Maria Dinulescu face kickboxing în America pentru roluri de spion

de Gloria Sauciuc în 17 Sep 2013
În interviul de aproape o oră, Dinulescu vorbeşte despre întâlnirile sale cu agenţi de casting de la Studiourile Paramount şi despre oameni din Los Angeles cu care nu se pot crea sub nicio formă legături.

Actriţa Maria Dinulescu, aflată în Statele Unite ale Americii de mai bine de un an, povesteşte într-un recent interviu video pentru actorse.com că învaţă arte marţiale cu campionul mondial la kickboxing, Gerry Blanck, pentru că - deocamdată - va fi chemată la audiţii numai pentru roluri de spioni ai mafiei ruseşti, din cauza accentului.

În interviul de aproape o oră, Dinulescu vorbeşte despre întâlnirile sale cu agenţi de casting de la Studiourile Paramount, cu actori precum Christopher Plummer şi regizori ca Danny Boyle şi despre oameni din Los Angeles cu care nu se poate crea sub nicio formă legături. Una dintre cele mai temerare afirmaţii ale actriţei e legată de actorii de la Hollywood. „Ceea ce se spune este că există aici o competiţie acerbă. Vă zic din experienţa mea că nu este! Ceea ce m-a surprins. Sunt milioane de actori, atât de mulţi oameni aici; dar profesionişti, cu etică profesională, cultură, care au ceva de spus, cu carismă sunt foarte puţini... Aici toată lumea încearcă să intre în industrie, dar nu iau lucrurile în serios, profesionist. De fapt,... nu te lupţi cu chiar atât de mulţi oameni”.

Maria Dinulescu este una dintre cele mai cunoscute şi apreciate actriţe ale generaţiei sale. A jucat în peste 20 de filme (de scurt şi lungmetraj) – printre care Trafic (Palme d’Or, 2004), California Dreamin’ (Premiul Un Certain Regard, 2007), Pescuit sportiv şi serialul HBO În derivă. Actrţa este în SUA cu viză de tipul Extraordinary Ability Green Card. Aceasta este acordată în special artiştilor, oamenilor de ştiinţă cu rezultate notabile sau experţilor din diverse domenii.

Joseph Middleton, Head of Casting la Paramount Pictures, i-a spus că din cauza accentului va fi chemată la audiţii pentru roluri de spion, şi că - în consecinţă - trebuie să ştie să se lupte. „Aici nu mai sunt un star. Oamenii nu mă mai iau datorită numelui meu, nu pot să vândă doar cu numele meu, sunt doar 'noua, talentata şi frumoasa actriţa', dar trebuie să mai am şi alte calităţi pe lângă cultură, talent, frumuseţe”, spune actriţa. Aşadar face yoshukai karate şi kickboxing cu campionul mondial la kickboxing, Gerry Blanck.

Dinulescu, declarată în 2010 cea mai sexy femeie din România, lucrează patru ore pe zi şi la „reducerea accentului", cu Jessica Drake, una dintre cele mai bune profesoare din Hollywood. Dinulescu se pregăteşte pentru sezonul de audiţii care a început luna aceasta şi ţine până în noiembrie pentru seriale.

Cât priveşte filmele pentru marele ecran, sezonul e deschis pe tot parcursul anului, mai puţin vara. Legat de decizia de a părăsi România pentru America, Maria Dinulescu spune: „Am lucrat mulţi ani în România, am făcut maximul pe care îl puteam face în ţară, am vrut să învăţ meserie, şi să învăţ ce înseamnă o adevărată industrie de film în America, pentru că noi nu avem aşa ceva, şi am vrut să văd cine sunt cu adevărat, pentru că nu îmi place să mă mint; am vrut să văd cine sunt printre peştii mari”.

Legat de oamenii cu care colaborează în America, actriţa a declarat: „În România, Polonia sau Turcia, pe unde am mai lucrat, am colaborat cu cei mai buni oameni. Aici lucrez mult cu începători, merg la audiţii pentru proiecte mari, am agenţi grozavi, mă întâlnesc cu oamenii potriviţii, dar încă nu lucrez cu cei mai buni oameni”...

Până acum, Dinulescu a turnat trei scurtmetraje şi o reclamă. Este vorba despre Ridicule, un scurtmetraj turnat în Los Angeles în luna martie a acestui an, lună în care l-a cunoscut şi pe regizorul Danny Boyle, Stepping Out (turnat în iunie 2013), The Doubter, turnat în luna mai. A discutat cu Christopher Plummer în luna februarie despre următorul său proiect de lungmetraj, în valoare de 2 milioane şi jumătate de dolari, la care încă e în căutare de producători. A urmat de la începutul acestui an Workshop-uri de actorie, de Casting, de dans (swing).

În decembrie anul trecut filma reclama pentru Peanut Butter&Co Sandro Monetti, cel care a intervievat-o a concluzionat că Experienţa filmelor europene este un avantaj pentru ea, dar... spune actriţa.. „accentul mă ţine la distanţă”. Dinulescu, care pariază pe Cate Blanchett la Oscarul pentru interpretare feminină în 2014, pentru filmul Blue Jasmine, spune că a venit în America fără aşteptări. „Nu sunt aici pentru a deveni un star, nu sunt disperată să am apariţii în media, să primesc milioane de premii, ci să găsesc oameni cu care să-mi împărtăşesc viaţa şi să trăiesc poveşti care să mă facă mai bună, care să mă ajute să mă descopăr pe mine însămi... Los Angeles-ul este o lume foarte orientată spre afacere, nu reuşeşti să creezi o legătură deloc cu oamenii de aici, nu te aud cu adevărat, se tem că vrei ceva de la ei, că nu ai valoare ca actor”.

..

Video streaming by Ustream

copyright foto Mediafax Foto-Razvan Lupica

Exploreaza subiecte similare:

Maria Dinulescu, Danny Boyle, Christopher Plummer, Joseph Middleton

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Părerea ta

Spune-ţi părerea
aur_el pe 17 septembrie 2013 21:41
Good luck , Maria!
grumy pe 17 septembrie 2013 22:01
"Era si timpul! " :-)
anca_luna pe 17 septembrie 2013 22:06
Ii urez sa-si indeplineasca visele!
mihaela_11 pe 17 septembrie 2013 22:22
Mult succes!
La mai mult! , nu doar roluri de spion!

cipri.an pe 17 septembrie 2013 22:24
"Drumuri deschise" !
alex_il_fenomeno pe 19 septembrie 2013 19:21
Foarte frumos, sper sa prinda roluri avantajoase in filme bune, care sa ajunga si la noi.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells