Filmele cu actrițe în rol principal, pe primele trei locuri în box office-ul SUA

de Gloria Sauciuc în 1 Ian 2018
Pentru prima dată în 60 de ani, primele trei filme din box office-ul american au în rol central o femeie

2017 a fost anul în care, pe teritoriul american, filmele cu protagoniste s-au situat pe primele trei locuri ca încasări, scrie The Wrap. Performanța a mai fost atinsă în 1958, pe vremea lui Elizabeth Taylor.

Pentru prima dată în 60 de ani, primele trei filme din box office-ul american au în rol central o femeie. Este vorba despre actrițele Daisy Ridley, protagonista Star Wars: The Last Jedi (517.144.228 dolari), Emma Watson, Belle în Beauty and the Beast (504.014.165 dolari), și Gal Gadot, supereroina titulară în Wonder Woman (412.563.408 dolari).

Conform Box Office Madness și Box Office Mojo, care centralizează date de box office de dinainte de 1980, o astfel de performanță a mai fost atinsă acum șase decenii. În 1958, box office-ul pe teritoriul american avea pe primele trei locuri filme cu distribuții conduse de femei. Este vorba despre drama South Pacific, cu Mitzi Gaynor în rolul unei asistente medicale americane relocate în străinătate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, comedia Auntie Mame, cu Rosalind Russell în rolul unei personalități mondene din Manhattan care îl ia sub aripa ei pe nepotul orfan, aruncându-l în tumultuoasa viață pe care o duce. Cel de-al treilea film a fost „Pisica pe acoperișul fierbinte”, adaptarea romanului scris de Tennessee Williams, cu Elizabeth Taylor în rol principal, cel al lui Maggie.

Revenind la anul 2017, succesul lui Daisy Ridley, Emma Watson, Gal Gadot continuă un trend al blockbusterelor conduse de femei ce a apărut odată cu seria Huger Games, cu Jennifer Lawrence în rol principal.

Anul 2018 va aduce noi femei protagoniste. Taraji P. Henson va fi o asasină în Proud Mary, din 2 februarie, Natalie Portman - un om de știință în Annihilation, din 23 februarie pe marile noastre ecrane, Alicia Vikander - o exploratoare în noul Tomb Raider, din 16 martie în România, Rosa Salazar - cyborg în Alita: Battle Angel (premiera pe 20 iunie) și Oprah Winfrey, Reese Witherspoon plus Mindy Kaling în fantasy-ul A Wrinkle in Time, regizat de Ava DuVernay (premiera 9 martie).

Exploreaza subiecte similare:

Daisy Ridley, Star Wars: The Last Jedi, Emma Watson, Beauty and the Beast, Gal Gadot, Wonder Woman, Taraji P. Henson, Natalie Portman, Annihilation , Proud Mary, Alicia Vikander, Tomb Raider, Rosa Salazar, Alita: Battle Angel, Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Tennessee Williams, Elizabeth Taylor, Mindy Kaling, Jennifer Lawrence, A Wrinkle in Time 

Alte știri din cinema

Premierele săptămânii 22-28 februarie 2019

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Chris Pratt este de nerecunoscut în trailer-ul western-ului The Kid

Starul filmelor Marvel şi Jurassic World are aici un rol inedit, de villain

Stallone va juca în Samaritan, „o abordare nouă şi întunecată a genului cu supereroi”

Starul va fi şi producătorul peliculei, prin compania sa, Balboa Productions

Hugh Jackman şi Patrick Stewart vor fi incluşi în Cartea Recordurilor

Cei doi deţin recordul pentru „cea mai lungă carieră drept supererou Marvel live-action”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells