Filmările la Aquaman 2 în pericol. Jason Momoa protestează pentru ținutul natal

de Cristina Grigore în 12 Aug 2019
Jason Momoa sfidează Warner Bros. Actorul a spus că nu poate începe filmările pentru că a fost „călcat de un buldozer”

Starul lui Aquaman este alături de sutele de protestatari hawaieni care se opun construcției unui telescop masiv pe Mauna Kea, cel mai înalt varf muntos din Hawaii, SUA. Jason Momoa protestează alături de populația nativă din Hawaii (de unde este originar) de mai multe săptămâni, din dorința de „a proteja modul de viață al locuitorilor și resursele naturale ale locului, în întregime”, a menționat el într-un comentariu pe contul său de Instagram.

Jason Momoa protestează alături de sute de hawaieni împotriva construirii unui telescop gigant.

„Acest lucru nu se va întâmpla. Nu vă mai lăsăm să faceți asta. Până aici! Mergeți în altă parte”, a subliniat el. Actorul și-a încurajat fanii să susțină mișcarea de protest și a adresat chiar un mesaj angajatorilor săi – pe jumătate ironic – în care își explica indisponibilitatea: „Îmi pare rău, Warner Bros, nu putem filma Aquaman 2. Pentru că Jason a fost călcat de un buldozer în încercarea de a opri profanarea locului său de origine”.

Mauna Kea, un vulcan inactiv cu o înălțime de 4207 metri și o vechime estimată la un milion de ani, este considerat un loc sacru - locul în care au fost îngropați mulți dintre strămoșii locuitorilor insulei. Pe munte există deja mai multe observatoare astronomice. Cel de acum, numit Thirty Meter Telescope (TMT), va costa 1,4 miliarde de dolari și este proiectul unui grup de universități din California și Canada (cu parteneri din China, India și Japonia). Conform postării lui Momoa, noul telescop ar urma să fie de patru ori mai mare decât restul celor construite pe insulă.

Curtea Supremă din Hawaii a aprobat în 2018, după mulți ani de proteste și bătălii legale, permisul de construcție a telescopului, proiect care ar dura până în 2027 și care, în opinia protestatarilor, ar afecta și mai mult echilibrul ecologic al zonei, dar și tradițiile și cultura nativilor. Potrivit The New York Post, dacă construcția lui TMT nu va fi posibilă în Hawaii, există posibilitatea mutării pe insula La Palma din arhipelagul Canare (Spania).

Și actorul Dwayne Johnson s-a exprimat în defavoarea construcției telescopului. El a vizitat Mauna Kea luna trecută și a declarat, via Hawaii News Now: „Evident că urmăresc acest subiect de câțiva ani - iar lucrurile au luat amploare recent. Dar când vii aici, realizezi că e vorba de mai mult decât un telescop. Este vorba despre umanitate. Despre cultură. Despre oameni, despre poporul polinezian, care este dispus să își dea viața pentru a proteja acest pământ. Un pământ cât se poate de sacru”.

Sigur, Momoa nu va putea amâna prea mult filmările la Aquaman 2, din cauza obligațiilor contractuale. Pelicula are ca dată de lansare ziua de 16 decembrie 2022. Primul film Aquaman a avut încasări de 1,15 miliarde de dolari la box office-ul global și a fost regizat de James Wan.

Exploreaza subiecte similare:

Jason Momoa, Aquaman, James Wan

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells