Frații regizori Ethan și Joel Coen s-au despărțit. Vor mai face filme împreună?

de Marina Florea în 4 Aug 2021
Au semnat împreună filmele de Oscar Fargo și No Country for Old Men, printre altele

Unul dintre principalele evenimente ale sezonului de toamnă în cinematografie va fi Festivalul de Film de la New York, ce marchează premiera lui The Tragedy of Macbeth, al lui Joel Coen.

Adaptarea după Shakespeare este așteptată din mai multe motive, nu în ultimul rând pentru că îi aduce împreună pe Denzel Washington și Frances McDormand, dar și pentru că e primul film regizat de Joel Coen fără fratele său. Joel a scris și regizat Macbeth fără ajutorul fratelui său Ethan, alături de care a regizat filmele de Oscar Fargo și No Country for Old Men (foto), printre altele. De ce s-au despărțit cei doi la Macbeth?

„Este o despărțire amiabilă,” relatează compozitorul Carter Burwell într-o emisiune recentă, susținând că Ethan nu s-a implicat în Macbeth pentru simplul motiv că nu voia să facă acum un film.

Ceea ce nu înseamnă că Ethan Coen s-a retras definitiv: acesta declara în septembrie 2019 că „a luat o pauză de la filme”, pentru a se concentra asupra altor proiecte, precum piesele de teatru.

„Ethan a scris și a produs pe cont propriu, dar e prima oara când Joel regizează pe cont propriu”, susține Burwell. „Ethan pur și simplu nu a vrut să mai facă filme. El e fericit făcând ceea ce face, și nu știu ce va face Joel după asta. Ei au o grămadă de scenarii pe care le-au scris și care stau în așteptare. Sper că poate se vor întoarce la acelea. Am citit o parte din ele, sunt grozave. Dar suntem toți la o vârstă la care... ne-am putea pensiona. Un domeniu foarte imprevizibil”...

Exploreaza subiecte similare:

No Country for Old Men, Ethan Coen, Joel Coen, Fargo, The Tragedy of Macbeth

Alte știri din cinema

Cinemagia recomandă 3 scurtmetraje inedite de pe Youtube

Trei scurtmetraje multipremiate, disponibile gratis, online: Wasp, Casus Belli, Plastic Bag

Retrospectiva 007: desecretizarea dosarului lui James Bond

Săptămâna viitoare, pe 1 octombrie, are loc lansarea ultimului film James Bond, No Time to Die/Nu e vreme de murit. Nu e vreme de pierdut, așa că hai să încheiem turul muzeului virtual James Bond.

România Sălbatică ajunge în aproape 40 de orașe în a doua săptămână de la lansare

Documentarul este un demers unic pentru țara noastră și s-a bucurat încă de la început de susținerea specialiștilor din ONG-urile de mediu

Otto Barbarul: cronica unei sinucideri anunțate

Debutul în lungmetraj al Ruxandrei Ghițescu aduce în discuție posibilitatea unei punți între generații, dar atinge și o temă-capcană: fantezia sinuciderii

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells