Festivalul TV de la Monaco: principalele atracţii

de Gloria Sauciuc în 6 Iun 2014
Cel mai prestigios festival internaţional de televiziune se desfăşoară în Principatul de Monaco, între 7 şi 11 iunie

Festivalul de televiziune de la Monte-Carlo, înfiinţat în 1961 de către Alteţa Sa Prinţul Rainier III, este recunoscut pe plan internaţional drept cel mai prestigios festival internaţional de televiziune. Punctele sale de interes cuprind competiţiile şi premiile internaţionale de televiziune, proiecţii în premieră, recepţii VIP şi evenimente sociale organizate de câteva dintre cele mai mari reţele TV şi studiouri, care contribuie cu toate la strălucirea şi ambianţa Principatului Monaco. Festivalul internaţional de televiziune strânge laolaltă cele mai importante şi mai de succes figuri ale creaţiei în domeniu, în prezenţa a peste 300 de ziarişti din întreaga lume.

Alteţa Sa Prinţul Albert II de Monaco îi va decerna  „Domnului Blockbuster”, Jerry Bruckheimer, Nimfa de Aur onorifică, weekendul acesta

Jerry Bruckheimer, Christopher Lambert (The Source), o parte a echipei CSI: Crime Scene Investigation, Justin Chambers (Grey's Anatomy), Jeff Perry (Scandal), Bellamy Young (Scandal), echipa serialului Black Sails, William Fichtner (Crossing Lines), Sasha Roiz (Grimm), Jennifer Morrison (Once Upon a Time), Greg Rikaart (The Young and the Restless), Amelia Heinle (The Young And the Restless) vor fi prezenţi pe covorul roşu monegasc anul acesta.

Creând Monte-Carlo Television Festival în 1961, Prinţul Rainier III de Monaco şi-a propus „să încurajeze o nouă formă de artă, în slujba păcii şi a înţelegerii între oameni”. Alteţa Sa Prinţul Albert II de Monaco a fost Preşedintele de Onoare al Festivalului din 1988 încoace. Cele mai bune programe de televiziune din întreaga lume au fost recompensate cu statuetele Nimfa de Aur, replici ale Nimfei „Salmacis” a sculptorului monegasc Francois-Joseph Bosio (1768-1845), al cărei original se află acum expus la Muzeul Luvru din Paris.

Competiţia oficială este împărţită în următoarele categorii: seriale TV (dramă şi comedie), Mini-serii, Filme de televiziune şi Ştiri (Documentare, Ştiri TV, Programe de Ştiri 24 ore).

Premiile International TV Audience recompensează programele care au atins cele mai mari cifre de vizionări pe plan global. Festivalul de Televiziune Monte-Carlo se încheie cu strălucitoarea ceremonie Golden Nymp Award, miercuri pe 11 iunie 2014, în prezenţa Alteţei sale Prinţul Albert II de Monaco.

Alteţa Sa îi va decerna premiul onorific „Domnului Blockbuster”, Jerry Bruckheimer, care îi recunoaşte realizările în domeniul televiziunii. Programele TV ale lui Bruckheimer au ajuns, literalmente, în toate colţurile lumii, filmele sale aducând încasări de peste 16 miliarde la box-office-ul global, plus veniturile pe mijloace video. În sezonul 2005-2006 a reuşit un record constând în 10 seriale TV, un fapt fără precedent în cei aproape 60 de ani de istorie a televiziunii.

Ca şi parte a tributului către Jerry Bruckheimer, Festivalul de Televiziune din Monte-Carlo a programat un episod special al seriei CSI pentru proiecţia din deschidere. Producţiile TV ale lui Bruckheimer sunt de anvergură, cuprinzând serialul de succes CSI (inclusiv proaspăt-anunţatul CSI:Cyber), Without a Trace, Cold Case, şi seria de nouă ori câştigătoare de Emmy „The Amazing Race", pentru a numi doar câteva. Episodul ne va face cunoştinţă cu un nou personaj în CSI: agenta specială Ryan Avery, jucată de către Patricia Arquette, care va fi în centrul atenţiei în noul serial CSI:Cyber.

Cel de-al 54-lea Festival de Televiziune de la Monte-Carlo va ura bun-venit activistului pentru pace arhiepiscopul Desmond Tutu duminică, pe 8 iunie, pe măsură ce evenimentul va fi gazda unei proiecţii în Premieră Mondială a unui documentar despre viaţa şi munca sa, Children of the Light. Children of the Light spune povestea vieţii remarcabile a lui Desmond Tutu, cel care a primit în 1984 Premiul Nobel pentru curajul cu care a depus eforturi pentru a găsi o soluţie non- violentă a conflictelor generate de Apartheid în Africa de Sud.

Iată nominalizaţii din acest an:

Seriale TV - categoria dramă
    Crossing Line
    Downton Abbey
    Hostages
    House of Cards
    Reign
    Rita
    The Bridge
    Wentworth
Seriale TV - categoria Comedie
    Episodes
    Kaboul Kitchen
    Les Parent
    Lilyhammer
    Modern Family
    The Moodys
    Vicious
Premiul special al Prinţului Rainier III pentru reportaj de televiziune
    Deadly Depths
    Poisoned Romania
    The Contemplator
    The Second Wave
Filme de televiziune
    Battlefield Tokyo
    Blank
    Hinterland
    Le silence des églises
    Sherlock
    Take Gook Care of Him
 Mini-serii
    American Horror Story Coven
    La source
    The Engineer
    The Great Train Robbery
    Top of the Lake

Exploreaza subiecte similare:

jerry bruckheimer, Christophe Lambert, The Source, CSI: Crime Scene Investigation, Justin Chambers, Grey's Anatomy, Jeff Perry, scandal, Bellamy Young, Black Sails, William Fichtner, Crossing Lines, Sasha Roiz, Grimm, Jennifer Morrison, Once Upon a Time, Greg Rikaart, The Young and the Restless, Amelia Heinle, Patricia Arquette, Desmond Tutu, Downton Abbey, Hostages, House of Cards, Reign, The Bridge, Wentworth, Rita, Episodes, Kaboul Kitchen, The Family Parent, Lilyhammer, Modern Family, The Moodys, Vicious, Top of the Lake, The Great Train Robbery, La source, Le silence des églises, Hinterland, Christopher Lambert

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells