Horror-uri aşteptate în 2013 şi 2014

de Ştefan Dobroiu în 8 Aug 2013
Află ce filme ne vor speria până la sfârşitul anului viitor

The Conjuring/Trăind printre demoni este unul dintre cele mai lăudate horror-uri lansate în ultima vreme şi, în cinstea premierei de vineri, încercăm să descoperim ce alte titluri de gen cu mare potenţial se pregătesc de lansare. Iată în materialul de mai jos câteva horroruri de aşteptat.

Va trebui să aşteptăm luna octombrie pentru a vedea Carrie, filmul inspirat ce romanul omonim al lui Stephen King, cu Chloë Grace Moretz în rolul titular. Povestea este deja cunoscută: o adolescentă cu puteri telekinetice se dezlănţuie în urma unor abuzuri suferite atât acasă, cât şi la liceul unde este considerată o paria. Un trailer lansat acum câteva luni sugerează că producţia ar fi foarte fidelă sursei originale.

Distribuitorii din România au reuşit aproape în fiecare an să programeze un horror de Halloween, iar 2013 este cu atât mai interesant cu cât horror-ul "de serviciu" este unul realizat în România. Domnişoara Christina a fost proiectat în premieră mondială la festivalul Transilvania (o cronică AICI) şi este o adevărată raritate în peisajul nostru cinematografic. Aventurile unui pictor (Tudor Aaron Istodor) într-un mare conac de câmpie bântuit de prezenţa domnişoarei Christina, o superbă tânără ucisă cu ani în urmă, sunt interesante şi pentru că ar putea atrage atât publicul masculin, cât şi pe cel feminin.

James Wan, regizorul din spatele lui The Conjuring, se întoarce cu Insidious: Chapter 2, sequelul apreciatului Insidious, lansat în 2010. De această dată familia Lambert (Patrick Wilson şi Rose Byrne) încearcă să descopere secretul din copilărie care i-a lăsat conectaţi la lumea spiritelor. Am putea vedea filmul în România în timpul iernii.

În gen s-ar putea înscrie şi Horns, noul film al lui Daniel Radcliffe. Personajul său se trezeşte într-o dimineaţă cu o pereche de coarne crescute pe frunte şi descoperă că are puterea de a-i face pe cei din jur să-şi dezvăluie cele mai ascunse secrete. Eroul se va folosi de abilitatea sa pentru a descoperi misterul din spatele morţii brutale a iubitei sale, ucisă cu un an înainte.

Woman in Black: Angels of Death este sequelul importantului succes al anului trecut, o altă dovadă că Daniel Radcliffe se poate îndepărta eficient de mega-franciza Harry Potter. Actorul ar putea avea o apariţie scurtă în continuare. Cu acţiunea plasată la decenii după filmul original, sequelul ne readuce la sumbrul conac al Femeii in negru în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când acesta este transformat într-un spital pentru soldaţii răniţi pe front. O asistentă, Eve, îşi va da seama curând că o misterioasă prezenţă îi chinuie pacienţii.

Accente horror va avea şi I, Frankenstein, cu premiera aşteptată pe 24 ianuarie. Aaron Eckhart îl interpretează pe Adam, creatura doctorului Frankenstein, care descoperă, într-un prezent distopic dominat de luptele la putere date între demoni, că un secret de mult ascuns ar putea pune capăt războiului o dată pentru totdeauna.

În următoarea perioadă vom vedea noi părţi din franciza Activitate paranormală şi Resident Evil, dar şi un sequel la The Conjuring. Universal Pictures pregăteşte un nou film cu Dracula, cu Luke Evans (villain-ul din Furios şi iute 6) în rolul contelui însetat de sânge. Se pregăteşte şi The Amityville Horror: The Lost Tapes, despre un grup de jurnalişti TV care studiază, cu ajutorul unor specialişti în paranormal, cea mai celebră casă bântuită din istorie.

Într-un gen care în general necesită puţine resurse financiare, producţii independente au toate şansele să impresioneze în 2014. Una din ele ar putea fi Ominous, despre doi ucigaşi în serie, unul uman, celălalt din lumea spiritelor, care se ajută reciproc pentru a comite crime oribile.

Exploreaza subiecte similare:

The Conjuring, Carrie, Chloë Grace Moretz, Domnişoara Christina, The Woman in Black: Angels of Death, Daniel Radcliffe, Horns, I Frankenstein, Aaron Eckhart, Insidious: Chapter 2

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AlineziaBumfi pe 8 august 2013 10:53
Cele mai asteptate de mine sunt Carrie, The Conjuring 2 si Resident Evil 6.
ticalosulmantuit pe 8 august 2013 18:59
Oare de ce? --- Unele dintre cele mai puternice, frumoase si inteligente persoane de pe intreg cuprinsul pamantului trebuie sa joace in filme ? Oare ele nu simt nevoiea de a avea viata din belsug? De ce ele se rezuma doar la cele pe care le simt ,si prin slujba pe care o fac determina si pe altii sa gandeasca ,si sa actioneze la fel?Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute si isi vor da invatatori dupa poftele lor. (2Tim.4:3) E un pacat sa urmaresti filme cu o astfel de tematica. De aceea zic voua Pocaiti-va, dar, si intoarceti-va la Dumnezeu, pentru ca sa vi se stearga pacatele, ca sa vina de la Domnul vremurile de inviorare (Fapt.3:19
iglazar pe 9 august 2013 10:41
Mars ma de aici!!!
DeadSea07 pe 8 august 2013 12:40
Carrie The Conjuring 2 I Frankenstein si Horns
alex_il_fenomeno pe 8 august 2013 13:31
Horns pare tentant, desi nu cred ca este incadrat exact in genul horror. In schimb The Conjuring 2 chiar se anunta genial.
cosmin742000 pe 8 august 2013 15:36
Nu stiu cate din ele voi vedea , la cat de proaste au ajuns sa fie horrorurile de azi.Cert e ca SIGUR niciunul nu0mi va bantui noptile.
Macabru pe 8 august 2013 16:03
"Cert e ca SIGUR..." Ditamai pleonasmul ce-l ai aici "criticule".
giulaveka pe 9 august 2013 22:21
In schimb de elucubratiile tale chiar s-a saturat toata lumea .
vladimir84 pe 8 august 2013 21:09
Sunt curios cat de scary va fi horror-ul produs in Romania.
legolas05 pe 8 august 2013 23:07
Dracula astept sa il vad.
quanticdaemon pe 9 august 2013 01:58
,,Horns" pare a fi interesant....,e cumva atipic pentru filmele de gen,dar nu sunt de neglijat nici celelalte viitoare aparitii
radu3455 pe 9 august 2013 10:03
filmele asteptate de mine sunt:The Conjuring Carrie Insidious: Chapter 2,Curse of Chucky
BleWoMovie pe 9 august 2013 13:37
Deabea astept s apara Carrie
Arlequinade pe 10 august 2013 04:48
Ma intereseaza Domnisoara Christina. In sfarsit un film romanesc care nu are la baza mizeria, saracia, tarania sau comunismul (sau influenta lui post-revolutie). Mai sunt curios si de remake-ul Carrie.
SMC pe 11 august 2013 22:40
ba 'domnisoara christina' are si tzaranie cu duiumu'. de pilda, maia morgenstern e cit p'aci sa fie linsata de niste sateni furiosi, in cea de-a doua parte a filmului. desigur, aceasta scena poate fi vazuta doar de catre cei care inca se vor mai afla in sala.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells