În pregătire: fiorosul The Strain

de Ştefan Dobroiu în 25 Ian 2014
Din vară, Guillermo del Toro ne sperie cu viruşi şi vampiri asexuaţi

După ce Syfy a lansat la începutul anului Helix (detalii AICI), viruşii cu efecte dezastruoase se vor dezlănţui şi în vară, când postul FX aduce pe micile ecrane americane The Strain, un serial creat de Guillermo del Toro. Zilele trecute a fost lansat un teaser misterios (îl găseşti la finalul acestui articol), dar cele care ne-au atras atenţie sunt mai degrabă premisele serialului. Iată mai jos de ce ar putea uimi acesta.

În afară de faptul că în spatele său se află unul dintre regizorii cu cea mai bogată imaginaţie de la Hollywood, The Strain promite să reinventeze mitologia vampirilor, aducând ceva nou într-un gen abordat până la epuizare în ultima vreme. În noiembrie s-a dat undă verde pentru un prim sezon de 13 episoade, iar pilotul comandat de FX i-a impresionat pe producători.

Iată sinopsisul publicat de postul de televiziune: "Un avion aterizează pe aeroportul John F. Kennedy. Luminile sunt stinse, iar ieşirile sigilate. Epidemologul Ephraim Goodweather (Corey Stoll) şi echipa sa sunt trimişi să investigheze. La bord descoperă 200 de cadavre şi patru supravieţuitori. Situaţia devine dramatică pe măsură ce cadavrele încep să dispară din morgi, iar Goodweather şi ajutoarele sale se trezesc luptând să-i apere nu doar pe cei dragi, ci întregul oraş, de o veche ameninţare împotriva umanităţii." Serialul se bazează pe seria de romane scrise de Guillermo del Toro şi Chuck Hogan, care s-au ocupat şi de scenariul primului episod. Acesta a fost regizat de del Toro şi va fi difuzat în cursul lunii iulie.

Ca orice proiect de anvergură, The Strain a intrat în circuitul de promovare de la Hollywood, unul dintre acestea aducându-l pe producătorul executiv Carlton Cuse în faţa jurnaliştilor. Conform declaraţiilor lui Cuse, virusul din serial îi transformă pe oameni în vampiri, dar, spune producătorul, după The Strain "nu o să mai privim vampirii cu aceiaşi ochi". Guillermo del Toro a reinventat în repetate rânduri vechi creaturi legendare, aşa că nu deloc surprinzător că vampirii din The Strain au caracteristici nefamiliare. De exemplu sub limba acestora se află un tentacul de doi metri lungime, tentacul folosit atât pentru hrănire, cât şi pentru infestarea victimelor. Cum sistemul de reproducere nu mai este necesar, transformarea în vampir face ca creaturii să i se atrofieze organele genitale.

Chiar dacă multe dintre slăbiciunile "tradiţionale" ale vampirilor rămân valabile (sensibilitatea la lumină şi argint), ele sunt explicate prin caracteristicile virusului. Ce garantează Carlton Cuse este faptul că serialului nu-i vor lipsi adrenalina şi violenţa.

În centrul atenţiei serialului va fi doctorul Ephraim Goodweather, şeful echipei CDC (Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA) care investighează avionul ce conţine sursa virusului. Prin cadru vor trece şi profesorul Abraham Setrakian (David Bradley), un supravieţuitor al Holocaustului care ar putea avea informaţii despre apariţia virusului, dar şi Eldritch Palmer (Jonathan Hyde), un miliardar obsedat să obţină nemurirea prin orice mijloace, biochimista Nora Martinez (Mía Maestro), nevoită să se transforme într-o luptătoare neînfricată împotriva vampirilor, şi Gabriel, un star rock dependent de medicamente. Personaje foarte diferite, care pot interacţiona în multiple moduri, aşadar.

Interesant este faptul că Guillermo del Toro a gândit încă de la început The Strain ca un serial TV, dar a fost nevoit să-l novelizeze după ce televiziunile l-au considerat mult prea costisitor pentru a fi adus pe micul ecran. Filmările au început în noiembrie şi se vor termina în aprilie, planul FX fiind să realizeze de la trei până la cinci sezoane, în funcţie de interesul telespectatorilor.

Crezi că serialul va avea succes?

Exploreaza subiecte similare:

Guillermo Del Toro, The Strain, Helix, Corey Stoll, Carlton Cuse, Mía Maestro, David Bradley

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
raulk pe 25 ianuarie 2014 12:21
Suna interesant si sper sa nu dezamageasca
xerses pe 25 ianuarie 2014 13:27
Din trailer nu prea iti dai seama de ce curs va avea serialul...
alex_il_fenomeno pe 17 februarie 2014 17:43
Suna foarte bine, si chiar daca nu sunt neaaparat fan al serialelor, pe acesta nu am de gand sa il ratez.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells