Serial nou: Helix

de Ştefan Dobroiu în 12 Ian 2014
Canalul SyFy atrage atenţia cu un thriller despre un virus misterios

Helix are fără îndoială potenţial. Noul serial Syfy a debutat vineri, un prim sezon de 13 urmând să fie difuzat până în luna martie. Iată mai jos premisa şi de ce ar putea fi interesant serialul.

Click AICI pentru un material cu cele mai aşteptate seriale ale lui 2014.

Primele două episoade deja difuzate prezintă eficient contextul şi personajele, prin urmare afli imediat că într-o bază de cercetare, Arctic Biosystems, situată dincolo de Cercul Polar, un virus mortal a făcut deja două victime. O echipă de experţi ai CDC-ului (Centrul de Control al Epidemiilor) american este invitată la Arctic Biosystems pentru a evalua posbilităţile de răspândire a virusului, doar că liderul echipei, doctorul Alan Farragut (Billy Campbell) îşi dă seama repede că directorul bazei, Hiroshi Hatake (japonezul Hiroyuki Sanada, văzut recent în Wolverine) nu este cu totul sincer cu privire la natura virusului. Lucrurile se complică şi mai mult când un al treilea pacient se dovedeşte a fi chiar fratele lui Farragut, Peter (Neil Napier).

Serialul este creat de Ronald D. Moore, cunoscut datorită lungii colaborări cu franciza Star Trek şi datorită lui Battlestar Galactica. Primele două episoade dovedesc că Moore chiar ştie cum să creeze tensiune şi, deşi scenariul încearcă neconvingător să construiască un pătrat amoros, acţiunea, misterul şi relaţiile dintre personaje sunt bine gândite. Ce sperăm este ca scenariştii să aibă mai mulţi aşi în mânecă decât natura virusului şi efectul pe care acesta ar putea să-l aibă asupra fiinţelor umane.

Interesant la Helix este modul cum serialul foloseşte izolarea bazei arctice pentru a construi suspansul. Un alt plus este multitudinea de personaje, căci în bază se află 120 de cercetători şi personal auxiliar, un grup generos din care ar putea fi culese noi fire narative. Conform unei declaraţii a scenaristului Cameron Porsandeh, Helix nu va folosi flashback-uri pentru a completa biografia personajelor, dar acestea ar putea suferi în viitor halucinaţii provocate de virus, halucinaţii ce ar putea da detalii despre istoria lor personală. Bineînţeles, dezvăluirile oferite de aceste halucinaţii ar putea fi false, ceea ce oferă o nouă direcţie de dezvoltare a poveştii şi de menţinere în suspans a spectatorilor.

Helix a fost primit destul de bine de critici, aceştia lăudând ritmul alert şi oportunităţile de dezvoltare a personajelor. A atras atenţia şi sloganul serialului, "Play God. Pay the price." ("Joacă-te de-a Dumnezeu. Suportă consecinţele."), care descrie inspirat ceea ce se întâmplă în Arctic Biosystems. Chiar dacă mulţi cronicari au subliniat că Helix nu excelează la originalitate, posibilităţile de construire a unei mitologii interesante fac ca serialul să nu fie "ghicit" de la primele episoade, scenariul având şansa să se dezvolte imprevizibil şi interesant.

Iată mai jos un scurt teaser al serialului, fidel atmosferei acestuia. Producătorii au făcut publice şi primele 15 minute din episodul pilot.

Exploreaza subiecte similare:

Helix, Billy Campbell, Hiroyuki Sanada

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legiune pe 13 ianuarie 2014 21:57
Am vazut primele 3 episoade si deja este previzibil, destule greseli dar este un serial si trebuie lungit pana renunti sa te mai uiti ca multe altele care nu au rezistat mai mult de un sezon.
Nu este rau dar il pun in categoria NIMIC SPECIAL, o sa mai vad 2 episoade si sa vedem daca fac aceleasi greseli.

alex_il_fenomeno pe 16 februarie 2014 13:41
In aparenta un subiect destul de "fumat", dar nu se stie niciodata...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells