Filmele de la Cannes, la TV5MONDE și pe platforma TV5MONDEplus

de Cinemagia în 18 Mai 2023
O retrospectivă a celui mai important festival de film din lume, precum și a celor mai renumite figuri ale cinemaului francez

Între 16 și 27 mai, cea de-a 76-a ediție a festivalului de la Cannes va reuni cei mai importanți reprezentanți ai cinematografiei, actori și cineaști de renume, dar și cele mai relevante descoperiri în rândul talentelor de mâine.

Așadar, în luna mai, TV5MONDE va difuza o selecție de filme prezentate la Cannes în selecțiile edițiilor trecute, iar pe platforma TV5MONDEplus puteți regăsi și mai multe programe tematice în jurul Festivalului de la Cannes, precum scurtmetraje ale unor autori consacrați sau documentare-portret despre cele mai legendare figuri ale cinematografiei franceze, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Filme descoperite la edițiile trecute ale festivalului de la Cannes

La terre des hommes: joi, 18 mai, de la ora 22.00

Regia: Naël Marandin

★ Săptămâna criticilor la Cannes (2020)

Constance și logodnicul ei speră ca într-o zi să poată prelua și extinde ferma tatălui ei, aflată în pragul falimentului. Ea câștigă sprijinul influentului și carismaticului Sylvain, soarta lor fiind rapid în mâinile acestui om. Însă dorința lui Sylvain pentru Constance ajunge să își facă un loc nedorit printre negocieri.

Film socialisme: duminică, 21 mai, de la ora 22.00

Regia: Jean-Luc Godard

★ Selecția oficială Cannes Film Festival (2010)

O croazieră în Marea Mediterană. Printre pasageri se numără un fost criminal de război, un filozof francez, un cântăreț american și un ambasador din Palestina. Doi copii le cer părinților explicații serioase despre libertate, egalitate și fraternitate.

Jane par Charlotte: joi, 25 mai, de la ora 22.00

Regia: Charlotte Gainsbourg, Jane Birkin

★ Selecția oficială Cannes Film Festival (2021)

Premiul pentru cel mai bun film documentar César Awards (2023)

Actrița Charlotte Gainsbourg a început să se uite la mama ei, Jane Birkin, într-un mod în care nu o făcuse niciodată. Cele două își explorează intim relația în fața camerei, depășindu-și rezervele și limitele comune.

L'amant d'un jour: duminică, 28 mai, de la ora 22.00

Regia: Philippe Garrel

★ Quinzaine des réalisateurs (2017)

După o despărțire cumplită, Jeanne se refugiază la tatăl ei, Gilles, un profesor de filozofie care a început de curând să locuiască cu una dintre elevele lui, Ariane. Aduse împreună de vârstă și de Gilles, cele două tinere ajung să lege o stranie prietenie.

Profiluri ale figurilor emblematice din cinematografie

Le mystère Bardot: miercuri, 24 mai, de la ora 22.00

O actriță extraordinar de fotogenică, un sex-simbol absolut al anilor 1950 și 1960, reputată pentru tumultuoasa ei viață amoroasă, Brigitte Bardot a lăsat una dintre cele mai răsunătoare urme în cultura populară.

Marthe Keller, du mur de Berlin à Hollywood: marți, 2 mai, de la ora 13.30

Marthe Keller își amintește de copilăria ei în Elveția, de adolescența ei la Berlin, în fața sinistrului zid, și de pasiunea ei pentru regizorul Philippe de Broca sau pentru actorul Al Pacino.

Alain Resnais, l'audacieux: miercuri, 24 mai, de la ora 22.00

Acest film analizează cariera unui nonconformist discret. Autor al capodoperelor „Hiroshima, mon Amour” sau „L'année dernière à Marienbad”, regizorul Alain Resnais este unul dintre părinții cinemaului modernist, un geniu inventator de forme.

L'invité: zilnic de la 19:30

Interviuri exclusive în direct de la festival. În fiecare zi, Patrick Simonin prezintă pentru TV5MONDE actori și regizori nominalizați, dar și președintele juriului și multe alte celebrități, toți în direct din La Croisette.

Pe platforma TV5MONDEplus: în aplicație sau pe TV5MONDEplus.com

Orfeu Negro

Regia: Marcel Camus
★ Palme d'or (1959)
★ Oscar pentru Cel Mai Bun Film Străin (1960)

O reinterpretare a popularului mit al dragostei dintre Orfeu și Eurydice, plasat în timpul Carnavalului de la Rio.

> Vizionează filmul

Gueule d'ange

Regia: Vanessa Filho
★ Selecția oficială „Un certain regard" la Cannes (2018)

O tânără locuiește singură cu fiica ei de opt ani. Într-o noapte, după o întâlnire într-un club de noapte, mama decide să meargă pe propriul drum, lăsându-și copilul să se descurce singur.
> Vizionează filmul

Le parti des choses

Regia: Jean-Luc Godard
Mai 1963: Jean-Luc Godard, echipa sa și cele două vedete ale sale, Brigitte Bardot și Michel Piccoli, sosesc la Capri pentru a filma scene pentru filmulLe mépris".
> Vizionează scurtmetrajul

Les fiancés du pont Mac Donald

Regia: Agnès Varda

Atunci când poartă ochelari întunecați, un tânăr vede viața în negru. Trebuie doar să îi scoată și lucrurile se vor lumina.
> Vizionează scurtmetrajul

Louis de Funès, champion du box-office

Unul dintre cei mai aplaudați actori de comedie ai tuturor timpurilor, Louis de Funès a cucerit marele public cu filme precum „La grande vadrouille", „La folie des grandeurs" și „Les aventures de Rabbi Jacob".
> Vizionează documentarul

Jean-Paul Belmondo, la force et le talent

O privire retrospectivă asupra carierei lui Jean-Paul Belmondo: emblemă a Nouvelle Vague-ului, un actor formidabil, cu o mie de cascadorii, consacrat drept aventurierul din „Pierrot le fou”, polițistul din „L'homme de Rio” sau banditul înamorat din „A bout de souffle”.
> Vizionează documentarul

Exploreaza subiecte similare:

Naël Marandin, Jean-Luc Godard, Agnès Varda, Film socialisme, La terre des hommes, Jane par Charlotte, Charlotte Gainsbourg, Jane Birkin, Philippe Garrel, Brigitte Bardot, Marthe Keller, Alain Resnais, Marcel Camus, Orfeu Negro, Gueule d'ange , Les fiancés du pont Mac Donald ou (Méfiez-vous des lunettes noires), Louis de Funès, Jean-Paul Belmondo, L'homme de Rio, A bout de souffle, Pierrot le fou, La grande vadrouille, La folie des grandeurs, Il était une fois... Les aventures de Rabbi Jacob, Michel Piccoli, Le Mepris, Hiroshima mon amour, L'année dernière à Marienbad, Al PAcino, Philippe de Broca

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
PauGame pe 18 mai 2023 12:58
❤️Joc un joc nou cu sex 18+) Nu reușesc să trec de el, este foarte dificil) Cine a jucat, ajutați-mă ➤ https://ssur.cc/sasue

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells