Horror-ul SF rusesc Sputnik va avea parte de un remake american

de Marina Florea în 30 Mar 2021
Filmul ce a stârnit valuri de entuziasm va fi produs de regizorul lui The Batman și Cloverfield

Odată cu încheierea filmărilor la The Batman, cu Robert Pattinson protagonist, regizorul Matt Reeves (War for the Planet of the Apes, Cloverfield) își îndreaptă atenția spre un nou proiect de anvergură, gata să creeze interes în jurul lui.

Acel proiect este un remake în limba engleză la horror-ul SF rusesc Sputnik, lansat anul trecut, în luna august, nu doar pe platformele de streaming rusești, ci și în SUA, stârnind valuri de entuziasm.

Deadline scrie că Matt Reeves va produce remake-ul prin compania sa 6th & Idaho și va mai face echipă cu Village Roadshow Pictures (Joker, The Matrix) și XYZ Films (Mandy).

Filmul original era plasat în timpul Războiului Rece și spunea povestea unei nave spațiale sovietice care are o coliziune cu Pământul soldată cu un singur supraviețuitor. „Singur” se crede inițial, pentru că o investigație medicală și militară scoate la lumină un adevăr care amenință însăși rasa umană. Astronautul ascunde în propriul corp un extraterestru mortal. Tatyana Klimova (Oksana Akinshina), o doctoriță care încearcă să salveze viața pacientului întors din spațiu, e capabilă să facă totul pentru el.

Filmul făcea clare trimiteri la seria-cult Alien și mai ales la horror-ul lui John Carpenter The Thing. Totodată, cinefilii au observat că filmul nu e doar despre lupta cu un oarecare monstru extraterestru, ci și despre lupta inutilă a unui sistem totalitar-concentraționar cu conștiința care se poate trezi într-un singur om.

Exploreaza subiecte similare:

Sputnik, Matt Reeves

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Devorattor pe 31 iulie 2021 00:15
De ras sau de plans? :)) Nu au copiat chienzii telefoane mobile, calculatoare si tehnologie din Occident asa cum copiaza si contrafac americanii filme de pe unde apuca! In ritmul asta, in curand Bollywood-ul indienilor va deveni mult mai respectabil decat Hollywood-ul amerloc!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells