Maleficent 2 a primit undă verde. Se va face cu sau fără Angelina Jolie?

de Cristina Grigore în 16 Iun 2015
Filmul a avut încasări internaţionale de 758 milioane de dolari

Studiourile Disney au anunţat că vor aduce pe marile ecrane continuarea aventurilor lui Maleficent. Potrivit Deadline.com, în această fază preliminară a proiectului singura certitudine este revenirea, ca scenarist, a Lindei Woolverton, cea care s-a ocupat şi de povestea din primul film, dar are în palmares şi Alice în Wonderland (la care se va adăuga şi continuarea acesteia, Alice Trough the Looking Glass).

Momentan, este incertă revenirea în sequel a Angelinei Jolie, totuşi este puţin probabil ca studiourile să renunţe la o prezenţă atât de populară în rolul central, al cărui tarif este consistent, dar are avantajul de a atrage şi mai multe încasări la box office.

În ceea ce o priveşte pe Jolie, actriţa nu s-a arătat prea interesată să apară în continuările hit-urilor sale cinematografice. După nenumăratele zvonuri de producţie, nici cea a lui Salt, nici cea a lui Wanted nu s-au fructificat, însă peliculele în cauză nu au avut succesul notabil al lui Maleficent.

Fabrica de basme live action a Disney pare să fie o mină de aur – vezi succesul lui Alice în Wonderland (peste un miliard de dolari la box office-ul internaţional) sau cel al recentului Cinderella (532 milioane de dolari internaţional, la un buget de numai 95 de milioane). Lansat în mai 2014, Maleficent a părut riscant pentru Disney la cele 180 de milioane cheltuite cu realizarea sa, dar încasările internaţionale au ajuns ulterior la 758 de milioane de dolari.

Exploreaza subiecte similare:

Maleficent, Angelina Jolie

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 16 iunie 2015 10:27
Mda, poate de data asta chiar o sa fie rea???

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells