorii serialului Glee continuă cu dispariția neelucidată a actriței Naya Rivera.

Javicia Leslie este prima Batwoman de culoare

Serialul The CW Batwoman va reveni cu al doilea sezon în luna ianuarie

Actriţă din serialul Glee, dată dispărută după un accident pe un lac

Naya Rivera, interpreta Santanei, este acum căutată cu echipe de scufundători

Festivalul Anonimul va avea loc între 12 şi 16 august, în Delta Dunării

Cea de-a 17-a ediţie a festivalului va oferi doar proiecţii gratuite în aer liber

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells