2014: cele mai aşteptate seriale

de Ştefan Dobroiu în 31 Dec 2013
Nume de primă mărime de la Hollywood se aventurează pe micul ecran

A venit vremea să explorăm ce promite 2014 în materie de entertainment inteligent pe micul ecran. Iată mai jos câteva titluri aflate în pregătire acum şi programate pentru o premieră pe posturile TV de-a lungul următoarelor luni. Unele din proiecte sunt la stadiul în care producătorilor li se comandă doar realizarea episodului pilot, televiziunile urmând să decidă ulterior dacă acest episod se transformă într-un serial.

Şansele să găsim proiecte interesante cresc o dată ce ne îndepărtăm de posturile TV naţionale, care au preferat dintotdeauna poveştile confortabile celor impresionante. Posturi TV precum AMC, Showtime sau HBO au făcut istorie cu proiecte îndrăzneţe (adesea şocante) şi sunt mari şanse ca aceşti "outsideri" ai micului ecran să continuie în stil mare în 2014.

The Strain/FX
Serial cu vampiri creat de Guillermo del Toro. Ştim cât de priceput este regizorul mexican la explorarea supranaturalului, prin urmare credem că ar putea impresiona chiar şi în valul de seriale cu vampiri ce bântuie în programul posturilor de televiziune. Ne place şi faptul că premisa este una ştiinţifică: oamenii sunt transformaţi în vampiri din cauza unui virus, iar în centrul atenţiei se află omul de ştiinţă Ephraim Goodwater, un specialist în controlul epidemiilor însărcinat să oprească răspândirea virusului. Premiera este aşteptată în luna iulie.

True Detective (HBO)
Postul cu plată are o lungă istorie în crearea de seriale ce au impresionat atât publicul, cât şi specialiştii. În rolurile principale, Matthew McConaughey (foarte pe val după apariţia sa în apreciatul Dallas Buyers Club, care i-ar putea aduce o nominalizare la Oscar) şi Woody Harrelson, ceea ce ridică foarte mult aşteptările. Scenarist este Nic Pizzolatto, răspunzător de serialul AMC The Killing, una dintre cele mai bune producţii poliţiste ale ultimului decenii, iar povestea parcurge o perioadă de 17 ani, din 1995 până în prezent, după ce un caz este redeschis, iar detectivii însărcinaţi cu el reîncep investigaţia. HBO a comandat un prim sezon de opt episoade, iar premiera este programată pentru 12 ianuarie.

Helix/SyFy
Serialul SF este produs de Ronald D. Moore, omul din spatele lui Battlestar Galactica, şi debutează pe SyFy pe 10 ianuarie. În centrul atenţiei este o echipă de cercetători retrasă într-un laborator ultra-secret din Antarctica unde, spun trailerele, descoperirile lor ar putea schimba lumea o dată pentru totdeauna. Sau ar putea-o distruge. Cercetătorii se vor trezi implicaţi într-o luptă pe viaţa şi pe moarte, cu destinul umanităţii în mâinile lor. Distribuţia e internaţională, cu Billy Campbell şi japonezul Hiroyuki Sanada (prezent pe marile noastre ecrane acum în 47 Ronin).

Tyrant/FX
După ce au adus pe ecrane mega-hitul Homeland, producătorii Howard Gordon şi Gideon Raff revin în atenţie cu acest proiect plasat în turbulentul Orient Mijlociu. Povestea se învârte în jurul fiului unui lider al unei ţări arabe care revine acasă, însoţit de soţia şi copiii americani, după o absenţă de două decenii. Ciocnirea între cele două mentalităţi diferite este inevitabilă, iar scenariştii au găsit cu siguranţă şi alte metode de a condimenta această dramă de familie ce poate deveni mai relevantă din punct de vedere politic şi social decât ne-am aştepta la prima vedere. Episodul pilot a fost regizat de David Yates, răspunzător de ultimele filme Harry Potter.

Înhăţat iniţial de HBO, ecranizarea American Gods s-a îndepărtat de postul TV, conform unei declaraţii a autorului Neil Gaiman. Sunt toate şansele că serialul să-şi găsească repede un nou post şi să devină unul dintre hiturile lui 2014. Povestea se învârte în jurul zeilor din vechime, a căror putere scade pe măsură ce omenirea crede din ce în ce mai puţin în ei. Gaiman actualizează nume celebre din mitologii precum cea nordică (Odin, Loki), egipteană (Anubis, Thoth), slavă (Czernobog) şi africană (Anansi), aruncându-i într-un război cu zeii moderni, născuţi din obsesia prezentului pentru sex, media şi internet. Este de precizat că în spatele proiectului se află compania de producţie a lui Tom Hanks şi că în plan ar fi nu mai puţin de şase sezoane.

AMC mai pregăteşte Turn, un serial istoric despre un tânăr traficant care ajută la fondarea Statelor Unite prin formarea unei reţele de spioni anti-britanici aflaţi în slujba lui George Washington. În rolul principal este dorit Jamie Bell. În pregătire se mai află The Terror, bazat pe celebrul roman omonim (îl recomandăm cu mare căldură) al lui Dan Simmons, despre o expediţie la Polul Nord în 1845. Expediţia căpitanului John Franklin a existat în realitate, dar Simmons inventează un motiv supranatural pentru modul în care imensa majoritate a navigatorilor şi-a aflat sfârşitul: întâlnirea cu o colosală creatură cu mare poftă de carne de om ce atacă cele două nave, The Terror şi Erebus, blocate în gheţurile veşnice.

Exploreaza subiecte similare:

Guillermo Del Toro, Matthew McConaughey, Woody Harrelson, The Killing, Homeland, Battlestar Galactica, Dallas Buyers Club, Billy Campbell, Hiroyuki Sanada, Neil Gaiman, Jamie Bell, The Strain, True Detective

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
raulk pe 31 decembrie 2013 20:52
si The Flash pe canalul CW e de vazut
legiune pe 7 ianuarie 2014 11:22
Inca nu se vede la orizont doar zvonuri dar putem sa il revede pe cel din 1991 .
Nightprowler pe 31 decembrie 2013 20:58
Ati uitat sa puneti Better Call Saul.
agentuoo7 pe 31 decembrie 2013 21:30
Intelligence difuzat de CBS din 7 Ianuarie 2014, din trailer pare destul de interesant.
Nimicdinceparafi pe 2 ianuarie 2014 00:57
Mie mi-a atras atentia The Last Ship cu Rhona Mitra.Helix pare a fii o varianta a lui Andromeda Strain.
DeadSea07 pe 2 ianuarie 2014 16:07
Treu Detective si The strain
barbarella pe 2 ianuarie 2014 17:41
ati uitat de Outlander tot de Ron D Moore, pe Starz
Bayard pe 2 ianuarie 2014 17:56
Toate suna foarte interesant, o sa le incerc fara discutie.
yukkio pe 2 februarie 2014 16:25
helix prima data
Phantom_sub pe 3 ianuarie 2014 10:41
Ieri am terminat de citit Zei Americani. E foarte bună cartea! Are 600 de pagini si am terminat-o într-o lună, un record personal. O să fie un serial de nota 11.
legiune pe 7 ianuarie 2014 11:24
De la Steaua Pandorei am tras pe dreapta, trebuie sa plec dintara sa iau carti ca pe la noi nu sau mai tredus SF-uri bune
Sorin87 pe 3 ianuarie 2014 12:43
as vrea sa ma uit la serialul True Detective mi se pare interesant
ionutzoo7 pe 6 februarie 2014 23:35
True Detective e foarte bun.
legiune pe 7 ianuarie 2014 11:17
Deci nici unul din cele prezentate, subiecte vechi si lipsite de interes. Poate intr-o super plictiseala sa ... la aceste seriale.
alex_il_fenomeno pe 14 februarie 2014 21:02
Nu sunt un impatimit al serialelor, dar cateva sigur imi vor atrage atentia in anul curent.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells