Indiana Jones 5, încasări sub așteptări la premieră: 130 de milioane de dolari, cu 142 milioane mai puțin decât Crystal Skull

de Gloria Sauciuc în 3 Iul 2023
Filmul de aventuri rulează pe marile noastre ecrane

Indiana Jones and the Dial of Destiny al studiourile Walt Disney a adus încasări dezamăgitoare – numai 60 de milioane de dolari de la 4600 de săli de cinema din Statele Unite, în primul weekend, pentru un total general de numai 130 de milioane dolari, scrie Daily mail.

Publicația Deadline anunța duminică, referitor la cel de-al cincilea și ultimul film din seria Indiana Jones, că a costat peste 300 de milioane de dolari, dintre care 20 de milioane s-au dus numai în contul lui Harrison Ford.

Filmul, cu o lungime de două ore și 34 de minute, a făcut istorie fiind cel mai lung film Indiana Jones.

Plasat în anul 1969, o pune pe Phoebe Waller-Bridge în rolul finei de botez a celebrului arheolog, Helena Shaw, fiica lui Basil Shaw (Toby Jones). În Dial of Destiny mai apar John Rhys-Davies, Antonio Banderas, Boyd Holbrook, Ethann Isidore, și Mads Mikkelsen.

Filmul a primit cronici pozitive în proporție de 68% din totalul de 307 de recenzii, și un scor de public de 88% pe Rotten Tomatoes.

Totuși, diferența de 142 milioane în încasări față de predecesorul din serie, Kingdom of the Crystal Skull, nu este ceea ce și-au dorit producătorii. Fanii nu s-au bucurat că Mutt Williams (Shia LaBeouf), cu aerul de Marlon Brando, a dispărut din film, explicându-se că a murit în Războiul din Vietnam.

Exploreaza subiecte similare:

Indiana Jones and the Dial of Destiny, Harrison Ford, Indiana Jones and the The Kingdom of the Crystal Skull, Shia LaBeouf

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
vyydo pe 3 iulie 2023 16:11
disney o sa inceapa sa spuna e e vina rasismului si a misoginimului

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells