Kate Winslet arată totul în drama de război despre faimoasa femeie-fotograf Lee Miller și vizează încă un Oscar

de Gloria Sauciuc în 10 Sep 2023
Cu scene puternice de acţiune şi cu reconstituiri memorabile precum aceea a interiorului apartamentului lui Hitler, în care Lee s-a pozat în cada de baie, filmul are potenţial pentru mai multe categorii de public

Filmul Lee, despre faimoasa femeie-fotograf care a făcut reportaje foto de pe frontul celui de-Al Doilea Război Mondial, a avut premiera la Toronto International Film Festival, iar concluzia criticilor este că ar putea fi o achiziţie binevenită pentru studiourile care caută o competitoare pentru cea mai bună actriţă, notează Variety.

Kate Winslet arată totul în acest film, scrie publicația, un nou Oscar fiind foarte posibil.

„Am fost modelul. Am fost muza. Am fost inocenta. Însă am fost destul toate acestea. Am fost bună la băut, la făcut dragoste, la făcut poze. Şi am făcut toate trei pe cât de mult am putut”, este un citat celebru al fotografei Lee Miller.

Atunci când o Lee Miller în vârstă, jucată de Kate Winslet, stă de vorbă cu un ziarist pentru a povesti rolul ei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial în drama de război Lee, replica memorabilă a personajului exprimă obiectivul regizorului: să spună lumii despre unul dintre cei mai puţin cunoscuţi eroi ai lumii.

Împreună cu o scenă de început a filmului în stilul lui Saving Private Ryan, Lee se prezintă ca un studiu de personaj care îşi caută locul pe piaţa de film după premiera de la Roy Thomson Hall Theatre din Toronto, sâmbătă seară. Este o dramă care aruncă spectatorul direct într-o zonă de război, în centrul căreia se află din nou Kate Winslet.

În lumea Hollywoodului, în care talentele se ridică şi apoi cad, Winslet a reuşit să îşi cimenteze rolul în timp, dovedind viziune şi profunzime, atrage atenția Variety.

Filmul este ultimul dintre mai multe biografii de anul acesta (Oppenheimer, Rustin şi Nyad) care caută atenţia premiilor, şi starurile din film l-au făcut unul dintre cele mai intens promovate titluri de pe piaţă. Pe măsură ce Lee îşi caută un distribuitor pentru acest sezon al premiilor sau pentru următorul, sarcina nu este atât de uşoară pe cât ar trebui să fie, mai ales dacă luăm în calcul grevele care au blocat industria cinematografului din luna mai încoace. Filmul însă şi-a găsit deja un distribuitor în Anglia, scrie Variety.

Cu scene puternice de acţiune şi cu reconstituiri memorabile precum aceea a interiorului apartamentului lui Hitler, în care Lee s-a pozat în cada de baie, filmul are potenţial pentru mai multe categorii de public, cu premii şi cu perspective de încasări bune, e de părere Variety.

Winslet, care nu a participat la premiera de la Toronto, este un exemplu de actriţă talentată care a căutat poveşti bune pe care le-a adus publicului, jucând roluri pe care le va aduce la viaţă. Actriţa semnează producţia alături de Kate Solomon, iar Ellen Kuras semnează regia. Versatilitatea ei ca actriţă a fost una dintre cele mai puternice trăsături: de la rolul din Titanic până la Clementine Krucynski din Eternal Sunshine...

Inspirat de biografia scrisă de Antony Penrose, şi cu un scenariu scris de Liz Hannah, Marion Hume şi John Collee, filmul spune povestea femeii-fotograf Elizabeth Lee Miller (Winslet), un model care a devenit corespondent de război pentru revista Vogue în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Din distribuţie mai fac parte Andy Samberg (într-un rol grav), Alexander Skarsgård, Andrea Riseborough, Marion Cotillard, Josh O'Connor, Andy Samberg.

Câştigătoare a Oscarului pentru cea mai bună actriţă pentru The Reader (2008), împreună cu alte șase nominalizări și un impresionant palmares, actriţa a îndrăznit să joace rolul controversat al unei foste femei-gardian într-un lagăr de concentrare nazist şi asta i-a adus Oscarul.

Exploreaza subiecte similare:

Kate Winslet

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells