Jumanji: The Next Level, mai mare, mai periculos, cu mai multe obstacole de trecut

de Cinemagia în 25 Nov 2019
Filmul cu Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan şi Nick Jonas va avea premiera la noi pe 6 decembrie

Vacanţa de sărbători aduce următorul episod al francizei de acţiune şi aventură Jumanji, ce va fi lansat pe marile ecrane pe 6 decembrie 2019.

Jumanji: The Next Level îi reuneşte pe cei patru tineri care au supravieţuit încercărilor din Jumanji: Welcome to the Jungle, iar acum se întorc la Brantford, New Hampshire, în vacanţa de iarnă. În prezent, ei sunt studenţi şi încearcă să navigheze către un alt nivel chiar în viaţa lor reală. După ce Spencer este obligat să reintre în joc, Martha, Fridge şi Bethany trebuie să-şi adune forţele ca să intre din nou în lumea Jumanji pentru a-l salva şi aduce acasă pe Spencer.

„Tot ce ştiau ei despre Jumanji se va modifica atunci când vor descoperi că acest tărâm e mai mult decât o simplă junglă, e mai mare, mai periculos şi are mai multe obstacole de trecut. De acum, se poate întâmpla orice. Aşadar, pe lângă acţiunea trepidantă, veţi avea parte şi de efecte vizuale incredibile, veţi vedea locuri fantastice, dar trebuie să vă pregătiţi să cunoaşteţi şi… neprevăzutul”, spun realizatorii. 

De data aceasta, realizatorii au înţeles că trebuie să arate mai mult din lumea Jumanji. Tot aşa cum personajele explorează lumea dinafara jocului, în interiorul jocului vom ajunge să cunoaştem locuri noi, cum ar fi dunele aride de nisip, canioanele periculoase, sau munţii acoperiţi de gheaţă— noi provocări ce vor constitui secvenţele spectaculoase de acţiune, care îi vor înfiora cu siguranţă pe spectatori. 

În timp ce primul film avea loc cu precădere în junglă, de data aceasta regizorul Jake Kasdan dorea să exploreze mai multe zone ale lumii Jumanji, aşa că a făcut echipă cu scenograful veteran Bill Brzeski, care era autorul unor filme ca Aquaman, Iron Man 3, The Fate of the Furious, Furious 7, sau seria The Hangover. 

Brzeski şi echipa sa au fost însărcinaţi să creeze nu numai spaţiul familiar în care trăia familia lui Spencer, ci şi tot cartierul aflat în prag de Crăciun, interioarele de la Brantford, New Hampshire, cât şi deşertul arid, acea Oasis - piaţa din deşert, podurile de frânghii suspendate deasupra ravenei, sau fortăreaţa lui Jurgen The Brutal din munţii acoperiţi cu gheaţă.

Odată cu adolescenţii menţionaţi mai sus vor reveni pe ecran şi „avatarurile” lor: Dwayne Johnson în rolul doctorului Smolder Bravestone, Jack Black în rolul Dr.Shelly Oberon, Kevin Hart în rolul lui Mouse Finbar, Karen Gillan în rolul lui Ruby Roundhouse şi Nick Jonas în rolul lui Seaplane. În plus, vor apărea şi actori noi cum ar fi: Danny Glover în rolul lui Milo, Danny DeVito în rolul Grandpa Eddie şi Awkwafina care va juca un personaj nou, pe nume Ming. Totuşi, lucrurile nu sunt ceea ce par a fi, iar protagoniştii vor trebui să se bazeze pe propriile forţe pentru a naviga printre obstacole,  ca să iasă cu bine din încercările cu care se vor confrunta pentru a-l recupera pe  Spencer înainte ca jocul să se termine.

După ce filmul Jumanji: Welcome to the Jungle a avut un succes răsunător, realizatorii şi-au dat seama că vor putea continua cu alte episoade în care să relateze peripeţiile ulterioare ale acestor personaje. „Primul film subliniază cât este de important să înţelegi cine eşti şi să îmbrăţişezi toate evenimentele din viaţa ta,” susţine producătorul Matt Tolmach. „Esenţa vieţii este aceea că noi ne schimbăm pe tot parcursul ei. Tot aşa se întâmplă şi cu jocul. Dificultatea jocului creşte tot mai mult, iar personajele se schimbă mereu”.

Conform spuselor star-ului şi producătorului Dwayne Johnson, ei ştiau că aşteptările celor dinafară erau imense: „Ţelul şi anvergura filmului sunt realmente epice; dacă e Jumanji, nimic nu e prea măreţ! Când ne-am asumat acest proiect am ştiut că trebuie să ridicăm ştacheta, să fim pe măsura aşteptărilor. Aşa că am adus pe platouri pe cei mai buni realizatori, cu tot cu şefii noştri de departamente şi echipe. Totodată, Jumanji e senzaţional şi-ţi dă libertate pentru că nu impune constrângeri, el fiind un joc video…”

În timp ce filmul anterior a scos personajele din lumea în care trăiseră pentru a deveni altcineva – un aventurier, un doctor, sau un luptător — actualul film ni le arată cum încep să se adapteze propriei lor identităţi, după ce jocul i-a schimbat atât de mult.

Exploreaza subiecte similare:

Jumanji: The Next Level

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells