Frații regizori Ethan și Joel Coen s-au despărțit. Vor mai face filme împreună?

de Marina Florea în 4 Aug 2021
Au semnat împreună filmele de Oscar Fargo și No Country for Old Men, printre altele

Unul dintre principalele evenimente ale sezonului de toamnă în cinematografie va fi Festivalul de Film de la New York, ce marchează premiera lui The Tragedy of Macbeth, al lui Joel Coen.

Adaptarea după Shakespeare este așteptată din mai multe motive, nu în ultimul rând pentru că îi aduce împreună pe Denzel Washington și Frances McDormand, dar și pentru că e primul film regizat de Joel Coen fără fratele său. Joel a scris și regizat Macbeth fără ajutorul fratelui său Ethan, alături de care a regizat filmele de Oscar Fargo și No Country for Old Men (foto), printre altele. De ce s-au despărțit cei doi la Macbeth?

„Este o despărțire amiabilă,” relatează compozitorul Carter Burwell într-o emisiune recentă, susținând că Ethan nu s-a implicat în Macbeth pentru simplul motiv că nu voia să facă acum un film.

Ceea ce nu înseamnă că Ethan Coen s-a retras definitiv: acesta declara în septembrie 2019 că „a luat o pauză de la filme”, pentru a se concentra asupra altor proiecte, precum piesele de teatru.

„Ethan a scris și a produs pe cont propriu, dar e prima oara când Joel regizează pe cont propriu”, susține Burwell. „Ethan pur și simplu nu a vrut să mai facă filme. El e fericit făcând ceea ce face, și nu știu ce va face Joel după asta. Ei au o grămadă de scenarii pe care le-au scris și care stau în așteptare. Sper că poate se vor întoarce la acelea. Am citit o parte din ele, sunt grozave. Dar suntem toți la o vârstă la care... ne-am putea pensiona. Un domeniu foarte imprevizibil”...

Exploreaza subiecte similare:

No Country for Old Men, Ethan Coen, Joel Coen, Fargo, The Tragedy of Macbeth

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells