Lansare în forţă pentru The Revenant, însă The Force Awakens rămâne numărul unu în box office-ul SUA

de Cristina Grigore în 11 Ian 2016
The Forest, horror-ul cu Natalie Dormer în rol central, intră pe locul patru în clasament

The Revenant, vedeta Globurilor de Aur din acesta an, cu Leonardo DiCaprio în rol principal, a beneficiat de o lansare de succes în clasamentul nord-american al celor mai bune încasări. Potrivit BoxOfficeMojo.com, filmul a obţinut 38 de milioane de dolari încasări, însă nu a putut detrona Star Wars: The Force Awakens, ce rămâne lider al box-office-ului, pentru a patra săptămână la rând, cu 41,6 milioane înregistrate numai în acest sfârşit de săptămână.

Ultimul film din seria Star Wars a bătut numeroase recorduri la încasări, devenind filmul cu cel mai mare succes financiar în SUA şi filmul cu cel mai bun debut internaţional. Pelicula s-a lansat în week-end şi în China – cea de-a doua piaţă de film ca mărime din lume – cu casa închisă. Filmul a obţinut, în două zile 52,6 de milioane de dolari; difuzarea în China ar putea chiar face din The Force Awakens filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile, întrecând Avatar, filmul ce ocupă acum, cu încasări de 2,7 miliarde de dolari, prima poziţie.

Daddy’s Home (În Război cu tata), comedia cu Will Ferrell şi Mark Wahlberg, ocupă locul trei în top, cu 15 milioane de dolari încasări, urmat pe cinci, de un duo feminin de comedie – Amy Poehler şi Tina Fey, în Sisters (7,1 milioane încăsări). The Forest, singura peliculă nou lansată în acest sfârşit de săptămână – un horror cu Natalie Dormer în rol central – intră pe locul patru în clasament, cu 15 milioane de dolari încasări, un start bun pentru o producţie realizată cu 10 milioane de dolari.

Exploreaza subiecte similare:

The Revenant, Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, Daddy's Home, Sisters, The Forest

Alte știri din cinema

Cum s-a răspândit epidemia în serialul HBO The Last of Us?

Vom vedea originea răspândirii fungilor ce aduc apocalipsa în The Last of Us, sau sursa infectării va rămâne un mister?

The Last of Us dezlănțuie creaturi înspăimântătoare, „care bat chiar Demogorgon-ul din Stranger Things”

Atenție, acest articol conține spoilere pentru episodul 2 din serialul HBO The Last of Us. Nu parcurgeți textul de mai jos dacă nu ați văzut încă acest episod

Mehmed vs Vlad: istoria trasă-n țeapă

Popularul serial de pe Netflix pune (indirect) în discuție politicile memoriei

Zilele Filmului German #ZFG15 revin la București în 2023, între 2 și 5 martie

Festivalul aduce publicului cinefil cele mai bune filme germane din perioada recentă

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells