Happy New Year, de joi pe ecrane

de Ştefan Dobroiu în 17 Dec 2014
Shah Rukh Khan dă din nou lovitura cu un exuberant film de acţiune

Recunoscut pentru exuberanţa sa, Bollywood-ul a mai dat o lovitură la sfârşitul lui octombrie, cu Happy New Year. La doar două luni de la premiera mondială, blockbusterul cu Shah Rukh Khan se lansează şi la noi în ţară, sub numele Misiunea: Un An Nou Fericit!. Iată mai jos câteva detalii despre mega-producţia bollywoodiană şi despre cum a fost ea primită în lume.

Fanii filmului bollywoodian vor recunoaşte două dintre temele favorite ale sale, dragostea şi răzbunarea, ambalate în multe efecte speciale şi cascadorii. Povestea îl are în centrul atenţiei pe Charlie (Shah Rukh Khan), un bărbat care şi-a plănuit de ani de zile răzbunarea pe maleficul Charan, vinovat că l-ar fi păcălit pe tatăl lui Charlie să fure diamantele Shalimar, distrugându-i viaţa. Cu ajutorul unui grup pestriţ de aghiotanţi, dintre care iese în evidenţă dansatoarea Mohini (Deepika Padukone, cel mai mare nume feminin al Bollywood-ului în prezent), Charlie pune la cale jefuirea diamantelor. Faptul că acestea se vor afla pe 31 decembrie în hotelul Atlantis, unde are loc şi un concurs internaţional de dans, îi dă lui Charlie justificarea unei periculoase "întâlniri" cu nepreţuitele diamante.

Distribuţia filmului conţine câteva dintre cele mai populare nume de la Bollywood. Pe lângă Khan şi Padukone, pe afiş se mai află Abhishek Bachchan, starul celei mai profitabile francize din istoria Bollywood-ului, Dhoom, dar şi Boman Irani, un nume incontestabil al comediei bollywoodiene. Happy New Year îl are într-un rol important pe tânărul Vivaan Shah, care, la cei 24 de ani ai săi, este unul dintre actorii cu cea mai rapidă ascensiune în India.

Filmul este regizat de Farah Khan, coregrafă şi regizoare devenită una dintre cele mai populare poveşti de succes ale Bollywood-ului. Într-o lume eminamente masculină, Khan a devenit celebră pentru elaboratele coregrafii create pentru dansuri din zeci şi zeci de filme indiene. Devenită un nume de primă mărime la Bollywood, unde coregrafii şi cântăreţii melodiilor din filme sunt la fel de adulaţi ca cei mai populari actori, Khan a debutat în regie cu Main Hoon Na/I Am Here Now, un mare succes de casă al anului 2004. Regizoarea a dat din nou lovitura în 2007 cu Om Shanti Om, film proiectat la noi în ţară în cadrul festivalului Transilvania şi devenit pe atunci cea mai de succes producţie indiană din toate timpurile.

Poate că Om Shanti Om a avut un mare succes în 2007, dar Happy New Year a spulberat onorantele încasări ale acelei producţii. Premiera din octombrie a devenit filmul indian cu cel mai bun debut din toate timpurile şi între timp a urcat pe locul patru în topul încasărilor mondiale. Are toate şansele să urce pe locul trei şi chiar doi în top. Dacă filmul mai încasează două milioane va întrece popularul 3 Idiots, iar cu şase milioane va întrece Chennai Express, film din 2013 cu aceiaşi Shah Rukh Khan şi Deepika Padukone în rolurile principale.

Iată mai jos trailerul filmului.

Exploreaza subiecte similare:

Happy New Year, Farah Khan, Shah Rukh Khan, Deepika Padukone, Abhishek Bachchan, Boman Irani, Vivaan Shah, Om Shanti Om, 3 Idiots, Chennai Express

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
PetreFlorinaMaria pe 17 decembrie 2014 14:33
Frumos articol!
Doar ca in loc de Hollywood, trebuie scris Bollywood :).

spartacus pe 17 decembrie 2014 20:45
Ce porcarie de film. In afara de 3 faze, restul e pentru... Nu mai spun pentru cine. Dar e in traditia lor să faca asemenea filme "usoare" la puhoiul de popor analfabet pe care-l au in India.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells