Iron Man 3, debut de 195 de milioane de dolari

de Ştefan Dobroiu în 28 Apr 2013
Lansat internaţional înaintea premierei din Statele Unite, supereroul bate recorduri

Una dintre întrebările care macină şefii Marvel în acest moment este dacă Iron Man 3 va reuşi să bată The Avengers la încasări. Iată că supereroul de metal pare mai atractiv decât echipa Răzbunătorilor, cel puţin dintr-un punct de vedere: în primul weekend, filmul regizat de Shane Black a strâns nu mai puţin de 195 de milioane de dolari, cu zece mai mult decât cel mai de succes film al anului trecut, Răzbunătorii, care a debutat cu 185 de milioane de dolari ajungând la un total de 1,5 miliarde.

Cu o săptămână înainte de premiera americană, Iron Man 3 s-a lansat în 42 de teritorii de pe glob, inclusiv în România. Cele mai bune cifre înregistrate de sequel sunt în Marea Britanie (21 de milioane), Coreea de Sud (19 milioane) şi Australia (18 milioane). Filmul a bătut recorduri în alte teritorii, devenind premiera cu cele mai mari încasări în primul weekend în Argentina, Vietnam, Taiwan, Hong Kong şi în Filipine. Totalul de 195 de milioane a fost obţinut deşi premierele din SUA, Rusia, China şi Germania nu au avut loc încă, acestea fiind unele dintre teritoriile unde filmele înregistrează cele mai mari încasări.

În România filmul poate fi văzut pe ecranul IMAX, dar şi în alte 34 de cinematografe ale ţării (numărul de ecrane este sensibil mai mare pentru că Iron Man 3 a dominat, cu multiple proiecţii, cinematografele cu mai multe săli). Este cert că premiera va înregistra cifre mai bune decât cel mai bine clasat film până acum în 2013, Oblivion, cu 38.000 de spectatori în primul weekend. Dar Iron Man va avea ceva de muncă pentru a întrece recordul anului trecut, de 123.000 de bilete vândute în primul weekend, deţinut de Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II.

Poţi citi AICI o cronică a filmului.

Exploreaza subiecte similare:

Iron Man 3, Shane Black, The Avengers, Oblivion, The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
^Neo^ pe 28 aprilie 2013 21:45
Obilvion a strans 38.709 spectatori in weekend-ul de debut, fiind cel mai bun la acest capitol pe 2013, pana acum...
Iron Man 3 va strange cu siguranta peste 40.000, ba chiar are sanse la 50+ sau 60+, dar nu are cum sa depaseasca 100.000 in weekendul de debut. Va fi insa printre cele mai bune debuturi si cele mai vizionate filme ale anului.

mihaigeniu pe 29 aprilie 2013 00:39
asaii NEo
FeaR pe 29 aprilie 2013 12:50
Cica omul de otel. E omul de fier...firar ea de traducere. Man Of Steel e omul de otel
Catalin.P pe 29 aprilie 2013 15:05
Iron ce inseamna?
FeaR pe 29 aprilie 2013 15:50
iron inseamna fier mai documenteaza-te daca nu stii engleza ;)
alex_il_fenomeno pe 3 iunie 2013 11:32
Era un blockbuster asteptat, asa ca nimic surprinzator. Desi nu ma asteptam la o asemenea suma...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells