Iată actriţele şi actorii cu cele mai multe nominalizări din istoria premiilor Oscar

de Cristina Grigore în 20 Feb 2017
Pe locul întâi al acestui top 10 se află actriţă pe care Donald Trump nu o are deloc la inimă

Pe măsură ce se apropie data decernării Oscarurilor, ne orientăm atenţia spre campionii galelor, pentru a rememora punctele de vârf ale acestora, de-a lungul timpului. Între momentele de documentare necesare pentru votarea la concursul de predicţii Oscar 2017 organizat de Cinemagia, poţi consulta şi acest top al actriţelor şi actorilor cu cele mai multe nominalizări din istoria premiilor, cu un nume sonor pe locul întâi.

Pe locul zece se află Al Pacino, cu opt nominalizări – prima în 1973, pentru The Godfather. Ultima nominalizare a primit-o pentru Scent of a Woman, în 1993, când a şi luat acasă trofeul. Opt nominalizări au şi Jack Lemmon (cu două transformate în premii – 1956, pentru rolul secundar din Mister Roberts şi în 1974, pentru rolul din Save the Tiger) şi Marlon Brando (şi el a câştigat două Oscaruri – în 1955, pentru On the Waterfront şi în 1973, pentru The Godfather).

Spencer Tracy şi Paul Newman au primit câte nouă nominalizări. Tracy a câştigat de două ori Oscarul – în 1938, pentru rolul central din Captain Courageous şi în 1939, pentru Boys Town. Newman s-a ales cu un singur trofeu – l-a primit în 1987, pentru The Color of Money. A fost recompensat însă cu alte două Oscaruri onofirice, primul pentru întreaga activitate, în 1986 şi al doilea, primit în 1994, a fost Jean Hersholt Humanitarian Award.

Laurence Olivier a strâns, în total, 10 nominalizări, din care una încununată cu o statuetă – în 1949, pentru rolul central din Hamlet. Mai are în palmares alte două Oscaruri onorifice. Tot 10 nominalizări a primit şi Bette Davis. Prima nominalizare – şi primul Oscar a venit în 1936, pentru rolul central din Dangerous. A câştigat al doilea premiu Oscar câţiva ani mai târziu, pentru interpretarea din Jezebel.

Jack Nicholson se află pe locul trei în top cu 12 nominalizări la Oscar şi trei victorii – pentru interpretările din One Flew Over the Cuckoo’s Nest, Terms of Endearment şi As Good as It Gets.

Locul doi îi revine lui Katharine Hepburn. Din cele 12 nominalizări, s-a ales cu patru trofee pentru rolurile din Morning Glory, Guess Who’s Coming to Dinner, The Lion in Winter şi On Golden Pond.

Deţinătoarea recordului la cele mai multe nominalizări la premiile Oscar este Meryl Streep. A strâns în total 20 nominalizări, prima venind în 1978 şi cea mai recentă anul acesta, pentru rolul din Florence Foster Jenkins. A câştigat trofeul în 2012, pentru The Iron Lady, în 1983, pentru Sophie’s Choice şi în 1980, pentru Kramer Vs. Kramer.

Exploreaza subiecte similare:

premii:oscar 2017, Al PAcino, The Godfather, Scent of a Woman, Jack Lemmon, Mister Roberts, Save the Tiger, Marlon Brando, On the Waterfront, Spencer Tracy, Paul Newman, Boys Town, The Color of Money, Laurence Olivier, hamlet, Bette Davis, Dangerous, Jezebel, Jack Nicholson, One Flew Over the Cuckoo's Nest, Terms of Endearment, As Good as It Gets, Katharine Hepburn, Meryl Streep, Morning Glory, Guess Who's Coming to Dinner, The Lion in Winter, On Golden Pond, Florence Foster Jenkins, The Iron Lady, Sophie's Choice, Kramer Vs. Kramer

Alte știri din cinema

Sunt un mic ticălos, prima serie animată cu peste cinci miliarde de dolari încasări

Cu începere din acest weekend, seria se va numi "Sunt un mic ticălos profitabil"

Tot ce ştim despre Alien: Romulus

Noul film din franciza Alien se lansează la jumătatea lunii august

Trailerul Gladiator 2 este aici!

Puterea coruptă şi idealul libertăţii se confruntă din nou în arena Colosseumului

Vânătoarea lui Josef Mengele devine serial

"Îngerul morţii" de la Auschwitz a fost vizat de o spectaculoasă misiune de capturare

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells