Filme perfecte de Paște, ce nu abordează - totuși - teme biblice

de Gloria Sauciuc în 20 Apr 2020
Aceste filme ce sunt legate de sărbătorile pascale sunt pentru adulți, dar și pentru copii și vă vor aduce spiritul sărbătorii

Înafară de masa festivă și de ciocnitul ouălor, s-ar putea să vreți să stați liniștiți și să urmăriți un film de Paște. Cinemagia a selectat câteva filme potrivite pentru această perioadă, filme ce nu tratează teme biblice dar au legătură cu Paștele.

Ben-Hur

Filmul are în centru un personaj ficțional pe nume Iuda Ben Hur, un prinț evreu din Ierusalim, un aristocrat dintr-o familie nobiliară evreiască din Ierusalim, în timpul ocupației romane a Iudeei. Plasat în timpul răstignirii lui Hristos, filmul ofera un context pentru viața și crucificarea lui Iisus Hristos.

Peter Rabbit

Iepurașul poznaș din cărțile cu desene este năstrușnicul iepuraș Peter (vocea: James Corden) care visează la iubirea vecinei lui (Rose Byrne) împotriva adversarului său, domnul McGregor (Domhall Gleeson). Filmul, parte animație, este o abordare amuzantă, ce vă va face să țopăiți în spiritul Paștelui.

Easter Parade

Un musical clasic marca MGM din Vârsta de Aur a Hollywood-ului, cu Judy Garland și Fred Astaire, Easter Parade este o evadare nostalgică perfectă pentru sărbătoarea Paștelui. Acțiunea filmului se petrece în jurul Paștelui, atunci când un star de Broadway și o fată de cor se îndrăgostesc, iar în timpul Paradei de Paște are loc o cerere în căsătorie.

Rise of the Guardians

Alt film de animație pentru întreaga familie, Rise of the Guardians strânge împreună pe toți eroii poveștilor din copilărie – Moș Crăciun, Zâna Măseluță, Moș Gerilă, Moș Ene și - desigur - pe Iepurașul de Paște. Care vor lupta cu forțele malefice care amenință să arunce lumea în întuneric. Hugh Jackman împrumuta vocea lui Bunnymund, un iepuraș australian obsedat de Paște.

Annie Hall

Deși nu este opțiunea explicită, vom număra și acest film clasic în rândul filmelor de Paște. Într-adevăr, există faimoasa scenă a mesei de Paște, în care Alvy încearcă să se integreze în familia Hall, în general fără succes.

Zootopia

Chiar dacă acest adorabil film Disney nu este despre Paște, este despre un iepuraș tare deștept. Cum vreți să sărbătoriți Paștele fără o poveste frumoasă cu iepurași? Zootopia este alegerea perfectă atât pentru copii cât și pentru adulți, care le va plăcea tuturor.

Exploreaza subiecte similare:

Easter Parade, Peter Rabbit, Rise of the Guardians, Ben-Hur, Annie Hall, Zootopia

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells