Iată primul trailer pentru Furiosa! Violență extremă, CGI și Chris Hemsworth de nerecunoscut

de Gloria Sauciuc în 4 Dec 2023
Prequelul la Mad Max, Furiosa: A Mad Max Story, va ajunge în cinematografe pe 24 mai 2024

Primul trailer al unuia dintre cele mai așteptate titluri din 2024, Furiosa, un prequel al filmului Fury Road, a fost dat publicității săptămâna trecută, timp în care l-am „întors” pe toate părțile, copleșiți de unele scene de violenţă extremă (imaginea unei fetițe care strânge un ursuleț, o Furiosa copil, cu un soi de botniță pe față, închisă într-o cușcă), peisajele deșertice, dezumanizarea, haosul general al acestei lumi post-apocaliptice, dar și dornici de a o vedea pe noua Furiosa, jucată de Anya Taylor-Joy, și pe Chris Hemsworth - în rol negativ.

În adevărata manieră a seriei Mad Max, clipul prezintă urmăriri de mare viteză, motocicliști fioroși și vehicule aruncătoare de flăcări.

Iată-i pe Anya Taylor-Joy în rolul tinerei Imperator Furiosa și pe Chris Hemsworth, de nerecunoscut, ca răufăcătorul Warlord Dementus...

Trailerul se deschide cu sunetul slab al unei împușcături, în timp ce camera de filmat se deplasează peste Wasteland. „Orice ar trebui să faci, oricât de mult ar dura, promite-mi că vei găsi drumul spre casă”, spune o voce din off. Se trece la scena cu Furiosa pe când era copil, moment când este luată de lângă familia ei într-o cușcă, în timp ce se agață de un ursuleț de pluș. Apoi este timpul să pornim motoarele și să întâmpinăm haosul: vehiculele nebunești, măștile cu cranii, băieții rași pe cap, exploziile, o versiune mai tânără a lui Immortan Joe și chiar și o scurtă privire a locului verde și nepoluat de unde provine Furiosa.

Conform sinopsisului oficial, povestea începe când o Furiosa copil este răpită din locul unde s-a născut şi ajunge în mâinile unei hoarde de bikeri conduse de Dementus (Tom Burke). Mai târziu, Furiosa va deveni un pion în lupta pentru Citadela lui Immortan Joe, râvnită de Dementus pentru că este una din ultimele surse de apă potabilă în stare să asigure supravieţuirea. În timp ce Dementus şi Immortan Joe se aruncă într-un război total, Furiosa face tot ce-i stă în puteri să supravieţuiască şi să-şi asigure cele necesare pentru a putea să se întoarcă acasă.

Un punct de atracţie al trailerului este fără îndoială Chris Hemsworth, care preia de la Hugh Keays-Byrne rolul lui Immortan Joe, principalul antagonist din Fury Road. Actorului australian şi-a petrecut mai bine de un deceniu interpretându-l pe Thor în filmele Marvel.

În timp ce lumea se prăbușește, tânăra Furiosa este răpită din „Locul verde al multor mame” și cade în mâinile unei mari hoarde de motocicliști conduse de Warlord Dementus.

Străbătând Pământul pustiu, ei dau peste Cetatea prezidată de Imortan Joe. În timp ce cei doi Tirani se războiesc pentru dominație, Furiosa trebuie să supraviețuiască multor încercări în timp ce pune laolaltă mijloacele pentru a-și găsi drumul spre casă..

Trailerul la Furiosa dă o idee despre cum protagonista şi-a pierdut braţul şi fugitiv prezintă misteriosul loc de baştină al eroinei: denumit „Green Place of Many Mothers”/„Locul verde al multor mame” în Fury Road, acest loc ar putea fi o comunitate condusă de femei şi un loc unde apa este încă disponibilă.

„Sunt o Vuvalini a Multelor Mame. Iniţiatoarea mea a fost mama K.T. Concannon. Sunt fiica lui Mary Jabassa”, strigă Furiosa (Charlize Theron) într-o scenă din Fury Road şi ne aşteptăm ca toate aceste informaţii consemnate pasager în filmul din 2015 să fie explorate pe îndelete în prequel.

Furiosa a apărut pentru prima dată în Fury Road, interpretată de Charlize Theron, iar prequelul se va concentra pe originile războinicei după ce a fost răpită de Dementus din locurile natale, „Locul verde al multor mame”.

Primele reacții la trailer

Cinefilii au apelat la rețelele de socializare după ce au văzut trailerul pentru a vorbi despre aparenta dependență copleșitoare a Furiosa de CGI. O persoană a scris: „Îmi pare rău, dar asta arată ca un joc video!”. Altcineva a adăugat: „CGI-ul pare destul de evident de data aceasta”. Altul a fost mai optimist, spunând: „Sper că se va păstra ceea ce a făcut ca Fury Road să fie grozav. Folosirea efectelor realizate fizic și mai puțină dependență de CGI a făcut din Fury Road cu adevărat o experiență memorabilă”.

Și presa străină a scris că „trailerul dă impresia că totul, de la explozii la mașinile și motocicletele în sine, și chiar și fundalul deșertului, a fost redat digital. Cu toate acestea, George Miller se întoarce ca regizor, alături de co-scenariștii din Fury Road. Timpul ne va spune dacă prequelul se va ridica la înălțimea predecesorului său!”.

Rezumat al Fury Road

Am întâlnit-o pe Furiosa la începutul filmului Fury Road, lucrând la partea de logistică pentru Immortan Joe (regretatul Hugh Keays-Byrne), care a însărcinat-o cu transportul petrolului din Gas Town către Cetatea sa, cu ajutorul unui mic echipaj de War Boys și al unuia dintre platformele de război - în principiu, camioane cu remorcă de tractor echipate cu armuri și armament nou. În schimb, Furiosa a furat platforma de război, luându-le cu ea pe cele cinci soții ale lui Joe. Ea a făcut echipă cu Max pentru a se lupta cu armata lui Joe în timp ce se îndreptau spre locul unde Furiosa a crescut. Când în cele din urmă s-au întâlnit cu „Vuvalini of Many Mothers”, Furiosa a aflat că Green Place era acum o mlaștină nelocuibilă. În cele din urmă, s-au întors în Cetate și l-a răsturnat pe Immortan Joe, iar ultima noastră imagine cu ea a fost o Furiosa triumfătoare în Cetate.

Exploreaza subiecte similare:

Furiosa: A Mad Max Saga, Mad Max: Fury Road

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells