Iată filmul ce a atras anul trecut la cinema o treime din populaţia ţării!

de Gloria Sauciuc în 3 Feb 2015
17,6 milioane de sud-coreeni, din populaţia de 50 de milioane a statului, au mers să vadă la cinema filmul The Admiral: Roaring Currents

Ieri Cinemagia scria despre succesul fulminant la box office al filmului indian PK. Combinaţie de SF, comedie romantică, dar şi o interesantă satiră socială, PK a bătut toate recordurile de încasări în India, devenind în doar câteva săptămâni filmul bollywoodian cu cele mai mari încasări din toate timpurile. PK este totodată primul film indian care a depăşit un total de 100 de milioane de dolari încasări în lumea întreagă. Astăzi vă supunem atenţiei, la sugestia cititorilor, un nou caz remarcabil - cel al filmului sud-coreean The Admiral: Roaring Currents, film ce a stabilit la finalul lui 2014 un record universal la box-office.

Filmul a reuşit să depăşească Avatar pe piaţa sud-coreeană ca număr de spectatori, dar şi ca încasări: a atras 17,6 milioane de plătitori de bilete într-o ţară cu populaţia puţin peste 50 de milioane de locuitori..., încasând 127 de milioane de dolari (comparativ cu cei 13,3 milioane de spectatori ai Avatar şi, respectiv, încasări de 116,6 milioane).

Acţiunea filmului se derulează în jurul bătăliei navale de la Myeongnyang din 1597, un moment legendar al istoriei locale, în care amiralul Yi Sun-sin câştiga o victorie magistrală cu numai 12 nave ale sale împotriva unei armade de nave de război nipone ce număra 330 de vase.

„Acest film epopeic impresionează prin magnitudine şi prin anvergură. Sute de figuranţi, grafică CG bine utilizată, fiecare detaliu de epocă bine recreat, o poveste clocotitoare cu un mesaj patriotic. Şi pentru aceia interesaţi de război ca artă, filmul e o bijuterie, cu detalii militare şi decoruri reuşite”, scria despre film publicaţia Film Journal. „Bătăliile navale sunt absolut epopeice, mai realiste şi mai captivante decât Red Cliff (2008, John Woo) sau Master and Commander: The Far Side of the World (Peter Weir, 2003)”, nota LA Times. În acord cu primele două publicaţii, NY Times sccria că „Strategia navală, plus navomodele din lemn şi efectele speciale CG ocupă partea centrală a acestui film cu bătălii navale la scară mare, totul prezentat cu un naţionalism de paradă în stilul filmelor lui Michael Bay”.

La nivel internaţional, The Admiral: Roaring Currents a fost lansat în numai 30 de cinematografe de-a lungul Americii de Nord, pe 15 august 2014, conform imdb. Datatorită primirii pozitive, numărul de săli s-a suplimentat la 42 în a doua săptămână. Chiar în aceste condiţii, încasările din primul weekend au depăşit recordul anterior, deţinut de filmul Masquerade (încasări de 1,18 milioane de dolari faţă de cei 923.000 ai Masquerade), pentru o producţie distribuită direct de o companie sud-coreeană. Pe locul doi la încasările pe 2014 în Coreea de Sud a fost filmul Frozen, ce a reuşit să dărâme pragul de 10 milioane de spectatori în Coreea, fiind a doua cea mai de succes producţie la box office după Avatar.

Coreea a fost şi cea mai de succes piaţă pentru filmul Begin Again, ce a devenit cel mai de succes film independent din toate timpurile din Coreea, cu 24,6 milioane de dolari încasaţi. Pe locul trei la încasări în 2014 este Interstellar, ce ruleazăîncă în cinematografele sud-coreene, dar care încă nu a ajuns a pragul de 10 milioane de bilete vândute.

Iată clasamentul încasărilor din 2014 din Coreea de Sud

1.       The Admiral: Roaring Currents (127 milioane de dolari)
2.       Frozen (77 milioane de dolari)
3.       Interstellar (71,4 milioane în decembrie 2014)
4.       Pirates (60,25 milioane de dolari)
5.       Miss Granny (56,93 milioane dolar)
6.       Transformers: Age of Extinction (40 milioane dolari)
7.       Byeon-ho-in (The Attorney) (38 milioane în 2014; încasările totale includ cifre din 2013, totalul fiind 75,25 milioane)
8.       Edge of Tomorrow (35,15 milioane de dolari)
9.       Kundo: Age of the Rampant (33,58 milioane de dolari)
10.     The Amazing Spider-Man 2 (31,46 milioane)

Exploreaza subiecte similare:

Myeong-ryang, Frozen, Interstellar, Avatar, Master and Commander: The Far Side of the World, Hae-jeok: Ba-da-ro gan san-jeok, Transformers: Age of Extinction, The Amazing Spider-Man 2, Edge of Tomorrow, Byeon-ho-in, Kundo: min-ran-eui si-dae

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 3 februarie 2015 11:09
Hehe si eu auzisem deja de filmul asta, sper sa am ocazia sa-l vad. Si la fel sper ca partea aia nationalista sa nu fie prea mare, pentru ca in cazurile astea devine intotdeauna gretoasa.
costi_iordache pe 9 februarie 2015 20:45
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: vioras1968@yahoo.ro
Han_Solo pe 19 februarie 2015 13:42
Mda, o adresa de mail de gen "vioras1968" emana foarta multa incredere/seriozitate/respect pentru cine vrea sa aplice.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells